CURAÇAO – De rechter heeft vanmiddag uitspraak gedaan in de zaak van de gewapende overval van 10 juli op juwelier GL Jewelers op de Rooseveltweg. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). Bij de beroving is 410.834 gulden aan sieraden buitgemaakt en waren de overvallers verkleed als vrouwen.

De man N.F. (27) geboren in Jamaica kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 54 maanden, de eis was 60 maanden. De 32-jarige K.E. geboren in Jamaica kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 42 maanden, de eis was ook 60 maanden.

Vluchtauto
De medeplichtige vrouw A.M. (32) geboren te Colombia kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden, conform de eis. Zij was de bestuurder van de vluchtauto. Het Gerecht rekent het de verdachten zwaar aan dat zij de daad hebben gepleegd, louter uit geldelijk gewin, terwijl geen rekening is gehouden met de slachtoffers. Het Gerecht acht dit ‘zeer ernstig’.

Verkleed
Eén van de mannen maakte tijdens de beroving gebruik van een vuurwapen waarmee het personeel en klanten werden bedreigd. Met een hamer werden de vitrines vernield. Bijzonder detail is dat de mannen tijdens de overval verkleed waren als vrouwen, om zo bij de beveiligde ingang geen argwaan te wekken bij het personeel.

3 reacties op “Gevangenisstraffen voor overval GL Jewelers”

  1. @Wakawa, “camerabeveiliging/bewaking” hebben ze bij GL al lang (alsmede andere toko’s, winkels etc). Cameras zijn mede de reden waarom zij en andere zo snel gepakt worden.

    En helaas kan een enkel bewaker niet de overvallers stoppen zoals zeg maar batman dat kan. Daarom heb je ook een daartoe bevoegde politiekorps.

    Ik neem aan dat je geen bezwaar hebt als de winkels de prijzen sterk omhoog krikken omdat ze 10 bewakers in dienst moeten hebben toch? (geen echte vraag). En ja, als je huis in brand vliegt kun je toch zelf de tuinslang paken, de overheid kan toch niet voor elke loko, lul of kut zorgen. De huiseigenaar is zelf verantwoordelijk voor zijn huis en chucheria’s. Of gelden andere regels waneer het niet om andermans goederen gaat…..

  2. Veel te laag gewoon 10 jaar opsluiten en daarna terug sturen naar eigen land.

  3. En laat die juweliers nu voor camerabeveiliging/bewaking zorgen, wantde overheid kan niet voor elke winkel, toko, barku, kraampje, of fruteria een agent laten staan.
    De handelaar is zelf verantwoordelijk voor zijn goederen.