• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na tweeënhalf jaar was het dan eindelijk zo ver. Het concept wetvoorstel ter bescherming van dieren werd op Aruba overhandigd aan fractievoorzitter van de Arubaanse Volks Partij (AVP) Chris Dammers. De AVP fractie was van het begin af aan al zeer positief en enthousiast over deze wetgeving.

Dit wetsvoorstel laat zien dat Aruba graag vooruit wil en vooruitstrevend wil werken aan een betere samenleving voor mens en dier. De Stichting Dierenhulp is dan ook erg blij dat het wetsvoorstel eindelijk overhandigd kon worden.

Expertise
Ruim twee jaar terug werd gestart met het initiatief. Hierbij werkten een delegatie van Stichting Dierenhulp van alle eilanden zowel bovenwinds als benedenwinds mee. De expertise die het maken van een wetsvoorstel vraagt werd verzorgd door een team van juristen. Hierbij werd voor Curaçao gekozen als thuisbasis en was juriste Saskia van de Griek het eerste aanspreekpunt.

Rechten
“Wij zijn enorm blij dat we met een goed team vakmensen mogen samenwerken om de situatie ten aanzien van dieren en hun welzijn onder de aandacht te brengen. Vooral ook toen bleek dat Nederland zich hier niet mee bezig zou houden en het een zaak van de eilanden zelf was. Voor ons een taak om op te pakken omdat onze mening is dat dieren zowel in Nederland als binnen het koninkrijk dezelfde rechten verdienen”, aldus voorzitter Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.

Voortouw
Dat Aruba het voortouw nam had te maken met een aantal factoren. De AVP noemt zichzelf een zeer diervriendelijke fractie die graag een betere situatie voor dieren wil. Ze vinden dat je als land verantwoordelijk bent voor alles wat leeft. Maar niet alleen op Aruba leeft deze wetgeving. Op Curaçao wil de PAR graag dat dieren per wet beschermd worden en dat de naleving van deze wetten ook goed wordt uitgevoerd. Daarom is de verwachting dat Curaçao snel zal volgen.

 

1 reactie op “Stichting Dierenhulp overhandigt wetsvoorstel”

  1. “De beschaving van een volk herken je aan hoe men haar dieren behandeld”
    De AVP van Aruba is daarin duidelijk en omarmt de dieren-wetgeving.
    Hopelijk volgt Curacao snel!