• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is vandaag erop of eronder voor een mogelijke coalitie van Pueblo Soberano, PAIS, PAR en PNP. Ondanks dat PAR-Statenlid Zita Leito-Jesus en PAIS-leider Alex Rosaria niets kwijt willen over of de partijen vandaag om de tafel gaan zitten, zijn beide wel overtuigd dat ze eruit komen.

Gisteravond kwam er een kink in de kabel voor de formatie van de vier partijen, toen de PAR tijdens een partijbijeenkomst besloot het niet eens te zijn met een passage in de intentieverklaring. De passage over het instellen van een takenkabinet zou zonder overleg aan de verklaring zijn toegevoegd.

Misverstand
“Het gaat om een misverstand”, aldus Leito-Jesus. Het Statenlid benadrukt dat niemand nog de intentieverklaring heeft getekend, maar wil verder niet geciteerd worden. De partij van Rosaria is op dit moment in beraad en de PAIS-leider wil dan ook niets kwijt. Tijdens een belrondje van Versgeperst.com onder de betrokken partijen, houdt iedereen de lippen stijf op elkaar, al lijkt het er sterk op dat de partijen vandaag verder zullen onderhandelen. Dit zal dan snel moeten gebeuren: vandaag moet informateur Glenn Camelia verslag doen aan de gouverneur.

14 reacties op “Erop of eronder voor PS/PNP/PAIS/PAR”

 1. @Chavez. Dan dient ze (PAR) in elk geval nog een goed doel. Liever een overleden PAR en geen Sopranos, dan een levende PAR met het voortdurende tromgeroffel van Papa Schotte.

 2. De vraag is of 3 partijen Wiels in de tang kunnen houden. Ik ben alleen bang dat de PAR een soort CDA functie vervult: zichzelf opofferen voor het grote doel. PS en PAIS zullen lachend overwinteren, maar de PAR zal denk ik koppie onder gaan. Maar goed, een regering met PAR is beter dan een regering zonder PAR.
  Aan de andere kant, alles beter dan Schotte en zijn rariteitenkabinet.

 3. @jackson: het verschil tussen SP en PVV is absoluut niet alleen gebaseerd op de houding tegenover moslims. De enige overeenkomst tussen de partijen is (een deel van) het electoraat (arbeidersklasse en een deel middenklasse). De SP baseert haar uitgangspunten op een socialistisch ideaal, de PVV is rechts-pragmatisch. De SP gaat uit van het ‘solidariteitsbeginsel’ en de PVV is een typische individualistische partij, naar Amerikaans voorbeeld. Wat ze eventueel ‘bindt’ is alleen een deel van het ‘sociale hoofdstuk’, maar vanuit volstrekt andere uitgangspunten, op grond waarvan samenwerking onmogelijk is. Zelfs de samenwerking tussen de VVD en de PVV is onmogelijk gebleken, terwijl Wilders uit een VVD nest komt, maar de partij verliet om deze hem niet rechts genoeg was.

  Hier op Cur spelen andersoortige belangen en uitgangspunten, die een partij als PAR volstrekt ongeloofwaardig zou maken, als ze zou gaan samenwerken met een partij als PS. PS is in de eerste plaats niet democratisch, maar wordt gedreven door het individu Idientje (de Curacaose Wilders). PS wil onafhankelijkheid, PAR niet. PS wordt gedreven door Nederlander-haat en haat jegens NL als land, daar heeft de PAR geen last van en zo kunnen we nog wel even een uurtje doorgaan. De typische PAR kiezer is absoluut geen PS kiezer, maar wordt hooguit een “verdwaalde” PAIS stemmer, zoals is gebleken. In geval van samenwerking zal PAR haar electoraat verliezen.

 4. Sorry, voor de laatste 50 jaren, dus na het tekenen van het statuut, is het alleen maar mis gegaan. We heben geen onafhankelijke opinie kunnen genereren. Nu dat wij een man, wiens inzicht, zodanig gebruikt kan worden dat de misbruik van het volk, niet meer kan gebeuren, alles dat is fout gegaan, herstelt kan worden. Deze herstellen, zal ervoor zorgdragen dat wij uiteindelijk gelijk zullen, worden behandelt door onze medelandgenoten in deze koningkrijk. met mijn reactie wens ik eenieder de gedachtengang uiteen te zetten dat wij stemmen voor het land en niet voor een politieke partij. Dus stemmen voor Curacao houdt in zorgen dat de problemen opgelost worden door parlement van het land en niet de politieke partijen van het land Curacao.

 5. Ongerust,

  De SP en PVV hebben veel meer overeenkomsten dan men eerste instantie denkt. Het grootste verschil zit hem in de Moslim haat…. als de PVV dat matigt bestaat er een grote kans dat de PVV en SP samen in een coalitie kunnen gaan zitten.

  Dus dat voorbeeld van je om dat hier in Curacao te gebruiken (waar men sneller met elkaar blijkt samen te werken) is een beetje ongepast.

 6. Sopi pura ta sali salu, hebben we recent gezien in Nederland.

  Dhr. Wiels, uw radio-programma was zeer goed gisterenavond (zoals altijd) goede gasten vooral dhr.prof Dr. H. Rampersad. Een man die zoals hij zelf zegt, met een LTS opleiding begonnen was en op universitaire niveau geëindigd is en nu zelfs brieven ontvangt van grootheden als Obama etc.
  We kijken weer ernaar uit vanavond, voor het vervolg!

 7. @Ongerust. Hoef je niet ongerust voor te zijn. Zodra de sopranos ietsjes meer profiel geven aan hun huidige bedoelingen, liggen er maatregelen klaar om dat definitief en volledig de kop in te drukken.

 8. @zorro. Niet zo respectloos omgaan met Wiels. Hij heeft net gegeten 🙂

 9. Dat wordt rennen voor Glenn. Binnenkort is de staatskas leeg, zo vernemen wij. Maar, maar ik dacht dat die al leeg was… Hoe kan dat nu weer? Was er dan toch nog iets wat Schotte vergeten was ? En daar kunnen we het nog een week of 6 of zo op uitzingen??

  Ik vraag me af, kunnen wij eigenlijk wel onze kerstverlichting laten branden?? Of heb ik die net voor de kat z’n viool (ca. 30 werkuren) opgehangen…

 10. Weer een blijk van totaal geen respect door stiekem een passage aan de intentieverklaring toe te voegen. Heel goed dat de PAR daar korte metten mee maakt, want anders is het hek van de dam en ze moeten toch al blijven vrezen voor hyet respect van Wiels, dat hem zo ontbreekt. Gisteren verklaarde hij ook, dat alleen de PS niet aan de vuile campagne heeft meegedaan. Ook tijdens de campagne en ook al enkele jaren doet hij dat voor de radio en TV en in de kranten plus alle valse beschuldigingen naar die en gene. Na de verdachte Jamaloodin zouden er deze week nog meer aanhoudingen volgens Wiels dus het OM moet wel opschieten.

 11. Ik vindt dat de PAR in de oppositie plaats moet nemen,laat de racistiche PS het maar doen met PAIS,PNP,MAN.kijken wat ze er van bakken.laat zij hun eigen rotzooi maar zelf opruimen.kijken wie er straks aan het langste touw trekt.PAR als je hier in mee gaat word het verhaal FOL.voor onze partij. H.S. D R?

 12. Ik blijf nog even bij mijn PS/PAIS/MAN/(+PNP) voorspelling, maar als PAR er toch ‘intrapt’ en met de Soprano’s in zee gaat (vergelijkbaar met een samenwerking tussen SP in NL en de PVV. . .), op wat voor manier dan ook, dan kan PAR het de eerstvolgende verkiezingen (en die zijn er misschien sneller dan we denken) helemaal wel vergeten.

 13. Radiostilte is in sommige gevallen eventje goed voor betrokken te overleggen zonder dat er druk van buitenaf wordt uitgeoefend.

  Of om omschaamde vlegels/krakers als Cooper/GS zich ermee bemoeien om dingen weer kapot te manipuleren.

 14. Kom op PAR. Ik heb op jullie gestemd om jullie in de regering te krijgen.
  Ik begin spijt te krijgen dat ik niet PAIS heb gestemd..