• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Raad van Commissarissen van Refineria di Kòrsou (RdK) hoeft zich niet te verdedigen tegen aantijgingen over wanbeleid en vriendjespolitiek, omdat ze niet kloppen. Dat zei gedelegeerd directeur en commissaris Sydney ‘Bicho’ Justiana vanochtend tijdens een persconferentie van de CRU.

In de persconferentie werd uitgebreid stilgestaan bij de situatie van de CRU, de voormalige BOO-centrale, maar er werd nauwelijks gesproken over de beschuldigingen van onder meer PWFC-vakbondsleider Angelo Meyer. Justiana vindt dat als Meyer bewijzen van strafbare feiten heeft, hij naar het Openbaar Ministerie moet gaan om aangifte te doen. Al langer is bekend dat het huidige interim-kabinet een aantal commissarissen wil vervangen en een inter-directeur wil aanstellen bij RdK, maar volgens Justiana is dat niet nodig.

Sydney ‘Bicho’ Justiana in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

8 reacties op “‘Aantijgingen tegen RvC Raffinaderij incorrect’”

 1. @Zorro. Correct, er dient ‘gewoon’ even inhoudelijk opin te worden gegaan. Met bankstatements erbij, simpele oplossing. Maar dat gebeurdt tot op heden niet…..

  En als ik luister in bovenstaand gesprek hoe gedelegeerd directeur en commissaris Sydney ‘Bicho’ Justiana de pers te woord staat met lege woorden zonder enige inhoud, dan denk ik zekerl dat @Tuna “totaal onwetende vriendjes krijgen een sleutelpositie, en niet gehinderd door enige kennis gaat men aan de slag” daar helemaal gelijk in heeft.

  @Marcus zegt het helemaal mooi: “Met een van der Dijs als president Commissaris kan je verwachten, dat het niet goed gaat. RdK is een puinhoop vnl. door alle politieke benoemingen van volstrekt incompetente directeuren en commissarissen vanaf de oprichting. de raffinaderij is volledig verkwanseld aan de Venezolaanse “zaak”. Over de CRU/BOO kunnen we kort zijn: een grote puinhoop, die niet maar te herstellen is.”

 2. Overal waar hier de politiek in zit is het een rotzooi, politieke bemoeienis met bedrijven is heel vaak de reden voor de ondergang, totaaal onwetende vriendjes krijgen een sleutelpositie, en niet gehinderd door enige kennis gaat men aan de slag.

 3. @ Nardy. Dan dient er dus door de RvC tenminste een verklaring te worden gegeven waar dat bedrag van nafls 818.404 is gebleven.

  Enkele schoolbesturen hebben het geld wel gehouden.

 4. Met een van der Dijs als president Commissaris kan je verwachten, dat het niet goed gaat.
  RdK is een puinhoop vnl. door alle politieke benoemingen van volstrekt incompetente directeuren en commissarissen vanaf de oprichting. de raffinaderij is volledig verkwanseld aan de Venezolaanse “zaak”.
  Over de CRU/BOO kunnen we kort zijn: een grote puinhoop, die niet maar te herstellen is.

 5. jaja iedereen moet maar geloven dat het niet waar. mij is altijd gezegd waar rook is, is ook vuur en er is veel rook boven de isla. de financiele situatie spreekt toch voor zich. Hup de bezem door de broedplaats van de vorige regering opzouten met die lui.

 6. Als er in het kader van “gratis onderwijs” nafls 17.244.341 wordt ”geleend” bij RDK en gestort op rekening PSB. Daarna wordt het bedrag van nafls 16.425.937 teruggestort omdat de “lening” onrechtmatig bleek. Dan is er dus een verschil van nafls 818.404.

  Dhr. Bicho Justiana en H.A. Deira zijn aangesteld als gedelegeerde bestuurders vanaf 7 juni 2012 om RDK te vertegenwoordigen bij alle rechtshandelingen die onderdeel zijn en of voortvloeien uit Management RDK en CRU (Bron rapport SOAB)

  Dan dient er dus door de RvC tenminste een verklaring te worden gegeven waar dat bedrag van nafls 818.404 is gebleven.

 7. RVC zijn ook politieke benoemingen door de vorige regering PS, MAN en MFK. Nu krijg je weer hetzelfde getouwtrek op belangrijke posities!

 8. Het kan verkeren.Als voorzitter van Sitek was de heer Justiana een felle aanhanger van het
  Cubaanse socialiistisch model.En dat stak hij niet onder stoelen of banken.Et voila, nu dient hij het kapitalisme als gedelegeerd directeur en commissaris van RDK. Zo zie je maar weer dat bepaalde mensen een dubbele agenda hebben.Fijn voor de leerkrachten die lid zijn van Sitek.Die geven wel les in verouderde schoolgebouwen en moeten elke maand dagen
  wachten op uitbetaling van hun salaris.