• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De grenswaarden voor zwaveldioxide van de World Health Organization (WHO), de toegestane uitstoot voor Raffinaderij Isla, zijn afgelopen week overschreden, meldt stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). “De Isla begint weer te pruttelen en het volk belandt in een gezondheidsgevaarlijke situatie.”

De WHO stelt dat een gemiddeld mens maximaal 10 minuten aan een waarde van boven de 500 µg (microgram) per m3 mag worden blootgesteld en voor het 24-uursgemiddelde geldt 20 µg per m3.

Zwarte rookwolken
“Afgelopen weekend leek er ook al sprake te zijn van een forse uitstoot aan giftige stoffen. Wat dat aangaat is het een oud liedje”, vindt SMOC. Het afgelopen weekend werden er dikke zwarte rookwolken geproduceerd door Raffinaderij Isla. Kenneth Gijsbertha, woordvoerder van de Isla, verklaarde dat dit ligt aan problemen met één van de compressors tijdens het opstarten van de catcracker.

Zwaveldioxide medio november:

5 reacties op “‘Uitstoot zwaveldioxide overschreden’”

 1. /sarcasme modus aan/… Wat weet SMOC er nou van…Gijsbertha zegt dat het allemaal onschuldige dampen zijn en die grafiek kan elke prutser met een pc in elkaar knutselen, nee mensen…niks aan de hand hoor. Isla is een hypermoderne fabriek! Dit is weer een poging van die milieuradicalen om de Isla zwart *woordgrap* te maken…/sarcasme modus uit/

 2. en wat gaat de overheid er aan doen, er ligt daar ook een grote bakkerij onder rook van de isla.
  als die alles heeft vernietigd , wie betaald dan de schade.

 3. De Isla is toe aan een grondige turnaround, echter gaat men dit geld nog in de fabriek investeren of verplaatst men de productie naar elders. Investering zal fors moeten zijn , echter dit moet de regering er niet van weerhouden om boetes op te leggen bij overschrijdingen die telkens weer plaats vinden !

 4. Als je niet zou roken ga je alsnog dood aan long kanker met al die dampen en vervuilde lucht hier op t eiland tssssssssssssss

 5. Isla is de schande van Curacao.