• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, sportief hoogstandje of een knallend evenement, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag bespreekt Henk Pasman in het kort de reclame die voorbij komt tijdens de uitzending van het statendebat op parlamentodikorsou.tv.

Met verbazing heb ik vandaag gekeken naar de live uitzending van het statendebat op parlamentodikorsou.tv, de officiële website van de Staten. Bij het openen kreeg ik een reclame van veertien seconden te zien voor een advertentie van het blad Libelle in Nederland. Vervolgens kwamen er van tijd tot tijd allerlei advertentie’s langs of onder in beeld of volledig beeld van luxe villa’s op Curaçao tot aan het casino in Nederland. Is dit inbegrepen in het contract wat onze vorige Statenvoorzitter de heer Asjes heeft afgesloten? Wie ontvangt deze reclame gelden? Ik neem aan dat dit niet de bedoeling is van onze Staten en verzoek dan ook dit zo snel mogelijk op te lossen!

11 reacties op “Ingezonden: reclame tijdens Statendebat”

 1. Goede aktie Henk!

  Je kritische noot wordt gewaardeerd, al zat je ernaast met je kritiek op de verkeerssituatie bij de nieuwste McDonalds die zo gevaarlijk zou zijn. Dat dacht ik ook, maar het blijkt reuze mee te vallen. Zelfs met ons weinig beschaafde volk dat het blijft vertikken om richting aan te geven bij het afslaan.

 2. Ik ben gebeld door de Staten hierover en men vertelde mij dat het een technisch probleem was, niet bij de Staten maar ergens op de wereld bij een bepaalde server van ustream, de firma die dit verzorgd.
  Het probleem is ondertussen verholpen.
  Hopelijk dus maar eenmalig.
  Voor de Staten is dit ook onacceptabel dat er reclame gemaakt zou kunnen worden op het beeld en geluid van een Statenvergadering.
  Het een en ander is doorgespeeld naar Ustream, die op hun beurt excuses hebben aangeboden.

 3. Niet zo zeuren en mopperen.

 4. Waarschijnlijk de goedkoopste optie gekozen van het aangeboden paket. waar hoogstwaarschijnlijk in de voorwaarden staat dat er gedurende de uitzendingen reclame zal worden uitgezonden
  Schijnbaar niet goed het contract door gelezen. En gewoon ondertekend
  Zo gaat dat met die lieden.

 5. Dhr. Paasman heeft het over een ‘Statendebaat’. Wat er in onze Staten plaatsvindt is naar mijn opinie geen debaat. Zie voorbeeld van een debaat in de 2de Kamer van Nederland. Hier moeten ministers en Kamerleden op dat moment vragen beantwoorden en stellingen tegenspreken of beamen. Dat is de kunst van een debaat. Vooral de minister dient meteen op grond van zijn/haar kennis en kunde vragen van Kamerleden beantwoorden. Hier gunt de voorzitter van de Staten de minister indien nodig zelfs meerdere dagen om bepaalde antwoorden te geven. Vaak komt er ook geen antwoord. Wanneer gaan wij echte debaten voeren in de Staten zoals in de 2de Kamer van Nederland? De kennis en kunde van de Statenleden en ministers zal hierdoor sterk op de voorgrond komen.
  Een voorstel voor onze nieuwe Staten.

  Felix

 6. Beste mensen het gaat om het volgende:
  Even terug in de tijd naar januari van dit jaar:
  Savaja Services heeft het contract gekregen voor het online uitzenden van de Statenvergaderingen in 2012. Dat laat Statenvoorzitter Ivar Asjes weten. Daarmee ligt Chacoline.com, die in 2011 de streaming deed definitief van de baan. Volgens Asjes bood Savaja Services van de drie bedrijven de beste offerte met een verlaging van de kosten met vierduizend gulden per maand.
  einde citaat
  Ik neem aan dat in dit contract met dergelijke prijzen geen reclame in voorkomt.
  Vraag is dus heeft de Saten een contarct afgesloten wel of niet met reclame.
  Mijn vermoeden is dus met geen reclame! Vraag is dan of het contract word overtreden!
  Daarnaast is de reclame zeer hinderlijk als het gehele beeld plus geluid gedurende enig tijd wegvalt!

 7. Asjes heeft stock in Ustream hahahah

 8. Beste Henk, in het jaar 2012 verzuipen wij onder de reclame en dit ook op internet, het is niet de staten die dit bepaald op de desbetreffende site, ja we kennen het allemaal – ustream.com
  Het is de site zelf die dit genereeert, niemand in de staten heeft hierop invloed, u kunt gerust gaan slapen

 9. Weer een voorbeeld van aan de laars lappen van regels, fatsoen en alles openlijk, ongelooflijk. En NEDERLANDSE BEDRIJVEN die reclame maken, TWEEDE KAMER, wat is NU jullie commentaar?

 10. who cares ??

 11. Wat een gezeur, er wordt gebruik gemaakt van de gratis variant van ustream. Ustream wil ook wat verdienen, en doet dat d.m.v. commercials. De inkomsten hiervan gaan niet naar Asjes, maar naar Ustream, wees maar niet bang…