• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee camera’s die boven de Julianabrug zijn geplaatst moeten Rijkswaterstaat inzicht geven in wat voor type voertuigen over de brug rijden en wat dit voor invloed heeft op de staalconstructie. Dit verklaarde het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning in een persbericht.

De brug wordt onderzocht door Rijkswaterstaat, die de brug heeft ontworpen en gebouwd, om inzicht te krijgen in hoe de constructie zich de afgelopen 40 jaar heeft gedragen. Ook willen ze door middel van de opgehangen camera’s in kaart brengen of eventuele aanpassingen of onderhoud nodig zijn aan de staalconstructie.

Afgesloten
Eén van de rijbanen was maandag afgesloten omdat de dienst Openbare Werken (OW) de camera’s aan beide kanten van de weg moest plaatsen. Deze maken een week lang opnames, waarna ze weer verwijderd zullen worden.

6 reacties op “Julianabrug onder toezicht van twee camera’s”

 1. Fijn te weten,
  Rijd ik toch maar om als vanouds.
  Staat nog op mijn geheugen gegrift de eerdere instorting.

 2. Prima mogelijkheid om het asociale verkeersgedrag op deze brug eens te gaan bestraffen maar dat is ongetwijfeld wishful thinking.

  Ik zie de politie nog niet ingrijpen wanneer de meest grove verkeersovertredingen voir hun neus gebeuren.

 3. ach linda,dat wordt toch een moment opname.

 4. Ze mogen wel snel onderhoud gaan doen voordat de brug instort,want er zijn veel schroeven en bouten al flink verroest!! Dan zien ze straks op camera hoe de brug instort!!!

 5. Achterstallig onderhoud ? Cooper nu is je kans om iets zinnigs te zeggen, go for it.

 6. van mij mogen de camera’s altijd blijven hangen, geeft een mooi zicht vooral in de nacht wie op straat is en wat uitvoert.