Helmin Wiels van PSCURAÇAO – “Het lijkt erop dat de MAN zich heeft bekeerd”, zegt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels tegenover Radio Hoyer 2. Wiels vindt het een goede zaak dat men zich realiseert dat voor het land gewerkt moet worden en niet voor particuliere belangen.

 
De partijleider reageerde tegenover de radiozender op de beslissing van de blauwe partij om toch met alle partijen aan tafel te gaan om tot een coalitie te komen. Volgens Wiels heeft partijleider Charles Cooper de afgelopen weken andere taal gesproken en leek het in de publieke opinie erop dat de MAN met de MFK was getrouwd.

Tweede ronde
“Cooper verklaarde eerder dat hij wachtte op een tweede ronde met een andere informateur”, vertelt Wiels. MAN-voorzitter Efi van der Meent verklaarde eerder vandaag tegenover de radiozender dat ook Cooper de motie steunt die gisteren door een grote meerderheid van de MAN-leden werd aangenomen. De vorming van een zogenaamd takenkabinet steunt de partij overigens niet.

Persbericht
Wiels heeft alleen nog via een persbericht vernomen dat de MAN bereid is met alle partijen samen te werken, dus wacht hij nog op een officiële reactie van de MAN in welke richting ze willen gaan. Wiels vindt het niet netjes en elegant om via een persbericht te handelen.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met PS-leider Helmin Wiels:

14 reacties op “Wiels: Man heeft zich bekeerd”

 1. @james, vertel.. wat weten we nog niet van Cooper? Welke misverstanden leven er denk je?

 2. Kijken jullie eerst goed voordat je Cooper nu voor boef uitscheld.

 3. Omdat de politici de zaken anders voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn,blijft het volk er steeds weer intrappen.Zij belazeren hun eigen volk met leugens en beloftes.Als een blad in de wind draaien de flap konten Wiels en Cooper mee richting het pluch.

 4. Zij blijven geloven in sprookjes,ik niet.

 5. En zie hoe een voorspelbaar politiek spelletje, met een zelfbedachte kabinetsvorm ineens iedereen laaiend enthousiast maakt over deze dictator! Mensen zijn voorspelbaar manipuleerbaar. Ik blijf iedereen waarschuwen die kort van memorie is en die denkt dat deze dictator ineens het licht heeft gezien. De bedoeling was PS/PAIS/MAN, eventueel met PNP steun en dat gaat het ook worden. Dat deze malloot de publieke opinie nu probeert te manipuleren, door de verlichte namaal Nelson Mandela uit te hangen, daar trapt deze jongen niet in!

  Dit is trouwens de eerste en de laatste keer dat ik Nelson Mandela’s noem in een adem noem met dat stuk tuig van een Idina.

 6. Na jaren iedereen verrot gescholden te hebben en te hebben gedreigd met het laten opsluiten van iedereen denk ik dat Wiels op het ogenblik het meest bekeert is, echter dit soort plotselinge zaken daar kijk ik behoorlijk sceptisch tegenaan. De tijd zal het leren.
  De politiek hier die over het algemeen op de persoon werd/wordt gespeeld verander je niet zomaar.

 7. “Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken” Geldt voor Wiels en voor Cooper beiden. Wedden dat MAN wel kan aanschuiven bij het “takenkabinet” maar dat niet gaat willen. MAN wil de oude coalitie terug, waarbij Wiels kan worden gewipt door dissident gedrag van MAN. En wie heeft het meeste geld voor nieuwe verkiezingscampagnes en wordt dus weer minister president ? U heeft het goed geraden : Zoete Lieve Gerritje, Wie zal Dat Betalen?
  De vraag is dus : wat doet de PAR? Als die niet meedoet komt MFK, PS, MAN weer in beeld met desastreuze gevolgen. De zijlijn wordt alleen nog bezet door MFK, maar voor hoelang?

 8. Wiels vindt het niet netjes en elegant om via een persbericht te handelen.
  Nee, dat vonden we ook niet van Wiels, dus wie is er nu bekeerd?
  Als je wat Youtube filmpjes terug ziet van Komandante Wiels, en je even herinnert hoe het RK Schoolbestuur en anderen werd behandeld door dezelfde Wiels, dan blijf je je verbazen. (zie ook dossier Wiels hier op Versgeperst, dat door de vele commentaren m.i. een genuanceerd beeld geeft)

  Heb dit zelf in mijn werk een keer eerder meegemaakt. Toen was er iemand die zijn gedrag redelijk kon controleren ALS hij zijn medicijnen gebruikte, maar dan voelde hij zich zo goed dat hij er weer mee stopte en toen vreemd gedrag ging vertonen, wartaal uitsloeg en vrouwen lastig viel. Het komt me allemaal zo bekend voor.

  Denk dat Wiels goed is geadviseerd nu, of er nu pas naar luistert?
  Ook zal hij het advies hebben gekregen om zelf niet teveel in het formatieproces mee te doen omdat hij bij terugval weer kan uithalen en het hele proces weer door gebrek aan respect stagneert.

  Zag in de Amigoe Cijntje als PS voorzitter/ onderhandelaar tussen de andere partijleiders staan. Was Jansen niet de vorige voorzitter? Wanneer wordt Cijntje geofferd? Benieuwd hoelang Wiels zich kan inhouden, want ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat hij nu in zijn normale doen is, anders was alles wat we de afgelopen 2 jaar hebben gezien toneelspel van Wiels?

  In elk geval is er nu een slim proces bezig. Er is straks een 2/3 meerderheid in de Staten en die is nodig om de screeningswet te wijzigen. Zou me niet verbazen als dat door de Staten in grote harmonie wordt gedaan, waarna de politieke samenwerking weer kan klappen en iedereen weer zichzelf kan zijn.

  Maar laten we bidden dat ik me vergis.

 9. De grote dief Cooper dacht dat zijn maffiavriendjes zeker weer aan de macht zouden komen. Maar nu dit misschien niet het geval is laat hij zich liever op deze manier voor schut zetten door Wiels. Zo graag wil deze man weer graaien. Cooper je bent een belediging voor deze partij. MAN ik snap niet dat jullie je naam te grabbel gooien. Schuif Cooper aan de kant en ga verder met je betere mensen.

 10. Maar wiels jij hebt je zelf bekeerd. Vergeet dat niet. Wiels is zo n egoist ,denken jullie
  echt dat hij zal stoppen met mensen te vervloeken? PAR all the best.

 11. Daar gaan we weer, heeft de heer Wiels nog niet geleerd dat hij medeverantwordelijk is voor het in stand houden van corruptie tijdens onze laatse regering?.

  MAN heeft geen ruggengraat, ze dansen met iedereen mee. Alleen voor het behoud van wat posten zodat ze niet hoeven te werken voor hun geld en om te kunnen graien in de gelden van het volk. Alleen domme mensen zien dit niet.

  YWN

 12. Ik krijg steeds meer bewondering voor Wiels. De man lijkt echt consequent.
  Mogelijk dat hij zich toch meer en meer door Nelson Mandela inspireren . Ik heb t altijd gehoopt . Hij heeft goede ideeën , nu middels samenwerken realiseren .

 13. Meester zet van Wiels. Vriend en vijand zullen dat moeten herkennen. Wiels je bent goed bezig man, mijn zegen hebt je. Nu gaan we zien wie het allemaal zijn die door de mand zullen vallen.

 14. Wiels blijft me verrassen de laatste weken, je weet het nooit in politiek welke wendingen het neemt, vooralsnog heeft ie mijn zegen een taken kabinet te starten met een brede coalitie, ik steun dat.