• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Demissionair premier Betrian heeft maandagochtend enkele leiders uit de Christelijke gemeenschap ontvangen in Fort Amsterdam. Tijdens het beleefdheidsbezoek besprak de premier dat het noodzakelijk is om eenheid te bevorderen in de samenleving.

Dit gesprek maakt deel uit van de gesprekken die de interim regering houdt op kleinere schaal. Tijdens het bezoek gaf Bertrian aan dat het belangrijk is om de mindset te veranderen en verder te gaan met een manier van regeren waarbij continu met elkaar om de tafel wordt gezeten voor dialoog.

Doel
Om Curaçao haar potentieel te laten bereiken op het gebied van sociaal, economisch en financiële ontwikkeling, moet er gewerkt worden met het einddoel, een beter Curaçao, voor ogen. Ondanks de verschillen in de individuele visies moeten degenen met de regeerverantwoordelijkheid het goede voorbeeld geven door in gesprek te gaan met het einddoel en de filosofie van Curaçao als basis. Dit kan eenheid in regeren en de gemeenschap van Curaçao bevorderen.

Samenleving
Vanaf oktober promoot het interim kabinet het belang van gesprekken tussen de regering en verschillende groepen in de samenleving. Door middel van onder andere het platfom Nationaal Dialoog, hebben bewindslieden uit het interim kabinet om tafel gezeten met vakbonden, jonge professionals, ondernemers en meer sociale partners uit de samenleving. Deze besprekingen moeten op een constructieve wijze leidden tot een beter Curaçao.

 

1 reactie op “Betrian voert gesprek voor eenheid”

  1. Een uitmuntend plan, hopelijk zal dit eindelijk zijn doel bereiken om mensen aan het Praten te krijgen wat op Curaçao al tijden een groot probleem is geworden.
    Een bepaald figuur in de samenleving heeft tijden alleen maar de bevolking zitten ophitsen met negatieve bericht vorming, ook zijn bevolkings groepen ”geselecteerd” die aan alle kanten beschuldigd werden met van alles en nog wat en zo een splijting gebracht in het land.
    Ook het voortdurend aanhalen van het Slavernij verleden doet geen goed aan de saamhorigheid van een bevolking, hopelijk nu met verstandige mensen aan het roer die samenwerking zoeken komt de rust weer in het land.