• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Informateur Glenn Camelia heeft gisteren overlegd met de vertegenwoordigers van Pueblo Soberano, PAIS, PNP en PAR en stelt vandaag een concept intentieverklaring op. Wanneer er een definitieve versie op tafel ligt, zal deze op de agenda worden geplaatst van een vergadering tussen de partijleiders.

De partijen ontvangen vandaag het concept, waar ze hun commentaar op kunnen geven. Volgens Camelia zijn de betrokken de partijen bewust van de onderlinge verschillen wat betreft ideologie, uitgangspunten en de wijze waarop tegen besturen wordt aangekeken. “De partijen zijn bewust dat het proces om tot elkaar te komen tijd zal nemen. Er is tijd nodig om een vertrouwensbasis op te bouwen, goede afspraken te maken om te komen tot een regeerakkoord en daarna een regeerprogramma”, aldus de informateur. Voor vrijdag moet Camelia verslag uitbrengen aan waarnemend gouverneur Adele van der Pluijm-Vrede.

7 reacties op “Informateur stelt intentieverklaring op”

 1. Hieronder wat ik op 29 oktober schreef als commentaar op het intrekken van bereidwilligheid door MFK. Volgens mij heeft Wiels het goed gelezen…

  “Een eerste observatie: Wiels is bij kennis gekomen en herkent de boeven die Schotte cs zijn. Nu graag nog een keer badend in het zweet wakker worden en beseffen dat Asjes niet slechts een nachtmerrie is, aub.
  Maar serieus, de tijd is rijp voor een gedegen regeerakkoord tussen alle P’s (PS, Pais, Par, PNP) uitgevoerd door een niet politieke ministersploeg, een soort van kabinet van nationale eenheid. In dat regeerakkoord mag het onafhankelijkheidsstreven van PS natuurlijk niet ontbreken, maar als dat pas over tien jaar is, dan geen onoverkomelijke zaak. Bovendien zijn alle noodzakelijke tussenstappen goed voor het land.
  Met een niet politieke ministersploeg haal je bovendien de angel er uit voor allerlei gevoelige zaken zoals Asjes en Wiels’ radio programma. Trouwens, Asjes mag dan best weer parlementsvoorzitter worden. Er zal wel verzoening nodig zijn om zover te komen, maar voor het land is dit de beste oplossing.
  Een tussenoplossing kan nog zijn om twee jaar door te gaan met deze interimregering op basis van een regeerakkoord van de P-partijen en na twee jaar te evalueren (dit ook onderdeel maken van het regeerprogramma).”

 2. Toch zou ik uit voorzorg Helmina en Omayra niet samen in een kamertje zetten, want Helmina zou zomaar zijn wraakgevoelens wegens de verloren zaken tegen haar niet onder controle kunnen houden en dan staat de hele zaak weer op springen.

 3. @ Nardy. Even dit sprookje optellen.

  Er staat nog steeds een olifant met een grote slurf om het verhaaltje uit te blazen.

 4. Boersema moet nog wel even aan Schotte vragen of Schotte vindt dat deze oplossing staatsrechtelijk door de beugel kan,. Boersema zal de mening hierover van Schotte dan in een brief verwoorden en deze brief dan aan de gouverneur a.i. sturen 😉 Dus nog even geduld s.v.p.

 5. Movementu Futuro Korrupto staat buiten, dat was bekend, maar ik zie nog steeds Emily niet gezellig een biertje drinken met Idientje, onder het monument. . . Ben benieuwd hoe Idientje de MAN er straks weer tussen gaat schuiven, dat zijn immers zijn enige echte vriendjes nog en de MAN heeft de deur alweer wagenwijd opengezet. Kan Idientje straks zeggen (of liever ‘slissen’ -dat die man daar niets aan laat doen, zeg) “ik heb PAR die kans gegeven” en kan hij met een gerust hart de MAN weer binnenhalen. Cooper komt niet door de screening, dus die gaat lekker in de Staten zitten. In ieder geval 40% van het volk gelukkig. . .

 6. Dus de wat Wiels al zij,dat Cooper en de partij MAN niet te vertrouwen en ongeloofwaardig is, komt nu uit, ze nemen Shotte en zijn maffia familie de laatste strohalm af. Er komt nu ten alle tijden een regering, of een Takken?formule of PS, PAIS, PNP. MAN, dus Gerrit het spel is gespeeld voor jou je heb t verloren, en dat heb je verdient ook met je omkoperijen en oplichterij..

 7. Even dit sprookje optellen

  Stel je voor PS, PAIS, PNP en PAR in de regering…… lastig, maar respectvol naar bevolking.
  En MFK en MAN in de oppositie….. dat lijkt me een veel veiligere plek voor Cooper, Schotte en zijn 40 rovers 😉