• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De MAN is toch bereid om met alle partijen aan tafel te gaan om tot een coalitie te komen. Dat hebben zij gisteravond tijdens een partijraadvergadering besloten. De huidige situatie heeft hun mening veranderd, zo verklaart partijvoorzitter Efi van der Meent tegenover Radio Hoyer 2.

Ook partijleider Charles Cooper heeft de motie, die gisteren door een grote meerderheid van MAN-leden werd aangenomen, gesteund.

Oppositie
Momenteel worden echter serieuze gesprekken gevoerd tussen de PS, PNP, PAIS en PAR. Pas als deze gesprekken nergens toe leiden zal de MAN weer ter sprake komen. “De gouverneur moet dan wel een nieuwe informateur aanstellen en dan zijn wij wel gesprekspartner”, aldus van der Meent. Mochten de gesprekken wel tot een coalitie leiden zal de MAN in de oppositie komen. Volgens van der Meent zal de MAN dit wel jammer vinden, maar hij zegt dat de partij hier niet onbekend mee is en alles doet voor de bevolking.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Efi van der Meent:

29 reacties op “MAN toch open voor alle partijen”

 1. De MAN dacht, ”wij willen ook pida bolo”…..
  Het is triest dat mensen die het eiland willen ”besturen” dit met ”bolo/taart” associëren.
  Hoe is het toch mogelijk dat mensen zo over gemeenschapsgeld denken?

  Regeren is betekent niet ”bolo” verdelen maar echt WERKEN voor vooruitgang van het eiland.
  Goddett gebruikte destijds ook het woord ”djodjo”… Wat profiteren/genieten betekent.
  Goddett zei letterlijk nu is het onze beurt om te ”djodjo”.
  Hij is nu letterlijk aan het djodjo-deren van zijn ”pensioen” op 54 jarige leeftijd…

 2. Heer Wiels alle zeilen bijzetten. Let op uw zaak!!

 3. Wiels is een betere schaker dan Cooper aka Schotte. Bovendien zijn er een paar MFK ex ministers die officieel in de verdachtenhoek zitten. Daarmee wenst Wiels logischerwijs niets mee te maken te hebben.

 4. @Zorro, given time wordt het vanzelf een seriues antwoord !

 5. COOPER JAT HET LANGST VAN ALLEMAAL. HIJ IS DE GROOTSTE DIEF EN LANDVERRADER. KIJK NAAR DE GESCHIEDENIS. ONDER ZIJN BEHEER IS DE MEESTE OVERHEIDSGROND WEGGEGEVEN AAN DUBIEUZE FIGUREN.

 6. Cooper was ervan overtuigt dat MFK weer ging regeren, vandaar die grote mond. Maar de grootgraaier wil er weer bij zijn. Daarom laat hij zich gewoon publiekelijk boor schut zetten. MAN houd de eer aan jezelf, gooi de dief Cooper eruit en ga verder met je betere mensen. Weg met deze man die al jaren zijn eiland leegzuigd, weg met Cooper.

 7. Volgens van der Meent zal de MAN dit wel jammer vinden, maar hij zegt dat de partij hier niet onbekend mee is en alles doet voor de bevolking.
  Man (Cooper) = synoniem aan opportunisme. Getverdemme wat een stelletje engerds

 8. Nu er een combinatie dreigt van partijen met 14 zetels in de Staten draait plotseling MAN 180 graden om. Lees de eerdere uitingen van Cooper: alleen PS-MFK-MAN !!!!! Hij was mordicus tegen elke ander combinatie.
  Hier wordt een vuil opzetje gemaakt. Waarschijnlijk in opdracht van Schotte!
  Wiels gaarne goed opletten!

 9. @ Wimpiri. je hebt toch wel eens gehoord van de huid verkopen voordat de beer geschoten is ?

  Ik zie dit niet als een serieus te nemen antwoord. Toen ik de 4 P’s opperde, kwam jij met een reactie, die nu op weg is gelogenstraft te worden. O ja, ik heb zeker ook mijn reserves maar daar gaat het hier niet over. Kom je met een serieus antwoord dan pas over 4 jaar???????

 10. @Glenn & Pukkie: “Als MAN deel uitmaakt van de volgende regering en de MFK niet dan zal de MAN bij de eerste de beste gelegenheid dat kabinet laten struikelen om via nieuwe verkiezingen wederom Schotte premier te laten worden. MAN=onderafdeling van de MFK. Cooper= vazal van Schotte! Schotte= crimineel . Cooper eveneens.”

  100% Truth. Couldn’t agree more with you both ;)!

 11. @ Zorro, je hebt toch wel eens gehoord van de huid verkopen voordat de beer geschoten is ? Zal Frank eens vragen wat de papiamentse vertaling hiervan is.

 12. @ Glenn. Je analyse is perfect. Als MAN de vierde partij wordt met PS, PAIS en PNP , heeft Cooper de macht om de zaak te laten vallen in zo’n coalitie. Wiels beseft dat hopelijk ook.

 13. De MAN moet aan de zijlijn blijven.word het PS,PAIS,PNP,MAM. dan is deze regering in een mum van tijd gevalen,ik neem aan dat iedereen dit spel door heeft van Shotte.

 14. Too little, too late Mr Coops ;)!

 15. @Ongerust,

  Jij zegt zoveel dat er op den duur wel iets tussen moet zitten wat gaat gebeuren.

  Wijsneus!

 16. De opportunistische Cooper heeft er alles voor over om weer op het pluche te gaan zitten. Principes tellen blijkbaar alleen bij (zijn) eigen belang. Het is de hopen dat de vier partijen er samen uitkomen en dat de MAN aan de zijlijn komt te staan.

 17. wat een draaikonten! Ze merken nu toch dat ze buiten de boot gaan vallen en hen zakken niet meer kunnen vullen.

 18. Lachen ! Supergraaier Cooper zag zijn lucratieve ministerschap aan de horizon verdwijnen en draait 180 graden. Schotte wist het al : van je vrienden moet je het hebben. Wiels heeft van zijn financier goed leren pokeren. De PAR wordt bedankt voor deelname aan de gesprekken, héél overtuigend allemaal.

 19. Meneer van der Meent, de Duitsers hebben voor u en uw Coopertje’s nieuwe standpunt een benaming: zum kotsen !

 20. Hoe ging dat spreekwoord ook al weer.. Een kat in het nauw…
  Wat een laffe partij is het toch, eerst de grootste bek hebben dat ze nooit met de pais of par in een coalitie willen zitten en nu ze naast de pot pissen…
  En arme Gerritje, je dacht het wel weer te flikken maar jij ligt naast de pot waar de Man aan het pissen is hahaha proost!

 21. Een totale ommezwaai van de MAN, maar ze zijn niet meer nodig nu een intentieverklaring tussen PS,PAIS, PAR en PNP (de 4 P’s) in de maak is. De steeds consistent gebleven partijen lijken beloond en zelfs gewaardeerd te worden door Wiels. De PAR blijft voorzichtig en op de snuffelmode staan om tijd te nemen naar elkaar toe te groeien met een regeeraccoord als doel. In die tussentijd zal er een tussenregering/interimregering/takkenregering moeten komen en dat kan ook Betrian c.s. zijn. Ben benieuwd of Wimpiri bij zijn reactie blijft, toen ik de 4 P’s als meest gewenste coalitie opperde.

 22. Grappenmakers, meteen met eisen komen. Ja als blijkt dat je alsnog buiten de regering gehouden kan worden, dan maar snel van mening veranderen he?

 23. Jeetje, wat een verrassing. . . ik zei vorige maand al dat er uiteindelijk gewoon een kabinet PS/PAIS/MAN(/PNP) komt. Cooper c.s. laten een tweede regeer-kans niet zo maar lopen en hopen dat idientje straks moet komen “bedelen”, want dan levert dat geheid een ministerspostje op. . .

 24. Als MAN deel uitmaakt van de volgende regering en de MFK niet dan zal de MAN bij de eerste de beste gelegenheid dat kabinet laten struikelen om via nieuwe verkiezingen wederom Schotte premier te laten worden. MAN=onderafdeling van de MFK. Cooper= vazal van Schotte! Schotte= crimineel . Cooper eveneens.

 25. Laat M&M lekker ade zijlijn want alle problems zijn tenslotte bij deze MAFFIA-LOOSERS begonnen.
  PPPP full speed en IN SAMENWERKING naar oplssingen streven!!!!

 26. Suggestie voor een partij spreuk voor de MAN: Zo de wind waait, waait m’n rokkie.

 27. wat een griezel..

 28. TE LAAT, had je eerder moeten bedenken. Weg met de MAN!!!!

 29. De MAN is bang vergeten te worden, en dat zou ook terecht zijn na het steunen van schotte en zijn gestuntel wat ons alleen maar achteruit heeft gezet.