CURAÇAO – De drie broers die in mei een functionaris van het Openbaar Ministerie (OM) en haar vriendin hebben overvallen en verkracht, zijn vandaag door de rechter veroordeeld tot negen, zes en twee jaar gevangenisstraf. Het OM had vijftien, twaalf en twee jaar geëist. Versgeperst.com was bij de uitspraak.

De twee Nederlandse vrouwen werden op 19 mei overmeesterd door de drie broers, meegenomen naar een gebouw waar zij meerdere malen werden verkracht, om vervolgens de twee slachtoffers geldbedragen van duizend en 500 gulden te laten pinnen. De eerste zitting van de zaak vond op 24 oktober achter gesloten deuren plaats.

Achtergrond
De jongste verdachte, de vijftienjarige S.M Carmelia, heeft twee jaar gevangenisstraf in een jeugdinrichting opgelegd gekregen. Het OM had twee jaar geëist. Bij de veroordeling werd zijn achtergrond en het feit dat de verdachte zwakbegaafd is in acht genomen. Ook bij zijn twee broers, de achttienjarige R.A. Carmelia en 21-jarige E.V. Carmelia, werd er bij de uitspraak rekening gehouden met hun achtergrond. De verdachten komen volgens het psychologische rapport uit een gezin waar sprake was van verwaarlozing, alcoholmisbruik en geweld.

‘Weerzinwekkende misdaden’
R.A Carmelia heeft zes jaar en E.V Carmelia heeft negen jaar gekregen. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar geëist voor R.A. Carmelia en vijftien jaar voor E.V. Carmelia. Naast dat er rekening is gehouden met de achtergrond van de broers, hield de rechter ook rekening met het feit dat de daders de slachtoffers een ‘aaneenschakeling van weerzinwekkende misdaden heeft gepleegd en de slachtoffers levenslange trauma’s hebben bezorgd.’

Hoger beroep
Het OM heeft een hoger beroep in beraad. Dit bevestigt Norman Serphos, woordvoerder van het OM.  De straffen zijn volgens het OM te laag, onder andere in vergelijking met andere zaken waarbij veel hogere straffen zijn gegeven. Het OM is het ook niet eens dat de rechter de overtreding van de vuurwapenwet niet bewezen acht, aangezien de verdachten de slachtoffers hebben bedreigd met een vuurwapen.

13 reacties op “Uitspraak verkrachtingszaak OM-functionaris”

 1. Triest,triest en triest voor alle betrokkenen,er zijn alleen maar slachtoffers in deze zaak te betreuren.

 2. “Dutch Injustice” When Child Traffickers Rule A Nation
  http://www.youtube.com/watch?v=nmeYiR-yyS4

 3. Churandi, als je eens de geschiedenis van vele NL justitiele mensen tegen het licht houdt, berijp je deze lage straffen iets beter. Tonino, Mercx, Demmink,Holthuis, Wabeke, enz enz.
  De complete Nederlandse rechtsstaat is inmiddels ontwricht door al die magistraten die hun penis-nijd maar niet weten te beperken tot de echtelijke sponde of desnoods tot een bordeel van standing. Nee, het moet allemaal veel smeriger, in plantsoenen, op achterbanken van dienstauto’s, bij sinistere en illegale orgieen met geimporteerde minderarigen. Anders krijgen we ‘m toch echt niet meer overeind onder onze toga’s.

  Dat zie je ook vaak terug in de uispraken: voor een verkeers overtreding wordt je vaar verhouding 10 maal zwaarder gestraft dan voor zo’n delickt.

 4. Chola, inderdaad, in Nederland zouden ze er met een werkstrafje vanaf gekomen zijn. Zie maar al de pedozaken in Nl. Ben je vooraanstaand wordt je niet eens berecht. Zie zaak Demmink.

 5. In Nederland hadden ze respectievelijk 2 , 6 en 9 maanden gekregen met aftrek van voorarrest.

 6. en ze krijgen 3 warme maaltijden een lekkere douche. en jij en ik betalen hiervoor.

 7. Nekschoten waren een betere oplossing geweest…

 8. weer een schoolreisje voor die boeven

 9. Vind de straffen nog steeds te laag!

 10. Het opleggen van dergelijke belachelijk lage straffen voor dit soort misdrijven, de ernstigste die er zijn(aantasting van de lichamelijke integriteit), is dit een uitnodiging om deze delicten te plegen.
  Hopelijk gaat het OM in hoger beroep en worden deze criminelen veroordeeld conform de eis van het OM.
  Je kan wel zien dat er NL rechters op Curaçao werkzaam zijn, zij hebben nog niet in de gaten dat de straffen hier even iets ander zijn dan in het softe Nederland.

 11. werd er bij de uitspraak rekening gehouden met hun achtergrond. De verdachten komen volgens het psychologische rapport uit een gezin waar sprake was van verwaarlozing, alcoholmisbruik en geweld.

  Dus? ik begrijp dit niet, dus als ik een normale achtergrond heb krijg ik een hogere straf???

 12. Kortom, als je dus uit een kapot gezin komt word je minder gestraft dan wanneer je uit een goed functionerend gezin komt? Dat is natuurlijk waanzin ten top.

  Als er al een redenering te maken is die de strafmaat afhankelijk stelt van je opvoeding dan zouden deze mensen juist langer opgesloten moeten worden. Niet alleen zal hun heropvoeding namelijk langer duren, maar ook is de kans op recidive veel groter vanwege een totaal gebrek aan normen en waarden.

 13. maar toch wel vervelend, dat deze mensen straks weer vrij rondlopen.
  Ze krijgen waarschijnlijk geen enkele begeleiding en zullen na hun vrijlating geen werk kunnen vinden, dus…………