BrandweerwagenCURAÇAO – De brandweer krijgt in maart of april nog twee brandweerwagens erbij. Commandant Elvin Regina vloog naar de Verenigde Staten om te controleren of het om competente wagens gaat die in goede staat verkeren. Dit bevestigde het hoofd van de afdeling Preventie, Edmiro Anita aan de Amigoe.

De brandweer had tot maandag drie bruikbare wagens, maar één is door technische problemen buiten werking gesteld. Dit betekent dat er nu nog maar twee functionerende wagens zijn. “Er zijn een aantal wagens die gerepareerd moeten worden, maar de aanwijzing van Nederland maakt dit allemaal heel moeilijk”, zegt Anita.

Aanwijzing
Onlangs bevestigde ook demissionair interim-premier Stanley Betrian aan de media dat de aanwijzing de zaak bemoeilijkt. “Als bijvoorbeeld een onderdeel ter waarde van 40 gulden gekocht moet worden, kan het soms weken of zelfs maanden duren voordat de brandweer hiervoor geld krijgt”, zegt Anita. Dit komt omdat voor de aanwijzing, het hoofd van de dienst tot een bepaald bedrag mocht bestellen. Nu gaat het eerst via de bevoegde minister die op zijn beurt weer toestemming van Financiën moet krijgen.

Vervangingsplan
De brandweer heeft een vervangingsplan om direct nieuwe wagens te kunnen kopen wanneer er één buiten werking wordt gesteld, maar ook hier belemmert de aanwijzing in. Anita is zich ervan bewust dat twee wagens niet genoeg zijn en vindt het jammer dat in het verleden weinig tot niets is gedaan met het vervangingsplan van de brandweer.

Branden gelijk
“Het is dus goed dat het aantal branden niet is gestegen”, zegt Anita. Anita heeft de officiele cijfers nog niet in handen, maar merk uit eigen ervaring dat het aantal branden ongeveer hetzelfde is als vorig jaar.

3 reacties op “Twee nieuwe brandweerwagens uit de VS”

  1. Het is makkelijk de aanwijzing de schuld te geven. De oorzaak is niet de aanwijzing maar de corruptie en incompetente ambtenaren.

  2. Foute, suggestieve en zeer domme redenering. “Het komt door de aanwijzing”, nee het komt door domme en corrupte ministers en ambtenaren uit de vorige regering. Plus de zeer trage en belachelijke procedures die er in Curacao gelden…

  3. Nou.., krijgen we nog die miljoenen van gemeente Rotterdam terug voor hun flash torrie?