• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR heeft gisteren samen met Pueblo Soberano, PAIS, PNP en informateur Glenn Camelia om tafel gezeten. De geruchten over PAR in het Takenkabinet van Wiels doen al een paar dagen de ronde, maar PAR-lid Omayra Leeflang benadrukt dat het puur gaat om een ‘snuffelgesprek.’

“Het was een informeel gesprek, we hebben informatie gekregen en vragen gesteld maar er zijn geen standpunten ingenomen”, zegt Leeflang. “Het was echt een snuffelgesprek.”

Antwoord
De PAR heeft ondertussen schriftelijk antwoord gekregen van de informateur op de vraag of andere partijen wel of niet openstaan om met de PAR samen te werken. “De informateur heeft aangegeven dat de partijen, die de inspanningsverklaring hebben getekend, geen bezwaar hebben met een samenwerking met de PAR”, aldus Leeflang.

Standpunten
Het PAR-Statenlid benadrukt dat gisteren niets is afgesproken over een samenwerking tussen de partijen. Op de vraag of haar partij, die qua standpunten het tegenovergestelde is van Pueblo Soberano, zich überhaupt wel ziet samenwerken met de PS, zegt Leeflang: “We hebben aangegeven om met iedereen om tafel te gaan zitten en dat hebben we gedaan. We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Partijleiders
Bij het gesprek waren de partijleiders niet aanwezig, maar dat is volgens Leeflang normaal. “Partijleiders komen alleen als er wat te ondertekenen of te bekrachtigen valt. Dit was nu niet het geval.”

15 reacties op “‘Snuffelgesprek’ PAR, PNP, PAIS en PS”

 1. @Titanic. That’s what Schotte said too. (rofl)

 2. Snuffelen? Gadverdamme, het stinkt mijlen ver weg! Die gerimpelde vrouwtjes bij de PAR moeten zich wassen met parfum en zich melden bij een ouwe vrouwtjes tehuis.
  Wiels, zoek liever een zwarte vrouw met grote billen en dikke tieten, man!

 3. @ datu brabu. Dan zijn we waarschijnlijk tussen 6 maanden en 1 jaar bezig en na die tijd zullen we wel tot de conclusie komen dat een echte samenwerking er niet in zit.

  Wiels lijkt niet alleen met woorden maar ook met daden PvdA-VVD als goed voorbeeld te zien en het is afwachten of hij dat volhoudt. Veel vertrouwen heeft hij nog niet verdiend.

 4. @ giliam. PAR kan kiezen uit twee “kwaden” of mee gaan doen en dan met eigen inbreng of niet meedoen en dan zit je weer met 4 jaar Schotte en consorten.

  Ik weet niet of je het doorhad, maar de optie om mee te doen bestaat pas sinds een dag en wel de dag, dat Camelia Wiels tot een zekere wasdom heeft gebracht om door het stof te gaan.

 5. Goed begin is het halve werk. PS en PAR moeten samenwerken. Dat is het einde van verdeeldheid op dushi Korsou. En het liefst zowel Leeflang als Wiels regeren,

 6. Als je het min of meer met elkaar eens bent moet je de verantwoording nemen en gaan regeren.
  Een ploeg ministers zonder politieke binding, gecontroleerd door statenleden die iets voor hun kiezers moeten waar maken gaat natuurlijk niet werken.
  Overigens moet een minister ploeg een land besturen en niet enkele taken gaan uitvoeren.
  Sociale, economische en bestuurlijke hervormingen kunnen onmogelijk als een afgescheiden taak worden gezien. Iedere hervorming op zich en zeker allen te samen grijpen in op de gehele samenleving.
  Wees grote jongens en meisjes, we wilden een eigen land, we hebben een eigen land, jullie gingen de markt op met verhalen waarom de bevolking jullie als nieuwe regeerders moesten kiezen. Maak afspraken, niet hoe je de verantwoordelijkheid kunt afschuiven op een “taken kabinet” maar hoe jullie ons land gaan besturen.
  Het geeft een zeer onvolwassen signaal naar ons als bevolking wanneer jullie als de aspirant bestuurders, die jullie zeggen te zijn, nu na de verkiezingen weigeren ons het bestuur te geven waarvoor we hebben gekozen.

 7. Voordat Wiels,en Leeflang gaan regeren, moeen zij veel, erg veel mensen SORRY zeggen. zelfs hier in nederland moet Wiels zijn excuses komen zeggen.

 8. Onzin en nu snuffelgesprek .. is die vrouw te vertouwen …laga lastra vrouw …

 9. PAR kan kiezen uit twee “kwaden” of mee gaan doen en dan met eigen inbreng of niet meedoen en dan zit je weer met 4 jaar Schotte en consorten.
  Het wordt tijd dat iedereen zijn verstand gaat gebruiken en naar de toekomst gaat kijken inplaats van naar het verleden te zitten staren.

 10. @ongerust,

  ja problemen zijn er, maar wat is volgens jouw dan een goede oplossing in dit gebeuren.
  Nieuwe verkiezingen gaan geen oplossing bieden.
  ongeveer dezelfde uitslag…
  MAN/MFK liever niet regeren…
  wat dan????????

 11. Zo, Zo mevr. Leeflang. Gelukkig betreft het hierbij nog alleen een snuffel gesprek. Het zal wel heel lang gaan duren vooraleer een echte inhoudelijke en op ideologische standpunten gebaseerde gesprek zal gaan plaatsvinden. Dan zijn we waarschijnlijk tussen 6 maanden en 1 jaar bezig en na die tijd zullen we wel tot de conclusie komen dat een echte samenwerking er niet in zit. Terwijl er over dat jaar nog geen fundamentele maatregelen zullen zijn genomen vanwege diezelfde fundamentele ideologische verschillen. Goed Zo!

 12. Indien er wordt gekozen voor een dergelijke constructie wordt

  A. Cur onbestuurbaar, door de onderlinge verschillen.
  B. Idientje heeft binnen de kortste keren de grootste ruzie met PAR en dan klapt de hele handel.
  C. Idientje zet zichzelf buiten spel, omdat PAIS/PNP en PAR het beter met elkaar blijken te kunnen vinden dan met PS.
  D. Ze houden zich allemaal vreselijk in en dat betekent zoveel water bij de wijn,dat je net zo goed geen regering kunt hebben (zie ik niet gebeuren, maar het kan).

  Kortom, ik zie dit niet. Leuk bedacht, maar iemand als Idientje heeft een veel te grote smoel, zal blijven hameren op onafhankelijkheid (doorn in het oog van de PAR en de PNP), zal zijn anti-NL gevoelens niet kunnen onderdrukken, waardoor de relatie met NL onder druk blijft staan, zal daarom ook zo min mogelijk NL-se inmenging willen, terwijl NL Cur onder financiele curatele zal blijven houden enz enz enz.

 13. Zo leren we heel wat nieuwe politieke woorden. Takenkabinet. Snuffelgesprek.
  Als dat allemaal maar goed gaat.

 14. “De informateur heeft aangegeven dat de partijen, die de inspanningsverklaring hebben getekend, geen bezwaar hebben op een samenwerking met de PAR”, aldus Leeflang.

  Wie vertelt er niet de waarheid of is Wiels door het stof gegaan zoals het hoort als je zoals hij VVD en PvdA als voorbeeld noemt?

 15. There is a God!