CURAÇAO – Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zal in de week van 19 november op Bonaire voorlichting geven over het terugbetalen van studieschulden. Voormalige studenten, die met studiefinanciering in Nederland hebben gestudeerd, zijn uitgenodigd voor een gesprek.

Het gaat om voormalige studenten die vanaf 1 januari 2013 moeten starten met het terugbetalen van hun studieschuld. Tijdens het gesprek zal onder andere besproken worden hoe de lening kan worden terugbetaald. Verder wordt overlegd wat de mogelijkheden zijn wanneer een voormalig student (tijdelijk) niet kan terugbetalen.

Afspraak
Het kan voorkomen dat studenten die op Bonaire wonen en moeten gaan terugbetalen, geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen. Zij kunnen een afspraak maken via RCN-Studiefinanciering, Kaya L.D. Gerharts 13 Unit 3, via telefoonnummer 717-8509 of via studiefinanciering@rijksdienstCN.com.

1 reactie op “Voorlichting terugbetalen studieschuld”

  1. Mensen studiebeurs is geen geintje hoor. Studiebeurs moet je zien als een soort hypotheek, maar niet voor een huis maar voor je toekomst.Het is een schuld van de belastingbetaler en die moet koet ke koet terug betaald worden. Er is geen land tever waar je niet te vinden bent.Het is een last waar je je hele leven mee draait.Ik heb mijn lesje geleerd. Gelukkig had ik gebruik gemaakt van die ouderegeling tussen 83 en 87. Precies in die laatste jaar werd de oude regeling gewijzigd in een rente dragend regeling. Ik was toen begonnen te betalen op Curacao in 97 maar het zette geen zoden aan de dijk, toen ben ik nood gedwongen terug gekomen naar Nederland om mijn dingen af te handelen. Ik moest sedert 2000 , €200,– per maand aflossen. Gelukkig ben ik over 2 maanden klaar van die totale schuld en kan ik rustig genieten van het leven. Een eigen huis alleen kon ik niet kopen want dat schuldenlast hing als het wapen van democles aan mijn been. Ik ben op dit moment 61 jaar, getrouwd, 1 zoon en een huurhuis van €620 per maand met een HBO diploma Algemeen Maatschappelijk werk. Wel wil ik dit boodschap aan anderen doorgeven die met een studiebeurs willen gaan studeren weet waaraan je begin want je moet je hele leven lang voor bloeden.Zorg er wel voor dat je je diploma behaald dat is belangrijk anders ben je als het ware een looser.