• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De brand die begin deze maand woedde in een winkel onder The Society Club, is niet aangestoken. Dit blijkt uit het onderzoek door de politie. Het pand is inmiddels met de grond gelijk gemaakt.

“Het technisch onderzoek van de politie bevestigt dat er geen sprake is van brandstichting”, vertelt persvoorlichter van het Openbaar Ministerie Norman Serphos. Verschillende bronnen melden dat de brand waarschijnlijk is ontstaan door een brandende kaars of wierook. De winkeleigenaar zou deze hebben laten branden toen hij het pand verliet. De verzekering is inmiddels op de hoogte van het onderzoek en zal naar alle waarschijnlijkheid uitbetalen.

13 reacties op “Brand Saliña niet aangestoken”

 1. Gelukkig hebben we binnenkort weer een nieuwe Amerikaanse brandweerwagen, die zonder water ergens heen moet! Ik heb wel een tip voor de brandweer: maak een aansluiting op alle Awalectra lekken op het eiland en vul daar je wagens en water tanks mee! Kost niks, want Awa weet van niks en repareren toch niet.

 2. @stefanie: nee, stefanie, dat heet ‘kritisch’ en met ‘gezonde scepsis’. Dat is tegengesteld aan wat gebruikelijk is op dit eiland, namelijk alles wat de verschillende “fuhrers” zeggen slikken voor zoete koek, lekker jezelf begraven in hamburgers, bolo, rum en kindertjes krijgen en vooral nergens iets aan willen veranderen. . .

 3. Waren ze goed verzekerd? Dat wil nog wel eens een rol spelen. . .

 4. … Waar of niet, vinden jullie het ook zo erg dat de brandweer kwam met een nagenoeg lege water voorraad… Denk daar eens over na. Het water was op. Dat is pas erg!!

 5. Ik geloof er niets van!

 6. Jullie hebben ook negatieve commentaar op alles. Worden jullie niet moe van jullie zelf???

 7. @Realist: @Nardy, wat weet jij ervan, jij zit in NL wijneus!

  Last time I checked was ik gewoon hier, tot voor 1 minuut in ieder geval … 😉

 8. @ Hielke Sietse. Verzekeringsfraude is niets nieuws. Zelfs onze ex-MP Schotte heeft dat geprobeerd. Als MP met zijn secondanten lijkt hij meer geslaagde pogingen van fraude te hebben gedaan, naar verluidt.

 9. @Nardy, wat weet jij ervan, jij zit in NL wijneus!

 10. Nardy, vergeet niet dat John Daryananai zijn bedrijven op de Freezone in brand heeft laten steken voor de verzekeringspenningen. Hij is daarvoor meen ik ook veroordeeld, zo niet dan wel als verdachte vastgezet.

  Overigens triest voor de mensen die door deze brand hun baan hebben verloren, zoals de werknemers van de carwash die daar ook met de grond gelijk is gemaakt.

 11. He flauw Tom Croes. Doorgaans ben je als eigenaar al niet blij als je na brand verzekeringsgeld moet komen ophalen. Inkomstenbron kwijt, uitbetaling blijft vaak een onzekere factor, onderzoeken kunnen jaren duren, vaak met rechtszaken erbij etc etc

  Het sporenonderzoek zal hebben plaatsgevonden voor de afbraak denk je niet?
  En tenzij je het beter denkt te weten dan de brandweer, zie ik voorlopig geen vraagtekens…

 12. in de brand, uit de brand…

 13. Opvallend,

  Weggaan, maar niet weten of die een kaars of wierrook had laten branden? Waarom moet je sowieso overdags een kaars laten branden?

  Het pand is overigens paar dagen geleden met de grond gelijk gemaakt. Knap om dan nog sporenonderzoek te doen.

  Maw genoeg vraagtekens.