• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luchtvaartmarktmaatschappijen Insel Air en Surinam Airways (SLM) hebben een codeshare-overeenkomst gesloten. De maatschappijen werkten al sinds 2007 samen en hebben besloten dit uit te breiden zodat er meer bestemmingen kunnen worden aangeboden.

Een codeshare-overeenkomst houdt in dat maatschappijen stoelen aanbieden onder hun eigen vluchtnummer op een vlucht die wordt uitgevoerd door een andere maatschappij. Hierdoor kan het voorkomen dat een vlucht meerdere vluchtnummers heeft. De codeshare-overeenkomst tussen Insel en SLM was mogelijk omdat beide partijen IOSA/IATA-certificated zijn. IOSA (Operational Safety Audit), ook wel IATA genoemd, stelt bepaalde standaarden aan maatschappijen.

Voordelen
Volgens SLM en Insel Air zitten er grote voordelen aan de overeenkomst. Door de samenwerking ontstaat de mogelijkheid om negen keer per week naar Curaçao en Miami te vliegen of naar de meer dan twintig gezamenlijke bestemmingen in de regio. Ook zorgt de overeenkomst ervoor dat een passagier van Insel die door SLM wordt vervoerd dezelfde rechten heeft als bij InselAir gebruikelijk is en vice versa.

4 reacties op “Insel Air en SLM sluiten overeenkomst”

 1. Dat dae het niet zo nauw neemt met de waarheid is alom bekend. Het is een luchtvaartmAatschappij dat gebukt gaat onder schulden en in zo,n situatie nognte stunten met goedkope tickets geeft te denken dae is een graaimand waar sinds haar bestaan de baestuurders ten eigen voordele geld uit hebben gehaald en denk zelf dat het feest gewoon doorgaat. Een samenwerking tussen inselair en slm i.s het beste wat suriname en cueacao had kunnen gebe,uren. Gezien de rare weinig verheffende uitspraken van de direkteur van dae de heer ramiz, of is hij adviseur of wat anders, ..de druiven zijn heel zuur

 2. DAE wil graag met SLM want anders hebben ze een slechte connectie als ze in CUR aankomen Er zijn volgens mij weinig surinamers die naar Venezuela gaan.

  Las vanmorgen het stuk dat DAE blij is met de codeshare omdat volgens Ramiz Insel air bang is van DAE en dit snel geregeld hebben. Ik moest er toch om lachen. Een codeshare in een paar weken even afronden. Wat een grapjas. Een codeshare onderhandeling duurt maanden!

  Lijkt er meer op dat DAE nu ff aan het schijten is want waarom zou je zo kinderachtig reageren? Denk dat de oorlog nu echt begonnen is. Bring it on ik wil goedkoop en veilig vliegen! Kan mij nou wat schelen wat ik aan boord eet of drink. Eten in het vliegtuig is altijd smerig!!

 3. Denk het niet. Schijnt dat Idientje nu heeft voorgesteld om hem maar te benoemen tot president en dan kiest hij een paar vriendjes die hem kunnen adviseren. . .

  Uiteindelijk is het altijd het bedrijfsleven dat de shit hier op moet knappen. DAE is volgens mij trouwens ook al in gesprek met SLM.

 4. Geweldig. Dit zie ik nou graag. Internationale samenwerking dat ten gunste is van de bevolking. Well done Insel Air en SLM! What about KLM en US airways?

  Dit is de eerste internationale ontwikkeling sinds de verkiezingen. Ow ja hoe zit het nou daarmee? Komt er ooit nog een regering?