• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nadat Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels gisteravond bekendmaakte bezig te zijn met het vormen van een ‘Takenkabinet’, werden de geruchten dat de PAR zich zou aansluiten bij PS/PAIS/PNP steeds hardnekkiger. “Onzin”, zegt PAR-Statenlid Omayra Leeflang tegenover Versgeperst.com.

“Het is heel simpel”, zegt Leeflang. “De PAR heeft geen afspraken gemaakt met geen enkele partij. We hebben vijf vragen gehad van de informateur, met onder andere de vraag of de PAR openstaat om met andere samen te werken. Ons antwoord daarop was of andere partijen wél met de PAR willen samenwerken. Daar hebben we geen antwoord op gehad.”

Coalitie
Ondanks dat de PAR stellig ontkent, meldt een anonieme bron aan Versgeperst.com dat de PAR dit weekend met PAIS, PNP en Pueblo Soberano om de tafel is gaan zitten. Gisteren zouden de partijen een overeenkomst hebben gesloten om een coalitie te vormen, maar willen dit nog niet naar buiten brengen. Andere anonieme bronnen hebben tegenover het Antilliaans Dagblad zelfs bevestigd dat er al ministerposten zijn verdeeld onder de partijen. Leeflang heeft daar maar één antwoord op: “onzin!”.

18 reacties op “PAR ontkent betrokkenheid bij ‘Takenkabinet’”

 1. @zorro,

  zaken of taken kabinet is voor mij hetzelfde.

  een premier? ik zou geen naam weten, maar wel namen kunnen noemen die het niet moeten zijn: Monk/Wiels/Asjes/Schotte/Cooper/Wilsoe/Jamooladin/Constancia/enzovoort
  beter iemand die niet zo een expliciete politieke kleur heeft.
  Gewoon een goed zakenman met opleiding en integriteit, zonder strafblad.
  personen met inzicht en doortastendheid.
  Er moeten vervelende besluiten genomen worden om dit land weer op de rails te krijgen.
  onze politici zijn de zachte heelmeesters met stinkende wonden.
  laat er maar eens een goed politiek programma komen.

  Dat je Wiels onvolwassen noemt dat ben ik met je eens.
  waarschijnlijk heeft hij ook nog wel meer tekortkomingen, psychisch gezien.
  hij is een onbetrouwbare factor in dit verhaal, maar heeft de meeste stemmen en lijkt nu voor integriteit te willen gaan.
  voordeel van de twijfel?
  nieuwe verkiezingen geven hetzelfde probleem en kost weer tijd.
  dus laat het zaken/taken kabinet maar komen.

  En ik wil absoluut dat MFK/MAN buitenspel blijven.
  ik hoop dat er rechterlijke onderzoeken naar hun handelen van de afgelopen 2 jaar lopen/komen.

 2. @ Sander. Het heeft niets met subjectiviteit mijnerzijds te maken. Binnen de politieke democratische kaders moet er een normaal kabinet te maken zijn en anders een zakenkabinet, als er sprake van een uitzonderlijke situatie zou zijn. Wiels als hoofd van de grootste politieke partij dient als eerste van meerderen volwassen te worden en het belang van Curacao en het volk op de eerste plaats te zetten. Hij noemde zelf VVD en PVDA als voorbeeld dus laat hij daar eens naar handelen. Het volk heeft voor kleuters gekozen. Je kan nu wel vinden dat een takkenkabinet de oplossing is, maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heb ik daar een realistischer tegenovergestelde mening over vanwege de aanwezigheid van the weakest link en een Asjes, die andere plannen heeft namelijk zijn achterban overtuigen van de schuld alleen van andere partijen voor deze mislukking en een mandaat van minimaal 12 zetels te vragen. Het lukken van een takkenkabinet zelfs voor korte tijd zal een lelijke streep door zijn rekening zijn. Btw heb je ook al een MP voor dat takkenkabinet in gedachten en zo ja wie???

 3. @zorro,

  sorry hoor, maar ik vind je erg kortzichtig.
  dit zou op dit moment de enige oplossing zijn om uit de impasse te komen.
  Wat dan?? Nieuwe verkiezingen??
  met de kans dat MFK geld genoeg heeft om weer 5 of 6 zetels te kopen?
  PS krijgt ook weer minimaal 5 zetels, wat voor meerderheid hebben we dan?
  met de vaste 2 zetels van MAN (isla-werknemers en aanverwanten)…
  PAR/PNP/PAIS samen maximaal 9 zetels????
  Dan weer shit, dus eeuwig verkiezingen houden???
  ik vind het een geweldig idee om een coalitie te vormen zonder de standaard politici.
  ik heb geen vertrouwen in de huidige politici van welke partij dan ook.
  De hele politieke kliek hier op het eiland is naar mijn bescheiden mening waardeloos.
  samenwerking is onmogelijk…..haat ,haat en nog eens haat onderling.
  Dus deze (in jouw ogen) vreemde constructie heeft mijn zegen…..
  Ben je zo een erge PARrist met oogkleppen geworden?

 4. @ Sander. ik zie dit idee als een mogelijkheid om uit de impasse te komen.

  Ik niet en hoop ook niet dat het lukt om geen precedent te scheppen. Wie heeft zo iets dan eerder uitgevonden, als je beweert dat het niet nieuw is? Nogmaals, democratie is wat het volk wil en dit wil het volk niet. Je moet nooit het gevolg aanpakken, maar de oorzaak. Wiels speelt gewoon 1 van zijn spelletjes en jij wil hem zijn zin geven.

 5. Wiels heeft voor zichzelf al lang geleden vastgesteld, dat Curacao rijp is voor een socialistische dictatuur. Dat past natuurlijk niet binnen het Koninkrijk, dus moet Curacao volgens Wiels daar uit. Referendum geeft aan dat 95% het niet met hem eens is. Hij moet dus eerst het volk opvoeden. Tijd genoeg dus, want veel mensen hebben familie in Nederland of ondergaan daar medische operaties die hier niet mogelijk zijn, of kunnen met hun Nederlandse paspoort de hele wereld over reizen. Maar, komt tijd , komt raad. Wiels haakt na de verkiezingen van 10-10-10 aan bij de MFK en PAR. Odd bedfellows, maar met wat gevloek en gescheld op de achtergrond, blijft de zaak heel. Na twee jaar klapt de boel en komen er verkiezingen. Wiels wordt de winnaar en mag de MP leveren. Er komt een overeenkomst die twee dagen stand houdt. Schotte wil weer MP worden. Hij gedraagt zich als een verwend jongetje waarvan het speelgoed is afgepakt. Geen autootjes, soldaatjes en pistooltjes meer. Wiels zoekt naar andere combinaties. MAN, met Cooper als brulboei, roept dat de oude coalitie moet terugkomen, de screening in de vuilnisbak kan en Schotte zijn speelgoed terug moet hebben. Geen greintje toeschietelijkheid tegenover Wiels. Cooper heeft kennelijk nog wat goed te maken met Schotte en zijn maffiabazen. Wiels komt in een pastelling met PAIS en PNP. Tien zetels is te weinig. De verliezende PAR heeft geen zin om zich totaal voor Wiels op te offeren. Inmiddels blijkt dat de interimregering die nu enkele weken bezig is, het bijzonder goed doet. Bij Wiels leeft nog steeds het oude dictatuur idee en hij bedenkt een plan waarbij een regering word gevormd door deskundige mensen van buiten de politiek, type regering Betrian. Wiels vindt dit een goed plan en vindt dat iedereen hieraan moet meedoen , behalve MAN en MFK. Dubbele bodem en tevens zwakke plek is dat Cooper daarmee straks buiten spel staat en geen minister wordt. Wiels wil als dictator in de Staten zijn eigen regering managen binnen het Koninkrijk voorlopig, met de beste vooruitzichten op continuering van zijn welhaast Goddelijke status. Het aardige van het verhaal is dat Wiels gezien de verkiezingsuitslag gelijk heeft voor wat betreft die dictatuur. Dit volk is helemaal niet toe aan democratie met de huidige politieke leiders. Dat is veel te verwarrend. Curacao verdient een Chavez-type die met harde hand de oppositie onderdrukt en elf uitmaakt wat goed is voor iedereen. Een socialistisch Bolivariaanse dictatuur, liefst onder Helmin Wiels.

 6. Gezien de impasse en het duidelijke blok dat MAN/MFK is denk ik dat PS en PAR tot een accoord moeten komen. Bij dit accoord zal PAR, als grote verliezer van de verkiezingen, zich gematigder moeten opstellen dan PS. Ik snap het grote probleem niet.
  Beide partijen willen ons land vooruit helpen, de overlappen moeten toch veel groter zijn dan de ideologische verschillen?

  Allebij willen ze een sterk land met kleinere verschillen in inkomens, waarbij veiligheid en de economie gewaarborgd zijn met goed onderwijs toegankelijk voor iedereen.

  So start at that and leave ideologies out of it. Spreek een benchmark af, misschien kwa economie, veiligheid, onderwijs waar bij het behalen van die benchmarks er vol over ideologie gedebateerd kan worden. Onze problemen zijn veel te groot om nu over dingen te gaan h*deren die niet belangrijk zijn..

  Si baha kabes lo salba mi pais, BAHA KABES! Sobribibi krese y bira mas fuerte pa bo no tin ku baha kabes mas den futuro!

 7. @Zorro,
  Het blijft democratie: de statenleden bepalen wat er door gaat of niet.
  ik zie dit idee als een mogelijkheid om uit de impasse te komen.
  En langzaam (hopelijk) op begrip voor de standpunten van beide partijen naar de ander toe.
  Wiels wil geen corrupte regering meer (ik weet hij heeft 2 jaar mee gedaan), in het belang van het land.
  Als Wiels een onbetrouwbare rol gaat spelen, kan er altijd nog ingegrepen worden. door de andere partijen.
  Eigenlijk is dit idee niet nieuw, maar op dit moment voor het land noodzakelijk.
  MFK/MAN zijn uitgeschakeld, alleen dat al; zal rust geven.
  Even een paar jaar een kabinet met goede en betrouwbare mensen, wat is daar mis mee?

 8. @ VITO. Ik geloof Omayra Leeflang niet.

  Je zou eens positiever kunnen denken over iemand, die je totaal niet kent. Het lachwekkende is, dat Emily hetzelfde vindt als Omayra dus daar ga je weer.

 9. @ Pukkie. Wellicht ten overvloede: PAR zal volgens mij nooit aan een kabinet deelnemen anders dan aan een normaal kabinet. Camelia zal Wiels moeten “opvoeden” voor een PS/PAIS/PAR/PNP coalitie en Wiels op een gedragscursus sturen of nog beter naar een Amerikaans bootcamp sturen, want er is heel veel misgegaan tijdens zijn jeugd en leven tot nu toe. Een cursus democratie kan ook geen kwaad en kwade genius Asjes elimineren. Het zal me niet verbazen, als met zo’n coalitie beoogde PAR-ministers er de voorkeur aan zullen geven om in de Staten te blijven zitten.

 10. De geruchten zijn idd KLINKKLARE ONZIN, er is geen enkele aanwijzing dat PAR ook maar iets in die richting heeft of wil. Helmientje is bang voor PAR, hij verwoord zijn angst gewoon anders voor zijn achterban. De geruchten machine van zowel MAN als M(affia)FK draait op volle toeren. Daar naast zie ik Coopertje steeds maar een grote mond maken op kanaal 8 en (amateur zender) CBA. Wat wil hij nu met zijn 2 zeteltjes.

 11. @ Pukkie. Waarom het slecht voor de PAR zal zijn zal ik je met 1 woord duidelijk maken nl. DEMOCRATIE=de wil van het volk. Dat een deel van het kiezersvolk dit blijkbaar niet zo belangrijk vindt is jammer maar niets aan te doen. In ieder geval heeft het volk er niet voor gestemd om het politiek vocabularium met een nieuw woord takenkabinet uit te breiden laat staan daarvoor heeft gestemd. Er zijn voldoende mogelijkheden om binnen het normale politieke kader te blijven met bijv. een zakenkabinet, wanneer hier nog steeds dwarsliggende kleuters zijn, die niet met elkaar willen “spelen”. Wiels haalde het goede voorbeeld aan van PvdA en VVD, maar brengt het tegendeel in de praktijk.

 12. Ik geloof Omayra Leeflang niet. Als Omayra zegt dat het onzin is dan is er juist redenen om haar verhaal te twijfelen. Ik geloof eerder Emily Elhage dan Omayra. Omayra bediend zich van Krabben mentaliteit binnen de Surinaamse Cultuur en niet in staat tot samenwerken met andere partijen. Zo integer is Omayra nou weer niet misschien wel als schoolhoofd. Ik zie Emily Elhage toch wel aansluiten bij dat clubje en het belang van Curacao voorop stellen anders is zij gedoemd een regering te gaan vormen met MFK en MAN en dan is het wel gebeurd met PAR en zachte dood als democraat.

  @Pukkie. Jouw verhaal ondersteun ik voor honderd procent. Als het belang van Curacao op de eerste plaats staat dan is het inderdaad een goede mogelijkheid.

 13. Toch is het iets om over na te denken. Als het belang van Curacao voorop staat is dit een goede mogelijkheid. Als er strakke afspraken worden gemaakt, hoeft dit geen drama voor de PAR te worden, integendeel. MFK en MAN die nu eens geen corrupte/criminele/maffia ministers leveren, maar gewoon bekwame vakmensen die het stokje overnemen van de regering Betrian. Wellicht kunnen er een paar aanblijven van deze club. Dit prachtige eiland verdient beter dan ruzie, dol en corruptie.

 14. Precies, nieuws wordt ook vaak “gemaakt”, in plaats van “onderzocht” of er worden bewust proefbalonnetjes opgelaten. Zeer onwaarschijnlijk dat PAR in een PS-kabinet gaat zitten. Ze hebben ook geleerd van het “gevalletje Fol”.

 15. Ik ben het met de schrijvers beneden eens. Omayra is een van de weinige integere politici op Curacao. Als zij zegt ‘onzin’ geloof ik haar.

 16. Er word zoveel gezegt door onbetrouwbare figuren in de politiek,neem de afgelopen twee jaar van de regering Shotte 1.Maar ik zal er niet van opkijken als de PAR een coalitie met genoemde partijen gaat vormen ,alleen al om de boel te controleren anders is zo de stekker er weer uit en gaan wij weer nieuwe verkiezingen tegemoet,in een takenkabinet zie ik totaal geen heil.Eerlijk gezegt zie ik liever helemaal geen regering met de PS erin maar je kan haast niet anders,daar anders de maffia weer aan de macht komt die dan de laatste centjes (miljoenen nog te stelen)weg pikken,daar weet Schotte&co wel raad mee.

 17. Als Leeflang zegt dat er geen afspraken zijn gemaakt, dan geloof ik dat.
  Met anonieme bronnen heb ik altijd moeite.

 18. Als Leeflang zegt, dat het onzin is dan is het onzin en is er geen enkele reden om daar zelfs aan te twijfelen gezien Wiels’ gedachte over de PAR en omdat hij bezig is met zijn volgende a-democratische manoeuvre.