• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– De olievlek die afgelopen woensdag verscheen bij Bullenbaai, is niet afkomstig van Raffinaderij Isla. Terwijl het ministerie van Milieu en Natuur kwam met een verklaring dat er olie lekte uit een bak onder een olietank bij Bullenbaai, concludeert de Isla dat de olie niet afkomstig is van de raffinaderij.

Isla-woordvoerder Kenneth Gijsbertha bevestigt dat er monsters van de olie zijn genomen en worden getest. “De olie die woensdag is aangetroffen bij Bullenbaai komt niet overeen met de olievlek uit de bak onder de olietank. De olievlek uit de opvangbak hebben we overigens gelijk opgeruimd”, aldus Gijsbertha.

Jan Kok
De woordvoerder pleit voor een betere controle op schepen rondom Curaçao en hint daarmee op de conclusie dat de olie afkomstig is van schepen bij Bullenbaai. Lekkende olie in het gebied van Jan Kok en Rif St.Marie is een gevoelig onderwerp, sinds de olieramp bij Jan Kok in augustus. Het natuurgebied is een thuishaven voor flamingo’s. Veel dieren waren besmeurd en bezweken aan de olievervuiling. Terwijl Raffinaderij Isla eerst verklaarde dat de olie afkomstig was uit één van hun olietanks, trok de raffinaderij even later deze verklaring weer in.

11 reacties op “Isla ontkent betrokkenheid bij olievlek”

 1. De heer Gijsbertha vergeet, dat het te allen tijde de verantwoordelijkheid is van Ref. Isla. Of de olie komt uit een op land gelegen tank of dat er een incident geweest is bij het laden/lossen van een tanker, de lekkage is bij Bullenbaai. Dit is veilgheidsgebied van Isla (health, safety, environment). Isla, Gijsbertha, accept tour responsibility!!!!!!!!!

 2. als het van een boot afkomstig is, die gefotografeert is door bea
  dan lijkt het me zinvol dit schip te inspecteren
  maarja valt dat nu nog te bewijzen?dat er weer een lek was is duidelijk
  misschien ook een idee om die kleine kier naar jan kok met een dam af te sluiten!!

 3. wat al jaren word gezegd en gedacht, namelijk dat er illegale invoer en uitvoer is van olie en waar onze diensten geen belasting over kunnen binnen halen word nu dus bevestigd.
  Isla zegt dat het niet hun olie is, conclusie als je het niet in de boeken heb staan kan je het ook niet kwijt zijn.
  Heb me altijd al afgevraagd wie controleert de opgave van invoer die de PSVDA doet, of geloven we ze op hun mooie bruine ogen. Zo van dit jaar 10 miljoen barrels.
  wie kan me precies uitleggen hoe dat het gebeurt.

 4. De Isla heeft gelijk, de flamingo’s bij Kok hebben de olievervuiling zelf veroorzaakt. Door zo diep te graven in de Salina hebben ze olie gevonden in de bodem van Curacao.
  Wij moeten vooral niet denken dat die brave managers van de Isla ons sprookjes vertellen.
  Zij hebben toch als altijd het beste met ons voor.

 5. Leeft Kenneth Gijsbertha en de ISLA/PDVSA in een soort “4e dimensie” of zo ???
  WANNEER LAAT DE YU di KORSOU eindelijk eens zijn protest horen ipv EXCUSES….EXCUSES…EXCUSES….EXCUSES en LEUGENS….LEUGENS …. LEUGENS zo maar te blijven geloven …….$$$$$$$$$$$$$$$……tog!!!!!

 6. Opnieuw sprak de onafhankelijke deskundige.
  Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.

 7. Aangespoeld. Afkomstig van de oliebron onder Curacao.

 8. Hebben we dan toch olie in de aardbodem van Curaçao?

 9. Bewijs is inmiddels vernietigd ?

 10. Als oogontsierende Isla nou gewoon zo spoedig mogelijk ophoepelt van het eiland, dan zijn wij verlost van “onverklaarbare” olielekkages, “onschadelijke” rookpluimen, etc. etc. denk ik.
  Maar dan wel alles schoon achter laten.
  OP UW GEZONDHEID EN DIE VAN DE GEHELE NATUUR!

 11. Ontkennen en het is niet onze schuld….. dat horen we wel vaak op Curacao….