• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Iedereen op het eiland kon het afgelopen weekend en vanochtend zien: dikke zwarte rookwolken geproduceerd door Raffinaderij Isla. Kenneth Gijsbertha, woordvoerder van de Isla, zegt dat dit ligt aan problemen met één van de compressors.

 
De sulfur recovery unit (SRU-3) is volgens Gijsbertha sinds donderdag weer operationeel waardoor de boel zaterdag om 20.00 uur weer opgestart werd. “De compressor verbrandt normaal de overtollige gassen maar omdat er waarschijnlijk niet genoeg stoom geproduceerd wordt, gebeurt dit niet zoals normaal. Daarom ontstaat er zwarte rook.” Gijsbertha benadrukt dat de gassen niet schadelijk zijn.

Foto: Bea Moedt

22 reacties op “Isla: ‘Zwarte rook door problemen met compressor’”

 1. misschien is het verstandig om mensen met een gekwalificeerde opleiding uitspraken te laten doen over schadelijkheid van gassen ipv een koe

 2. @ Lew fo’i kas.. Die Duitsers zijn ook wel wat gewend in hun eigen Ruhrgebied..

 3. Prima promotie nu er de hele week een Duitse TV- ploeg op het eiland is.

 4. Zeker ook ge-fotoshoped net als die flamingo, Bai Ganja Baka Gijsbertha !!!

 5. Heer Gijsbertha: als u antwoord kunt, wilt geven op de vraag om welke gassen het gaat en in welke hoeveelheden zullen wij u uitleggen hoe schadelijk deze uitstoot is.

 6. Dhr Gijsbertha doet mij denken aan die persvoorlieger ten tijde van de nadagen van Saddam Hoessein…glashard ontkennen dat de strijd verloren is terwijl de geallieerde tanks achter hem door de straten rollen. Wat een clown was dat (ook). Meneer Gijsbertha verdient een bewijs van incompetentie.

 7. Jongens, niet zo vervelend reageren, hoor, op onze Isla vrienden. Met al die stroom-uitval zijn die affakkel torens nog de enige verlichting ‘s avonds op het eiland, dat doen ze dus expres om ons niet in het donker over de weg te laten gaan, snap je wel, gewoon goed bedoeld allemaal. . .

 8. waar gewerkt word , worden ook fouten gemaakt.
  wie kan mij vertellen welke overheids instantie verantwoordelijk is voor deze blamage.

  de rook uitstoot gaat over een woonwijk en een grote bakkerij die zijn broden afkoelt met lucht.

  welke aktie’s zijn er van de overheid genomen om de burgers te beschermen.

 9. Het volgende waar Gijsbertha mee zal komen dat is dat de rook word veroorzaakt door passerende vliegtuigen, maar echt absoluut niet door de industrie van of rondom de raffinaderij zelf, want immers wij op Curacao hier hebben een zeer moderne installatie die aan de top van de wereld milieu eisen voldoet…of zit ik nu te Gijsbertha-en ?

 10. Gijsbertha is toch ook van de MAN, net als Cooper.
  eigenlijk is de MAN van de Isla………
  mensen die nog op de MAN stemmen, stemmen op de ISLA.

 11. Rook die niet schadelijk is, dat is nieuwe informatie…..

 12. Waarschijnlijk zijn deze zwarte wolken niet afkomstig van de ISLA!!!!
  Net als de olievervuiling, ook niet afkomstig van de ISLA.

 13. Oh, ik dacht dat er een nieuwe paus gekozen was…..

 14. Oef, ……. gelukkig maar, deze rook is niet schadelijk,….

  (Ik maakte me al zorgen, gelukkig onterecht…!)

 15. Gijsbertha denkt zeker dat we allemaal nog de kennis van 100 jaar geleden hebben. Soms vraag je je af wie er nu echt dom is…………..wij door dit soort ‘excuses’ te accepteren of de ISLA vanwege het verzinnen van dit soort onzin.

 16. De gassen zijn niet schadelijk, moeten ze Gijsbertha deze gassen maar eens even een kwartiertje laten inademen, kijken hoe ze er dan over denkt.

 17. Vroeg me al af waar de migraine ineens vandaan kwam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Tijdens het optreden van Blof kon je door de felle show lampen heen nog duidelijk de grote vlammen van Isla zien. Bah.

 19. Niet schadelijk ? Bai gana baka !!!

 20. Gelukkig is Gijsbertha een onafhankelijke deskundige dus….. geen zorgen.

 21. Die olievlek is niet van de IsLa’,er moet strenger gecontroleerd worden op schepen,die zijn verantwoordelijk voor de vervuiling rodom en op Curaçao,zegt de woordvoerder,dus eindconclusie,de woordvoerder is rijp voor de schandpaal op het Brionplein om met pek en veren besmeurd te worden en niemand heeft het gedaan!.

 22. Sinds wanneer zijn de gassen niet schadelijk? De inwoners van Wish, Marchena, Julianadorp (allen beneden de wind van Isla) zullen blij zijn met deze mededeling. Als het zwart is, gaat het om niet/gedeeltelijk verbrande koolwaterstoffen.
  Deze uitleg is typisch Isla.