• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Informateur Glenn Camelia zal morgen uitstel vragen en een voorstel doen bij de gouverneur voor een ‘Takenkabinet’. Dit houdt in dat het het kabinet met een vooraf vastgestelde periode gaat zitten om de huidige problemen aan te pakken. Dit verklaart Helmin Wiels van PS aan Telecuraçao.

Financiële problemen, het perfectioneren van het onderwijs, een consortium van de overheids-nv’s onder controle van de Algemene Rekenkamer en elimineren van corruptie. De partijen PAIS, PNP en PS zijn hier ook positief over. De partijen die hiermee niet akkoord zullen gaan hebben volgens Wiels andere prioriteiten en denken niet in het belang van Curaçao.

Rust
De manier waarop de situatie nu is verliest het eiland geld volgens Wiels. Er moet orde komen in het land en rust in alle sectoren. Ook geeft hij aan dat nu de ideale moment is om de offshore aan te pakken. Wiels verzoekt het volk rustig te blijven zodat de zaken die nu aangepakt moeten worden daadwerkelijk goed aangepakt kunnen worden.

26 reacties op “Wiels wil ‘Takenkabinet’”

 1. Het is eigenlijk heel simpel. Curacao gaat eraan dat is duidelijk.
  Het volk heeft voor zelfvernietiging gekozen. Maar ja als je weinig te verteren hebt,
  en voor 100 gulden sommigen zelfs minder je stem aan aan wiels verkoopt is dat voor de meesten veel geld. Misbruik maken van de door het maffia bestuurde land, die hier mede voor verandwoordelijk voor is. Dus het is het zelfde als je ziel verkopen aan de duivel. Nu
  wiels aan de macht is draait nederland de geldkraan definitief dicht.
  Er komt geen cent meer binnen,en nederland wil zo snel mogenlijk van curacao af.
  Dit alles dankzij het volk die op hem gestemd heeft. Maar kan je ze het kwalijk nemen?
  Als je arm bent is elke gulden welkom en dat wist wiels en consorten.
  Aangezien er crisis is en nederland flink gaat bezuinigen, is curacao 1 van de eerste dingen
  waar nederland van af wil. Eigenlijk komt dit ze heel goed uit. De verkiezing van wiels
  had dan ook op geen beter moment kunnen komen. Wiels kondigde asn dat het nog bijna
  10 jaar gaat duren voor curacao onafhankelijk kan worden . Eerst hoog van de toren pleiten voor onafhankelijkheid en dan met de staart tussen de benen.
  Curacao kan niet op eigen benen staan nu niet en waarschijnlijk nooit niet.
  Maar de teerling is geworpen en er is geen weg meer terug. Dankzij het volk.
  God behoede dit land voor alle ellende die er aan komt. Ook als wiels niet meer onafhankelijk wil worden dan nog is het te laat. Vele miljoenen van nederland is in rook op gegaan. Hoe kinderlijk naief ben je als je het over de slavernij van nederland gaat hebben destyds. Miljoenen zijn door nederland kwijtgescholden. Maar als je een hond bent zoals wiels denk je ook zo en doe je ook zo. Hij laat zijn kinderen in nederland studeren. Dat is straks ook over als curacao onafhankelijk is. Het land wordt terug geworpen nasr een derde wereld land. De intelectuelen zullen het eiland verlaten. Wat overblijft is een eiland met zeer laag ontwikkelde mensen. Er zal niks van terechtkomen en haiti 2 is een feit.

 2. wees serieus Takenkabinet bestaat nit. Wel zakenkabinet.
  Door Wiels verzonnen verhaal.
  Mensen wees op je hoede. Curacaoenaars wees op je hoede.
  Curacao onafhankelijkheid aan de gang. Denk aan hHaiti mensen. Ga ietsje terug.
  Ga de geschiedenis na.
  Wiels is al begonnen, zonder dat iemand het merkt.
  Kan iemand mij uitleggen wat een takenkabinet is. Als Wiels iets zegt, moet iedereen
  dan mee eens zijn???????
  Oppassen mensen. Het gaat gevaarlijk worden.
  Stopt dit voordat het te laat is.

 3. @ Abraham Mossel. Wat is die Shotte & co toch stil ?????????

  Nee hoor, hij was vanmorgen nog op Radio Direct te horen.

 4. Memories. Toen Wiels’ PS in de vorige coalitie zat, dreigde hij Schotte met arrestatie op de trappen van Forti, als Schotte een eind zou maken aan zijn kabinet. Eerder hebben ze na grote ruzie elkaar steeds weer “eeuwige trouw” beloofd toen er ruzie ontstond. Leuke man om stevige coalitieafspraken mee te maken.

 5. Wat is die Shotte & co toch stil ?????????

 6. Jongens, laten we ook vooral niet vergeten: het is de schuld van NL en van de slavernij! We kunnen pas een goede regering vormen als aan iedere “nazaat” een schadeloosstelling is betaald! Het is net als met de Aqualectra-rekening: het lampje gaat hier pas branden, als de centjes zijn betaald, haha.

 7. In plaats van dit taken-geleuter, waar uiteraard geen hol van terecht komt, kan er beter worden gekozen voor een Zaken-kabinet, zoals de interim-vrienden. Idina wil nu een misplaatst soort kabinet van nationale eenheid, terwijl dit straks alleen lukt binnen de eigen (minderheids) coalitie. De mfk-ps aanhang heeft gekozen voor een onbestuurbare verkiezingsuitslag! Als MAN niet bijdraait om Idina aan z’n meerderheid te helpen, dan zie ik er nog wel nieuwe verkiezingen van komen. . .

 8. Als de MAN en MFK niet willen samenwerken met de PS etc dan is het delen of kiezen. Dan maar wel samenwerken met de PAR. In de politiek kan je nooit alles krijgen. Indien PS voor onafhankelijk is en de PAR niet dan laat je dat onderdeel maar voor wat het is en ga je samen de dingen aanpakken die nu aandacht eisen zoals corruptie, economie financien etc. Ruim dat op en dan kan je over 4 jaar alsnog gaan praten over de onafhankelijkheid. Ik weet bijna zeker dat de PS achterban hier ook akkoord mee zou gaat. Uiteindelijk willen zij ook dat hun kinderen naar school kunnen gaan etc. Dat is politiek Wiels!

 9. op zich vind ik het wel een goed idee.
  misschien leren alle partijen dan eens samen te werken.
  Als dit kabinet dan lijkt op het huidige interim kabinet zal ik zelfs enthousiast worden.
  hopelijk zullen niet de geijkte politici ministers worden, maar eindelijk een keer een groep mensen met verstand van zaken, intelligent met een goede opleiding.
  natuurlijk wel screening door laten gaan……….
  Dus geen oude politici, die elkaars bloed wel kunnen drinken.

 10. Elk kabinet is eigenlijk een takenkabinet. Het is gewoon weer een manier om de democratie te manipuleren.

 11. Sjon Wiels, steun het zakenkabinet van de heer Betrian voor een periode van 4 jaar.

 12. Triest dat er voor normale zaken die elke regering standaard zou moeten behartigen op Curacao iets aparts voor verzonnen moet worden.
  Het geeft wel aan hoe laag men het eigen kunnen en en hoe laag men de eigen politiek dus inschat. U weet wel, al die mensen die voor “het volk” zijn en dit soort zaken beloven, totdat ze er zitten natuurlijk. Vooral de laatse twee jaar daarvan kan ik alleen maar hopen dat het een eyeopener is geweest, alhoewel als ik naar de verkiezingsresultaten kijk dan is men hier blind.
  Indirect geeft men met het willen instellen van een apart soort regering de normale politieke incompetentie aan.

 13. @Zorro en @Peter Bon
  De spijker op de kop. We stevenen af op nieuwe verkiezingen. De vraag is of de MFK weer genoeg geld in de pocket heeft om zijn aanhangers te betalen en wie de stemmen van de FOL en de Democraat/PLKP gaan krijgen. Er komt in ieder geval een andere uitslag uit de bus. Meanwhile moeten Stanley Betrian en zijn team puin blijven ruimen en orde op zaken stellen. Stanley heeft het maar druk op zijn oude dag. Die zit liever op zijn gitaar te pingelen.

 14. Het is bijna Sinterklaas en dat geeft Wiels inspiratie.

  Elk kabinet met Wiels wordt meer een “Drakenkabinet”.
  Dat is mijn Sinterklaas bijdrage.

  Meer valt er niet van te zeggen. Hoezeer sommigen nu denken dat Wiels zijn leven betert, ook zij zullen over een jaar moeten bekennen dat het weer niet zo was.
  Zo heb ik ruim 2 jaar geleden ook veel mensen tegen Schotte/MFK gewaarschuwd en nu erkennen ze hun fout.
  Het zegt al voldoende dat er bijna geen partijtrouw is, men switcht zo makkelijk om hun succes bij anderen weer te beproeven. Je ziet bij de kieswijzer hier ook staan dat alle partijen zo’n beetje sociaal democratisch zijn: lariekoek. Clientisme moet erbij staan bij 80% van de partijen. Zo is het hier nu eenmaal, dus zorg dat je client wordt…….
  Tot slot succes bij het aanstaande drakenkabinet.
  Overigens als Jamalodinges en Constantdinges erbij komen wordt het misschien een drankenkabinet en verder laat ik het Zwarte Pieten aan echte comedians over.

 15. Je bent zo anti corruptie en anti nepotisme toch Wiels? How about je broertje Werner? En je slaafse volgeling Asjes met zijn dubbele salarissen en de job die hij al geregeld heeft voor na zijn politieke carrière, alsmede de job die mevrouw Asjes kreeg toegestopt? Kom op Wiels, je doet net zo hard mee. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de afgelopen 2 jaar met dat criminele kabinet!

 16. Kennelijk wil Wiels wel de PS in de regering, maar zonder meerderheid in de Staten.
  Die meerderheid organiseren lukt niet omdat er onvoldoende samenwerking is.
  Nu dus deze aanpak “in belang van het land”. Waarom geen samenwerking in belang van het land?

  Maar..slim is het wel. Want als ze eenmaal zitten krijg je ze niet meer weg.
  Dat hebben we in het verleden gezien. Zelfs als er een motie van wantrouwen komt blijven ze zitten of verzint de voorzitter van de Staten een reden om maar niet meer te laten vergaderen.

  Leuk bedacht, maar laten we hopen dat het er niet van komt. Ga EERST praten en krjg een meerderheid. Omdat ze nooit meer weggaan, is dit een verkapte staatsgreep zonder parlementaire meerderheid.

 17. Prima voorstel van Wiels. Op Wiels is heel veel aan te merken, maar liever PS dan de mafioso ongeschoolde MFK weer in de regering.

 18. Zijn volgende advies zal zijn om nieuwe verkiezingen uit te schrijven en dan zijn volgelingen vertellen, dat hij alles heeft geprobeerd maar dat niet iedere partij wilde meewerken. Vervolgens zal hij ze vertellen, dat de PS daarom gedwongen is het alleen te doen, waarvoor hij een mandaat van het volk wil hebben met minimaal 12 zetels. Hij heeft zelf gezegd, dat hij weet hoe hij daarvoor het volk moet bespelen.

 19. Gied om eindelijk corruptie serieus aan te pakken. Jamer dat dat niet 2 jaar eerder is gebeurd, dan was curacao de mfk ellende bespaard gebleven. Een mooi gebaar is dat in de strijd tegen nepotisme wiels zijn broer gestopt is bij aquelectra. Ben benieuwd hoe de heer asjes met dit nieuwe beleid ( denk aan hemzlf en zijn echtgenote) schijn vn blangenverstrengling tegn zal gaan. Ook zal er eindelijk duidelijkheid en openheid komen ver de financiering n alke partijen en de rol van de heer monk bij de thomascollege desl. Blij dat aan dit soort praktijken eindelijk een einde gaat koen en bestuurders op bekwaamheid ipv politieke kleur aangesteld worden. Hulde!

 20. Is dit niet wat van iedere regering wordt verwacht?
  Is dit niet wat iedere a.s. regering belooft?
  Is hiervoor geen samenwerking nodig?
  Is dat nu net wat wij op ons eiland bij politici en inwoners missen?
  Is dit gemis niet wat onlangs door onze politici aan de hele wereld werd duidelijk gemaakt?
  Is het niet heel erg voor ons dat zelfs afspraken maken te moeilijk is voor onze politici?
  Is het niet hilarisch dat de grootste onruststoker op het eiland ons tot rust maant?
  Is het onze positieve instelling of ons gevoel van hopeloos en rechteloos overgeleverd te zijn aan een stelletje profiteurs en verkrachters van wat zo mooi had kunnen zijn, dat we blijven lachen en op een Bon Siman hopen?

 21. Wiels had 2 jaar de tijd om corruptie te elimineren en wat deed hij…hij deed mee. Nu is het te laat. Mooie woorden maar sorry bai ganja baka.

 22. Het is de vraag of de huidige kabinet de steun zal krijgen om te blijven zitten en of welke kabinet dan ook.

  Ze kunnen niet eens een kabinet vormen laat staan eentje steunen.

 23. welke kabinet?

 24. @ Pukkie. Hij vraagt eigenlijk om het huidige demissionaire kabinet te laten zitten.

  Dat is niet echt waar en Betrian c.s. zouden dat ook niet willen. Zijn bedoeling is, dat elke partij met een zetel een minister levert dus een totaal van 6 voor een periode van een half jaar tot 1 jaar. Wiels wil de regie blijven voeren, maar dat verandert niets aan de feiten, dat hij geen MP wil worden en de PAR niet duldt en dat MFK/MAN alleen een verlenging van Schotte 1 willen. Ook dit gaat niet lukken. Perfectioneren van het onderwijs is niet 17 miljoen van RdK jatten om kindertjes van de rijke elite gratis boeken te geven en dat is in het rijke Nederland ook niet gratis. Laat kinderen niet in een kelder onderwijs krijgen, want dat moet wel aangepakt worden. Laat psychopaat Wiels stoppen met z’n spelletjes, dat alleen maar tijdverlies en geldverlies is. Hij moet leren begrijpen, dat hij een drama voor de natie is.

 25. Het interemkabinet van Betrain doet goede dingen. Laat hun maar blijven totdat er een nieuwe regering komt. en laat het OM de corrupte politici oppakken!

 26. Hij vraagt eigenlijk om het huidige demissionaire kabinet te laten zitten. Kabinetten zitten overigens altijd voor een bepaalde tijd , namelijk vier jaar. MFK en MAN zijn hier natuurlijk tegen en PAR heeft aangegeven niets te voelen voor de denkbeelden van Wiels. Schotte zal wel gaan proberen zijn eigen treintje op de rails te krijgen, wat overigens ook niet zal lukken. Van Bush heeft Wiels geleerd : “Wie niet voor mij is, is tegen mij” Zijn brulapengedrag voor de radio kan hem nu nog wel eens opbreken. Bon Siman.