• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ilegalen_2CURAÇAO – Tientallen bouwvakkers zijn tijdens hun werk bij Boca Gentil op Jan Thiel opgepakt. De politie, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en de stichting Belastingaccountantsbureau (BAB) hebben vrijdagmorgen ongeveer veertig  mensen weggevoerd.

Veel controle kwam er niet aan te pas, want veel bouwvakkers renden snel weg en verstopten zich op alle mogelijke plaatsen. Om niet meer zomaar tevoorschijn te komen. Daarom werden ze onder de huizen vandaan getrokken en hardhandig naar de politiebussen begeleid. Een paar ‘illegalen’ zochten hun vluchtweg zelfs in de zee,  maar ook zij werden later opgepakt met hulp vanaf zee en een helikopter.

Enkeltje terug
De politie heeft er ruim twee uur over gedaan om al deze mensen in politiebussen te krijgen. De bouwvakkers worden nu overgebracht naar een barak bij de Bon Futuro gevangenis. Als blijkt dat ze hier volgens de Vreemdelingendienst niet mogen verblijven, krijgen ze een enkeltje terug naar huis.

Reguliere controle
Deze controle is een reguliere controle die vaker op het eiland wordt gehouden. Boca Gentil heeft niet direct te maken met de mensen op de werkvloer, dat is de verantwoordelijkheid van de onderaannemers van het bouwproject. Van de ongeveer 300 mensen die daar werken, zijn er nu dus tientallen meegenomen.

kustwacht

illegalen_1

1 reactie op “Politie: daar ontkom je niet aan”

  1. Verstoppertje spelen met de politie is nooit leuk!