• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nu de MAN heeft aangegeven Pueblo Soberano, PNP, en PAIS niet te steunen en Helmin Wiels niet met de PAR wil regeren, blijven er weinig opties over. Volgens Alex Rosaria van partido PAIS zal er hoogstwaarschijnlijk een informateur vanuit de MFK worden aangewezen, meldt Radio Hoyer 2.

Rosaria zegt dat zo de politiek is, maar verklaart dat de werkrelaties met de PNP en de PS altijd goed zijn geweest en het een sterke regering zou zijn geweest. De PAIS-leider verwacht dat de informateur zijn rapport zal afmaken en dat maandag aan de gouveneur zal overhandigen. De gouveneur zal dan bepalen wat er gebeurt.

Kundige regering
Een voor de hand liggende optie is dan de MAN en de MFK in de basis. Of de PAIS dit zal steunen kan Rosaria nog niet zeggen. Maar, zo zegt Rosaria: “Curaçao heeft snel een goede en kundige regering nodig, want er zijn veel dingen die opgelost moeten worden.” Dat de MAN en MFK mede verantwoordelijk zijn geweest voor de problemen waarmee Curaçao nu te kampen heeft, erkent Rosaria, maar volgens hem moet er vooruit worden gekeken.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Alex Rosaria:

19 reacties op “Alex Rosaria over formatieproces”

 1. Het wordt tijd dat Wiels en Emily Elhage nader tot elkaar komen om een regering van nationaleverzoening samen te stellen. Laten ze alle persoonlijke belangen uit de weg ruimen en met respect tot elkaar komen. Het slotaccoord mag geen issue worden. Emily heeft haar best gedaan voor de slotaccoord en gaan niet aan zitten tornen anders tast je de eer van de onderhandelaars aan en dat zou ik ook niet tolereren. Wiels kan opteren voor misschien een slotaccoord 2 waarbij de oude accoord blijft bestaan anders raak je het vertrouwen op international gebied kwijt.Pais.PAR en PS willen niet aan de screeningaccoord sleutelen oke en waarschijnlijk ook niet aan het slotaccoord punt. Nu het algemeen voorop stellen en Curacao helpen aan een regering van meerdeerheid.

 2. MAN zal nooit samenwerken met PAIS…Cleopa zit daar lekker. MFK denkt dat ze de screeningsproces wel eventjes kunnen aanpassen. Daar wilt PAIS, PAR en PS niet aan werken.

  PAR en PS moeten toch gaan samenwerken!

 3. En de mensen bleven in de sprookjes van Wiels,Shotte,Cooper geloven,en laten zich met open ogen belazeren door deze drie eenheid.
  1: Wiels weet en wist dat hij nooit buiten de MFK om een regering in elkaar kon flatsen,omdat hij weet dat Shotte en Cooper (afspraak) twee handen op een buik zijn en dat het onmogelijk is om de PAR er bij te betreken ook weet hij dat de PAR , PAIS niet met de MFK,MAN kunnen gaan,daar anders de PAR cq PAIS bij de volgende verkiezingen op 0 komen te staan voor hun grote bedrog tegen over hun achterban,dus trekt Wiels ,Shotte en Cooper weer zamen op met doel een regering PS,MFK,MAN alles lekker weer in één pan.Nieuwen verkiezingen willen ze niet,het geld is behalfe bij de MFK die heeft genoeg !! dus kan er van harte lust weer uitgedeeld worden en dan met grote voorprong worden gewonnen,en daar waagt Wiels zich niet aan,maar de kans is toch groot dat de MFK en MAN de PS spug zat zijn,dus dan maar weer (phuf) nieuwe verkiezingen.

 4. @ Tom Croes. Sterke reactie, weekend heeft je goed gedaan denk ik.

  En het weekend is nog niet eens afgelopen. Als je mijn reacties op juiste waarde weet te schatten, zal je begrijpen, dat het voor mij altijd weekend is.

 5. Wanneer gaan we weer stemmen? Als Pais met de MFK samengaat dan is dat behoorlijk verraad naar mijn mening.

 6. @Titanic, geweldig toch?
  Laat de echte makamba’s maar met hun t-shirt met opschrift 100% makamba rondlopen op Curacao.
  Want hier op dit forum posten alleen maar de wannabe makamba’s, met hun grote Suri voorop!
  Goede actie van de echte makamba’s!

 7. Luister kan mij een worst schelen , ik weet zelf dat heel veel nederlanders in curacao het afstotten vinden daarom mischien ben ik de last girl standing. Ik zit niet op oorlogpad.

  @zorro je mag opnieuw naar papiamentu les, baha for di riba e kabai ej , payaso !

 8. Zo langzamerhand bekruipt mij steeds sterker het vermoeden dat we nog een keer naar de stembus mogen.
  Geen van de mogelijke coalities is haalbaar, dus dit is een patstelling, gaan we niet uitkomen.
  Aangezien we nu een land zijn kunnen we gaan meedingen voor de langste formatie ooit !
  België is recordhouder, dus dat moeten wij beter kunnen.

 9. @Titanic,

  Dan moet je contact opnemen met Wimpiri…. 🙂

  Zorro,

  Sterke reactie, weekend heeft je goed gedaan denk ik.

 10. @draw me out
  Ik zag ooit een stagiare lopen met een T-Shirt “100% Makamba”
  Kijk dat vind ik nog eens getuige van karakter.
  Ik begin me steeds meer te schamen om Yu di Korsou te zijn.

 11. @ draw me out. Wil je een makamba echt schokken zal je met iets anders moeten komen, want er is geen enkel bezwaar tegen het woord “makamba”, dat oorspronkelijk vriend betekent.

 12. @draw me out

  Kun je mij uitleggen wat jouw inbreng te maken heeft met de inhoud van dit artikel? Dat de betekenis van macamba “slavendrijver” is, heb jij bovendien uit je grote duim gezogen, want dat is niet juist. Als ik jou was zou ik eerst onderzoek doen voordat je maar iets uitkraamt.

 13. Een lange formatieproces is alleen maar goed voor het land.Dan kan het interim-kabinet de
  lijken uit de kast halen en de boel weer op de rails zetten.Verwacht wordt dat het O.M.nu wel haar verantwoordelijkheid neemt en daadwerkelijk tot vervolging van personen over-
  gaat.

 14. Het val me op dat veel hulandes(nederlanders)zichzelf macamba noemen wat bijna leterlijk betekend(slavendrijfsters) mischien ben ik uit de mode maar is dat woord nu tegenwoordig wel toegestaan omdat ik weet dat veel hulandes tegen het woord macamba is.

 15. Ik heb totaal geen vertrouwen in de terugkeer van de corrupte MFK/PS/MAN regering die de afgelopen 2 jaar Curacao van een welvarend land tot aan de rand van een faillissement hebben gebracht. Van de andere kant zeg ik laat ze de puinhoop die ze veroorzaakt hebben ook maar zelf oplossen. De kas is leeg en er zijn geen cadeautjes meer uit te delen, dus populistisch beleid voeren zit er niet mee in.

  Nemen deze partijen in de oppositie plaats dan zullen ze ongetwijfeld lafhartig de coalitie de schuld geven van de door deze te nemen noodzakelijke bezuinigingmaatregelen. En de kiezers van MFK en PS, allemaal onopgeleide lieden die nooit een stap buiten de mondi hebben gezet, zullen dat weer slikken voor zoete koek.

 16. Zou prettig zijn wanneer de vorige regeringspartijen het boetekleed aantrekken of minstens schuld erkennen aan de huidige situatie.
  Zolang zij blijven denken dat zij de afgelopen 2 jaar een steun voor ons land zijn geweest, valt er geen verbetering te verwachten.
  Dus, trap als politieke partij met een andere mening niet in de mooie praatjes van Schotte. Een regering die binnen een jaar valt is ook niet iets wat we nodig hebben.
  De “verraders” van de vorige coalitie hadden 2 jaar nodig eer de ogen open gingen. Ik schat de leden van een andere partij dan deze drie een hogere intelligentie toe.

 17. de starheid van PS is niet te geloven… in alle andere landen (Nederland, Griekenland…) zetten partijen hun eigen heilige huisjes opzij om een groter belang te dienen en hier kraamt Wiels opnieuw ideologische onzin uit die een coaltie met PAR, PAIS en PNP in de weg staat. Die drie partijen staan daar wel voor open en dat getuigt van verstand en realiteitszin.
  Als Wiels echt het beste met curacao voor heeft, probeert hij de gemeenschappelijke dingen te vinden inplaats van telkens te wijzen op de verschillen. Het gaat er uiteindelijk om wat je wel kunt bereiken in plaats van wat je niet zult realiseren. De onafhankelijk is ver, heel ver weg en dat thema zou eigenlijk niet de gigantische problemen van vandaag in de weg mogen staan.

 18. Oud Nederlands ( dus Makamba )spreekwoord : “Je gooit zijkebedje weg en je krijgt pissebedje terug ” Ook wel : “of je nu door de hond of de kat wordt gebeten”

 19. alex, ik heb op je gestemd maar stel me aub niet teleur dat je met die corrupte clowns van MFK in zee gaat, ik ben geen PS fan maar zij hebben wat meer respect geboekt de laatste weken. als je dat wel doet zal het de laatste keer zijn dat je mijn stem hebt gehad, dan ga ik als makamba op PS stemmen