• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste vergadering van de nieuwe Rijksministerraad is achter de rug. Vandaag zat de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ronald Plasterk, om tafel met gevolgmachtigd ministers Sheldry Osepa, Edwin Abath en Matthias Voges, zo meldt de Amigoe.

Maandag gaf de inmiddels oud-minister van BZK Liesbeth Spies, na het aantreden van de nieuwe Nederlandse regering, het stokje over aan Plasterk en minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst.

Kennismaking
De eerste vergadering stond vooral in het teken van kennismaking, felicitaties van de nieuwe ministers met hun benoeming, zeiden Abath (Aruba) en Voges (Sint Maarten). “Natuurlijk zijn ook de gebruikelijke agendapunten besproken, maar zoals altijd doen we daar geen mededelingen over”, voegde Abath daaraan toe. Osepa (Curaçao) gaf helemaal geen commentaar.

Kort gesprek
Plasterk vond de kennismaking plezierig maar kort. Vanavond (Nederlandse tijd) komen de ministers weer bij elkaar in verband met de viering van Sint Maartendag in Den Haag. “Dan kunnen we wat uitgebreider praten.” De minister zei dat kort is gesproken over het oordeel van de Raad van State over de aanwijzing van de Rijksministerraad. “Maar daar doe ik verder geen mededelingen over”, aldus Plasterk in de Amigoe.

1 reactie op “Eerste Rijksministerraad in nieuwe samenstelling”

  1. Dacht dat het gehele kabinet Schotte 1 was ontbonden en heb nergens vernomen dat die skinhead (ja, de politie in Dordrecht heeft nog een appeltje met hem te schillen en ja het is weer vlug Sinterklaas, dus wie weet).
    Heeft kabinet Betrian hem over het hootd gezien of dachten ze, achèrm laat die kale maar, kan niemand kwaad doen ?