• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen dagen zestien vrouwen en zeven mannen aangehouden die verdacht worden van schijnhuwelijken. De Nederlanders van meestal Antilliaanse achtergrond reisden naar Engeland om daar te trouwen met illegalen uit Nigeria.

De illegalen kregen daardoor een legale status en deden vervolgens vaak een aanvraag voor gezinshereniging. De echte partners van de Nigerianen namen in veel gevallen de identiteit aan van de Nederlandse nepbruiden en nepbruidegoms, met een Nederlands identiteitsbewijs dat werd achtergelaten. Op die manier kon een beroep worden gedaan op onder meer kinderbijslag. De Nederlanders kregen tussen de 2500 en 3500 euro betaald. De marechaussee zoekt nog naar tientallen verdachten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

16 reacties op “Marechausse houdt verdachten schijnhuwelijken aan”

 1. @Henk van leeuwen, Schotte is nog steeds getrouwd met Salas. Cicely van der Dijs is zijn zgn levenspartner of in gewoon Curacaos Bysaid. En daarnaast heeft de heer Schotte nog veel scharrels op het eiland en als een echte reiziger in elke stad een schatje.

 2. Eefje komeens uit je slachtofferrol………
  het gaat niet alleen over Antillianen, het gaat over mensen die foute keuzes maken in het leven.

 3. @ Schandelijk laag. Heb je het interview met Wiels gelezen op VP? Geen enkel woord van die gek zou hier geplaastst mogen worden.

 4. Het schoolvoorbeeld van de schijnhuwelijken is Gerrit Schotte, die tweemaal getrouwd is niet vanwege de betreffende vrouwen maar vanwege het geld van hun families.

  Families (Salas en van der Dijs) met een dubieuze reputatie, dus daarin voelde Schotte zich als een vis in het water.

 5. @ Tom Croes, ja het attenderen op misstanden als deze als mistanden zijn benoemd doet pijn en ik heb het over de Curaçaoenaars die aan deze misstanden meedoen/profiteren c.q zich ervoor laten betalen. Dat jij vind dat er elders ook misstanden voor komen geeft jou, nog die Curaçaoenaars een vrijbrief om eraan mee te doen en ons, ja ook jou, een stempel op te drukken van daar heb je er weer zo eentje die zichzelf prostitueert !

 6. @ripiti-menos, het was geen 15.000 euro, maar ze zijn gestrikt voor bedragen van 3500 tot soms 5000 euro. De ronselaars hebben het grootste deel zelf geincasseerd. Ripiti, niet overdrijven want schijnhuwelijken zijn aan de orde van de dag in NL en in de rest van Ford Europa. Alleen was deze schijnhuwelijkfestijn massaal georganiseerd. De media in NL wil de Antillianen weer zoals gewoonlijk in de hoek zetten, want onder die arrestanten bevinden zich ook zwarte Surinamers. Dat weet iedereen in NL. De jacht op de Antilliaanse bevolkingsgroep in NL is na een min of meer kalme periode van ongeveer 9mnden weer geopend. Dat is wat er echt aan de hand is. De komende maanden moet je eens opletten wat er allemaal voor slechts over Antillianen in NL gepubliceerd gaat/zal worden. Op deze manier voert de NLse overheid oorlog tegen ongewenste groepen. Het heet met een mooi woord; ‘racial profiling’. Zeg maar gerust; ‘van overheidswege in samenspraak met de media’ een ongewenste bevolkingsgroep pesten”.

 7. Valt mij wel tegen dat degene die het hardst schreeuwen over de slavernij nu heel hypocriet voor 15.000 euro Nigeriaanse mannen uitbuiten. Zo zie je maar weer, de pot verwijt de ketel. Maar er zal dadelijk wel geroepen worden dat ze het van de Nederlanders geleerd hebben. mocht dit het geval zijn vreemd dat men alleen maar de slechte eigenschappen overneemt.

 8. Wordt er eindelijk op inventieve wijze zelfstandig een eigen inkomen verworven is het weer die kolonisator die dat om zeep helpt.
  Als een YDK door opleiding of mentaliteit niet in het reguliere arbeidsproces past lijkt de sociale dienst nog de enige weg en ook dat roept weerstand op bij de Europese Nederlanders.
  Het is duidelijk dat (een deel van) YDK t.g.v. de slavernij nog steeds een zielige, onderdrukte en verkeerd begrepen groep is.
  Dat het vaststellen hiervan niets oplost is duidelijk, dat de hier eerder genoemde maatregelen het probleem oplossen staat vast. Maar wees realistisch ze zijn onuitvoerbaar en hebben derhalve geen positieve bijdragen.
  Is er nu echt niemand die iets beters weet?

 9. Allemaal gelul van die hulpofficier v.justitie die met het onderzoek belast is om op het NOS journaal en ook RTL journaal meende en verklaarde dat de Nigerianen “speciaal de Antillianen hebben uitgekozen omdat Antillianen dezelfde huidskleur zouden hebben als de Nigerianen”, Hmm??. Ik sta er perplex van te kijken. Het is eigenlijk niet te behappen wat die man verklaarde. Ik ben Antilliaan, echte Curacaoenaar maar ik ben niet zwart. Hoe moet dat nou meneer de hulpofficier van justitie? Voor zover ik weet zijn schijnhuwelijken niet nieuw in Nederland, een tijd geleden werden ook Surinamers in de Bijlmer opgepakt voor hetzelfde delict, zij trouwden met illegale Ghanezen en ook Nigerianen. Bovendien heb ik uit goede bron vernomen, (Surinaamse bronnen) dat er onder die aangehouden mensen ook Surinamers zitten. Dat is niet vreemd. Surinamers zijn al langer bekend met schijnhuwelijken.

  Maar wat echt niet kan, want dat is schijnbaar door niemand opgemerkt, is de verklaring dat Antillianen uitgekozen zouden zijn vanwege dezelfde huidskleur. Terwijl er naar mijn weten bijna 2maal zoveel zwarte Surinamers dan zwarte Antillianen in Nederland wonen.
  Van de 359.000 Surinamers in Nederland is ongeveer 170.000 van negroïde komaf!! 160.000 Hindoestaans en de rest gemengt Javaans , Chinees etc.Bovendien wonen er in Nederland ook nog eens zo’n 60.000 Ghanezen, legaal en wel!
  Bedoelen ze dat voortaan elke neger in Nederland als Antilliaan beschouwd en benoemt wordt??? Rare uitspraken daar in Nederland hoor. Die uitspraken zullen wel een bedoeling hebben, want ik kan me niet voorstellen dat die Nigerianen niet wisten dat er behalve de 90.000 YDK in Nederland, ook nog eens minstens 250.000 andere zwarten rondlopen in Nederland. Hier moeten vragen over gestelt worden, want die uitspraak is niet op zijn plaats!

 10. Op 2 Maart 2011 was Wensley Quirindongo al gearresteerd volgens Engelse media en op 16 maart 2011 nog 4 anderen. De Nigeriaan Abraham Akinola, 32, alias Gafar Makanjuola, wilde trouwen met Roqsilmar Marti, 28, een (lesbische) Nederlandse. Zie

  http://www.africanoutlookonline.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1755:dutch-lesbian-bogus-nigerian-bridegroom-jailed-in-uk-for-sham-marriage.

 11. Nou loko loko je hebt gelijk alemaal deporteeren ook yu di tera

 12. Wimpiri je bent een sell out… Jouw volk kan niks meer goed doen, maar face it je komt europa binnen en je wordt in hetzelfde hokje geplaatst.

  Stop met je uncle Tom praktijken en doe eens iets positiefs voor je mensen. In elke bevolkingsgroep heb je mensen die makkelijk aan geld proberen te komen. Deze mensen zijn niet opgepakt ivm drugs, moord of wat dan ook. Dus stel je niet aan man.

 13. Volgens Wiels is het de schuld van de slavernij.

 14. schijnhuwelijken is door de turken uit gevonden turkse mannen zochten nederlandse vrouwen om te trouwen alleen voor de papieren daarna mocht ze weer oprotten en daarna ging het over naar de marokkanen en deze gingen dit ook doen.

 15. Deporteer ze allemaal naar Nigeria, YDK’s inbegrepen.

 16. Ja dit kan je zien als het zich prostitueren van onze eilandgenoten, kan het nog lager ?