CURAÇAO – Hr.Ms. Van Amstel, het stationsschip van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, heeft op woensdag het ‘vuur geopend’ op het Britse ondersteuningsschip RFA Argus. Tijdens een rendez-vous in de Caribische Zee is voor oefening met het kanon van de Van Amstel geschoten.

Het feit dat de commandant van het Nederlandse marineschip ten tijde van de oefening aan boord van de Argus was, gaf de Britse bemanning voldoende vertrouwen een ‘schot voor de boeg’ te ontvangen. Naast de commandant, heeft een aantal bemanningsleden van beide schepen de kans gekregen een kijkje in elkaars ‘keuken’ te nemen.

Indruk
De uitgebreide medische capaciteit van onder andere honderd ziekenhuisbedden aan boord van de Argus maakte indruk op bemanningsleden van de Van Amstel. Gecombineerd met het 113 meter lange vliegdek is de Argus uitstekend uitgerust om hulp te verlenen bij humanitaire rampen.

Counterdrugsoperaties
Gedurende de dag zijn er bevoorrading op zee- en manoeuvreeroefeningen uitgevoerd waarbij de bemanningen de hiervoor benodigde vaardigheden beoefenden en de samenwerkingsmogelijkheden zijn benadrukt. Beide schepen voeren op dit moment counterdrugsoperaties uit in de Caribische Zee.

1 reactie op “Schot voor de boeg door Hr.Ms. Van Amstel”

  1. Quote,

    “De uitgebreide medische capaciteit van onder andere honderd ziekenhuisbedden aan boord”

    Misschien een goede ondersteuning of vervanging voor het Sehos.