Alex D. RosariaCURAÇAO – “Voor Partido PAIS is financiële transparantie van politieke partijen van groot belang omdat het bijdraagt aan ‘accountability’ aan het volk wat betreft ontvangen en uitgegeven gelden in de campagne”, vindt PAIS-leider Alex Rosaria. “De partij heeft tot en met 18 oktober een totaal van 515.670 gulden ontvangen.”

Dit bedrag heeft de partij niet geheel uitgegeven, PAIS gebruikte 473.212 gulden. Een specificatie van de ontvangen bijdragen geeft het volgende beeld; uit lidmaatschappen heeft PAIS 9.860 gulden ontvangen en 240.967 gulden uit fundraising en 262.330 gulden uit donaties. 2.513 gulden valt onder het kopje ‘overige’.

Uitgaven
In totaal hebben 133 mensen of bedrijven bijgedragen via fundraising en donatie. De gemiddelde contributie bedroeg 3.784 gulden en de hoogste bijdrage was 25.000 gulden. Tot en met 18 oktober zijn de volgende uitgaven geregistreerd: 16.156 gulden ging naar de partijgebouwen, 172.575 gulden naar propaganda materiaal, 147.407 gulden naar media, 81.367 gulden naar diverse activiteiten en 38.600 gulden valt onder het kopje ‘overige’.

14 reacties op “PAIS geeft inzage in partijfinanciering”

 1. Abraham mosselman@

  Waarom ga je zelf het politiek niet in? Misschien kan je laten zien wat echt regeren is en ook het eiland uit de slop halen….. Tenzij je zelf niet in een slob van mosselen zit…

 2. Schotte heeft recent ook cijfers bekend gemaakt over zijn partijfinanciering. Alleen waren die verre van volledig en dekten alles behalve de gigantische campagnekosten voor de recente verkiezingen.

  Ook de bijdragen van zijn Italiaanse mafioos, aantoonbaar gestort op de bankrekeningen van Schotte en zijn byside, heeft Schotte buiten de boeken gehouden.

 3. Sjors: dat zou beter zijn qua transparantie, maar wij kennen ons volk. Voordat je het weet hebben mensen weer doodsverwensingen aan hun adres.

 4. @Abraham Mossel,

  Je zit liever een langere tijd op een stuurloos schip.

  Kerel jij bent nog negatiever dan Wiels zelf en met jouw commentaar zit jij haat te zaaien richting 23% van de bevolking.

  Doe eens iets nuttigs joh!

 5. Graag de namen van deze geldschieters (grote bedragen) a.u.b.
  Dan pas is Pais pas echt stoer.

 6. Er zijn penningmeesters en penningmeesters.

 7. Keu-rig PAIS !!

  Welke partij volgt dit prachtige voorbeeld :)?

 8. Mogen we ook weten wie die bedrijven en mensen zijn geweest met donaties?

 9. Heel goed P.A.I.S.
  Waar blijf M.F.K. en P.S.

 10. Nu daar zijn wij blij mee,maar niet blij dat je met de grootste haatzaaier zamen gaat werken,er zijn ook ander partijen meneer Rosaria

 11. Voorbeeldfunctie!!

 12. heel netjes…..
  nou de MFK/MAN/PS/PAR nog….

 13. Ok…shall I hold my breath while we wait for the same thing from MFK?

 14. Kijk zo kan het ook