• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Raffinaderij Isla heeft ‘Oil Booms’ ingezet die de nieuwe olievlek bij Jan Kok, een laag van 15 tot 20 centimeter dik en 4 meter breed, moet absorberen. Beleidsmedewerker van het ministerie van Milieu, Jacinto Ras, gaf vandaag tijdens een persconferentie bij Fort Amsterdam een update.

Gisteren werd bekend dat er opnieuw olie vanuit Bullenbaai de saliña bij Jan Kok binnenstroomde. Carmabi had de dag ervoor gemeld dat het gebied net schoon was na de olieramp in augustus. Om hoeveel olie het precies gaat, kan Ras niet zeggen. “Die informatie moeten we nog van Isla ontvangen, maar het gaat om een kleine hoeveelheid.”

‘Oil Boom’

De raffinaderij heeft gisterochtend een ‘Oil Boom’ geïnstalleerd. Een Oil Boom bestaat uit katoen dat de olie absorbeert en moet ervoor zorgen dat de olievlek niet verder verspreidt. “Als het weer verandert en er meer stroming ontstaat, hebben deze instrumenten echter weinig kans van slagen”, aldus Ras. “Ze werken dan niet meer optimaal.”

Actie
Op de vraag welke acties de overheid gaat ondernemen om dit in de toekomst te voorkomen, zegt Ras dat de overheid meer controles gaat uitvoeren. “We gaan ook kijken naar mogelijkheden om een sluis bij de ingang van de saliña te bouwen. Daarnaast zijn we bezig met een ‘Oil Spill Plan’ en moet het ‘Oil Spill Team’ weer actief worden.” Volgens de beleidsmedewerker is het ‘Oil Spill Team’ na 10-10-10 komen te vervallen.

Foto: Bea Moedt

4 reacties op “Isla zet ‘Oil Booms’ bij Jan Kok”

 1. oliedomme politici hebben hun zakken gevuld en een rotzooi achtergelaten voor ons eiland dat elke dag achteruit holt qua kwaliteit voor wat betreft de omgang van mensen met elkaar en met de natuur.

 2. Verwacht niets van een overheid, die de hand. Op houdt bij de Isla.

 3. TSJA WAT IS ER NIET VERVALLEN NA 10 10 10 OP DE PS NA DAN !!

 4. [quote] Daarnaast zijn we bezig met een ‘Oil Spill Plan’ en moet het ‘Oil Spill Team’ weer actief worden.” Volgens de beleidsmedewerker is het ‘Oil Spill Team’ na 10-10-10 komen te vervallen [/quote]

  Schotte Bedankt. Wat meer komt er boven water???? Je hebt er een kelere bende van gemaakt. En JAN MET DE KORTE ACHTERNAAM mag voor jouw wan prestaties opdraaien. Je bent net als (J)asjes een grote OLIEBOL