• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terwijl Douwe Boersema, de advocaat van de Raad van Ministers, zegt dat Curaçao niet onverdeeld blij hoeft te zijn met de uitspraak over de aanwijzing, ziet minister van Financiën José Jardim het van een positievere kant. Volgens Jardim is de aanwijzing zodanig aangepast dat Curaçao meer ruimte heeft.

“De insteek was om de hele aanwijzing van tafel te vegen, dus als je het bekijkt vanuit dat oogpunt is het niet gelukt”, aldus Jardim.”De aanwijzing is wel omgezet naar een meer werkbare situatie. Zo zorgde het voorafgaand toezicht op de minister van Financiën voor veel overlast, maar dit punt is geannuleerd.”

Vacaturestop
De minister gaf tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad aan dat de vacaturestop, die was opgenomen in de aanwijzing, ook iets soepeler is. Zo kan Curaçao kritieke functies invullen die het ambtenarenapparaat draaiende houden.

Benoeming
Verder wil Jardim een interim-directeur voor Refineria di Kòrsou (RdK) benoemen, maar de aandeelhoudersvergadering waarin dit moest gebeuren is maandag afgezegd. “De vergadering staat gepland voor 19 november, maar dat vinden wij te laat. Daarom hebben we een brief gestuurd naar de Raad van Commissarissen met het verzoek om de vergadering morgen in te plannen.” Volgens Jardim zijn er geen argumenten aangevoerd voor de annulering van de vergadering begin deze week.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met José Jardim:

www.versgeperst.com