• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stanley Betrian kijkt met grote vreugde uit naar het einde van zijn plicht als minister-president van het interim-kabinet. Tijdens de persconferentie van de ministerraad zei Betrian dat alles in het teken staat van de vorming van een nieuwe coalitie. Toch denkt hij niet dat dit volgende week afgerond zal zijn.

“Ik denk dat het nog een paar weken gaat duren”, zegt Betrian tegenover Radio Hoyer 2 na de persconferentie. “Maar als het volgende week al kan, be my guest. We zijn vol verwachting aan het wachten op de mensen die gekozen zijn om het land te besturen.”

Presentatie
De minister-president benadrukt wel dat hij vertrouwen heeft in de coalitie. “De tijd is aangebroken om samen dingen te doen en om met elkaar te leren omgaan.” Betrian zegt bereid te zijn om de partijen in de nieuwe coalitie een presentatie te geven over de huidige stand van zaken in het land.

Veiligheidsdienst
Betrian ging ook in op de situatie bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). “De VDC werkt weer op volle toeren, maar er moeten nog wat issues afgehandeld worden. Het personeel zit thuis en enkele rechtszaken moeten afgehandeld worden. De begeleidingscommisie en toezichthoudscommissie zijn volgens Betrian allebei zeer tevreden over de ontwikkelingen bij de VDC, al is er nog geen nieuw hoofd aangesteld. “Ik heb een aantal mensen voorgesteld en we zijn in afwachting van de antwoorden van advocaten.”

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Stanley Betrian:

7 reacties op “Betrian kan niet wachten op nieuwe coalitie”

 1. Laat deze mensen nog maar rustig zitten. Met Jardim op Financien en Betrian aan het roer slaap ik heel wat rustiger dan in de afgelopen 2 jaar met de rovers aan het stuur.

 2. VDC :Gumbs en Winklaar keren dus niet terug? Wat is de reden? Ik dacht altijd dat zij onterecht om Schotte moverende redenen terzijde waren geschoven? Ik hoor het graag.

 3. Jammer dat deze man geen politicus is.
  dat zou ook niet werken.
  iemand met capaciteiten en die integer is, gaat hier niet de politiek in.

 4. @ Marc. Geduld is een schone zaak en we kunnen Betrian c.s. niet verwijten niet voortvarend te zijn. Van mij mag hij nog minstens een half jaar blijven zitten en dat lijkt me niet onmogelijk met de verkiezingsuitslag en de houding van Wiels.

 5. @ Marc.
  Thuis werk, besparen op kosten voor airco en verlichting.

 6. Deze club heeft in enkele weken meer voor elkaar gekregen, dan de troep van Schotte in twee jaar. Maar dit soort capabele mensen staat helaas niet op kieslijsten. Het talent is er dus wel, nu nog de politieke wil tot vruchtbaar samenwerken. Referenda en zo, pas over minimaal vijf jaar. Curacao kan Nederland nog echt niet missen.

 7. De VDC werkt op volle toeren maar het personeel zit thuis? Het nieuwe werken?