• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Asosiashon di Músiko (AMAK) heeft in 2010 afspraken gemaakt over optredens van buitenlandse artiesten in december. Het uitgangspunt was deze deze maand te reserveren voor lokale artiesten, maar volgens AMAK worden er nog steeds veel buitenlandse artiesten geboekt.

“Lokale artiesten verdienen weinig in de maanden voor december”, laat AMAK weten in een persbericht. “Omdat er in december veel activiteiten worden georganiseerd, zou juist deze periode gereserveerd moeten worden voor onze lokale artiesten. Zo kunnen zij het verlies compenseren van de periode daarvoor.” AMAK heeft in 2010 een akkoord gesloten hierover dat is goedgekeurd door de regering.

Belang artiest
Volgens AMAK is er dit jaar een verwarrende situatie ontstaan. “Promotors houden geen rekening met het akkoord en promoten zonder de nodige vergunningen optredens van buitenlandse artiesten.” De organisatie staat nog steeds achter het akkoord en zal de aanvragen die binnenkomen beoordelen, maar het belang van de artiesten voorop stellen. Ook de dag waarop het evenement is gepland en het doel speelt een rol.

Positief advies
Het bestuur van AMAK laat weten zich toch flexibel op te stellen. “We zullen een positief advies geven aan de minister van Justitie Stanley Betrian zodat sommige evenementen toch een vergunning krijgen om door te gaan. Als er echter rond één datum meerdere evenementen van hetzelfde genre zijn gepland, is de kans groot dat deze niet allemaal doorgaan.” AMAK verzoekt promotors in de toekomst rekening te houden met het akkoord, omdat hier niet meer van mag worden afgeweken.

10 reacties op “AMAK waarschuwt voor boekingen buitenlandse artiesten”

 1. Damn alleen waar er bomboshi is kom je makambas tegenwoordig tegen om racistisch te lopen doen. damn bij geen enkele goede nieuws op versgeperst van curacaoenaren zie ik 1 van jullie reageren of een mooie comment achterlaten. Jullie zijn echt zielige mensen pfff. Maja kan verder ook niks verwachten van makambas. ik gaf jullie ook nog voordeel van de twijfel maja.

 2. We hebben net verkiezingtijd achter de rug dus de bandjes hebben extra veel kunnen spelen op de politieke feestjes. maar daar hoor ik ze niet over!

 3. Volgend jaar North sea Jazz maar met alleen lokale artiesten?

 4. Zoiets kun je toch alleen maar afspreken als Wilsoe minister is. Leve de competitie ! Het gaat om het gevoel bij de bezoekers, niet om de muzikanten. Stel je voor dat Santana nog even een kerstconcert wil geven op het Brionplein. Probeer dat meer eens tegen te houden.

 5. Geeft Schotte geen MFK feestjes meer?

 6. Probleem is dat de lokale artiesten ook niet naar Aruba kunnen gaan om de schade te compenseren, omdat de arubanen de deur potdicht houden. Overigens zal de Nederlander niets van merken, omdat de Gordons, Jan Smits, Wolter Kroes van deze wereld die alleen in de Nederlandse kibbutz optreden niet onder een mogelijke beperkende regel zal vallen.

 7. Wanneer je een jaar lang ieder weekend dezelfde band hebt gehoord wil je ook wel eens wat anders en dan kan het gebeuren dat er een band uit het buitenland komt.
  Zou niet goed zijn wanneer we continu naar dezelfde bands zouden MOETEN blijven luisteren……………..zou gek worden denk ik !

 8. Wat is dat toch altijd met die vreemde regeltjes.. Aan alle kanten wetten bedenken om bedrijven te verplichten met alleen de lokale markt te werken.

  Misschien moet er eens worden nagedacht waarom er zo vaak naar het buitenland wordt gekeken.. Kwaliteit, inzet en kosten?.. .

 9. Bullshit!
  De beste artiest voor de beste prijs. Zo gaat het in het leven.
  Gun het graag aan lokale artiesten. Maar moet wel goed en betaalbaar zijn.
  Als iemand beter is moet dat kunnen. Welcome!
  Kompetitie is goed.
  Ben totaal tegen het kunstmatig beleid.

 10. Misschien wil het volk niet alleen naar het lokale muziek luisteren wat toch allemaal hetzelfde is. Cache woont ook in Nederland maar treedt hier ook op in december of zijn zij nu ineens lokaal. Misschien moeten de bands de prijzen omlaag gooien zodat ze meer geboekt worden want dat is geen kattepis!