CURAÇAO – Duikarts Michiel van der Huls vertrok eind februari naar Nederland, omdat hij geen ontheffing van landsverordeningen kreeg. Niemand kan nu echter de decompressietank meer bedienen. Van der Huls was daarom deze week op het eiland om afspraken te maken over zijn mogelijke terugkomst.

“Ik ben verheugd te melden dat door goede medewerking van het ministerie mijn registratieformulieren zijn afgewerkt. Ik kan nu eindelijk verder.”, vertelt Van der Huls. De arts was begin deze week voor een bliksembezoek op het eiland en voerde gesprekken met de Inspectie van Volksgezondheid, het Sehos en CHATA. “We hebben gesproken over het belang van een duikmedisch en hyperbaar centrum en hoe dit in mijn ogen het beste kan worden opgezet. Iedereen heeft toegezegd dit te ondersteunen.”

Correct behandelen
Van der Huls is inmiddels weer terug naar Nederland. Wanneer hij daadwerkelijk naar Curaçao komt, is nog niet duidelijk. “Dit alles gaat niet van de ene op de andere dag. Om deze reden is er ook een kortetermijnoplossing voorgesteld om acute duikgevallen correct te behandelen. Binnenkort wordt duidelijk hoe dit eruit gaat zien en wat de tijdstermijnen zijn”, aldus Van der Huls.

Hyperbare geneeskunde
De duikarts kwam vier jaar geleden naar Curaçao om aan het werk te gaan in de ‘hyperbare’ geneeskunde waar decompressiebehandeling onderdeel van is. Hyperbare zuurstoftherapie is een behandeling waarbij patiënten gedurende twee uur in een drukcabine bij een omgevingsdruk van 2,5 atmosfeer, 100 procent zuurstof inademen. De therapie voorziet weefsels beter van zuurstof en bevordert de genezing van bestralingswonden, diabetische wonden en bepaalde infecties.

Geen ontheffing
Van der Huls kreeg echter geen ontheffing van landsverordeningen, omdat hij niet geboren is op Curaçao en kon zijn werk niet uitvoeren. Hij verhuisde in februari met zijn gezin terug naar Nederland.

14 reacties op “Registratieformulieren duikarts in orde”

 1. de informatie is wel incompleet, hij is hier opgegroeit, spreekt vloeiend papiamentu, maar ja Macamba

 2. Monk is ook niet hier geboren.. maar mag wel minister worden????????????

 3. Ronduit belachelijk!! deze situatie. Michiel heeft bijna zijn hele jeugd op Curacao gewoond. Spreekt vloeiend papiamentu. Is hoog opgeleid! Hij is alleen niet op Curacao geboren, dus daarom wordt hij tegengewerkt. Dit is een typisch voorbeeld van hoe het er aan toe gaat op Curacao. Op deze manier geven jullie de JUISTE mensen niet de kans om wat voor Curacao te betekenen. Het is ronduit kortzichtig en racistisch te noemen.

 4. Michiel van der Hulst is mischien niet hier geboren , maar is wel op en top Yu di Korsow!! Waar je geboren bent zegt niet alles. Dit is echt een beschamende situatie vooor ons eiland.

 5. schandalig, hij is nederlander met de goeie papieren en mevr cooper is venezolaanse zonder papieren. en zij zou het krijgen van constantia. trouwens een universitaire opleiding in zuid america is gelijk aan een HBO opleiding in nederland.

 6. Duikarts Michiel van der Huls , heeft mijn zoon heel goed geholpen na een duikongeval afgelopen juli. Hij maakte toen gebruik van een decompressietank die hij huurde van een bedrijf dat werkzaam is op Curacao. Zeer ter zake kundig , een aanwinst voor het eiland.
  Michiel succes, je bent hard nodig op het eiland !

 7. “omdat hij niet geboren is op Curaçao” Lekker belangrijk !! Vooral als je bedenkt van hoeveel mensen in de afgelopen 4 jaar het leven kon worden gered.

 8. Mevr cooper is hier ook NIET geboren!!!

 9. @Sander; ; Laat haar eerst even de nog te betalen schulden betalen aan al de mensen die dat nog steeds krijgen.

 10. Curaçao duikeiland! Tot naaader order dus wel beperkt tot de badkuip van het hotel 🙂

 11. Titantic,
  De 80-20 regel gaat zoals altijd op Curacao: Meneer v/d Hulst doet het werk, en 4 YDK krijgen kijkgeld. Dat “kijken” doen ze thuis voor de tv. of anders onder een Tamarinde boom naar het verkeer kijken dat langs rijdt.

 12. NOS MES POR !

 13. Hoe zit het mt de 80-20 regel 8)

 14. Wat was Constancia toch goed als minister.
  alles liep altijd helemaal op rolletjes.
  Nu na 6 maanden werkt dat ding nog niet.
  Mevrouw Blooper zal hier ook wel blij mee zijn, al haar spaarcentjes zitten er in….
  ik bid nog iedere dag dat ze nooit meer in de politiek zal gaan.
  En mevrouw Blooper kan ook beter van haar geld lootjes kopen bij dos santos.