CURAÇAO – Het Sint Elisabeth Hospitaal (SEHOS) is afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Koninklijke Marine. Vanaf nu kunnen militair verpleegkundigen op roulatiebasis stage lopen op de eerste hulp van het ziekenhuis om daarmee praktijkervaring te kunnen opdoen.

Militair verpleegkundigen leveren de eerste geneeskundige ondersteuning bij militaire oefeningen en andere inzet. Voor het goed uitvoeren van deze taken is het wenselijk dat de militair verpleegkundigen ervaring blijven opdoen in met name de eerste opvang van slachtoffers. Een samenwerkingsverband met het Sint Elisabeth Hospitaal was daartoe een volgende logische stap.

Incidenten
Het Hoofd Ziekenboeg van Marinebasis Parera, kapitein-luitenant-ter-zee Henk Dinkelberg, is zeer verheugd met de ondertekening. “Tijdens militaire oefeningen en andere inzet gebeuren zelden incidenten waarbij verpleegkundigen nodig zijn. En dat is maar goed ook. Echter, praktijkervaring is een must voor militair verpleegkundigen. Des te meer zijn we het SEHOS dankbaar dat door deze overeenkomst onze verpleegkundigen daar vanaf nu terecht kunnen.”

8 reacties op “Samenwerking SEHOS en Koninklijke Marine”

 1. @Titanic
  Persoonlijk zou ik liever gehandeld worden door mensen uit Nederland die een goede opleiding hebben gehad dan de mensen die op dit moment in het Sehos werken.

  @ Philippe Maaskant
  De reden dat de marine en het Sehos samen gaan werken, is omdat het voor beide kanten voordelen biedt. De verpleegkundigen van de marine kunnen meer ervaring opdoen, en de mensen die in het Sehos werken kunnen een heleboel leren van deze verpleegkundigen. Dat is het hele idee hierachter.

 2. @ Philippe Maaskant

  Ooit wel eens aan optie 4 gedacht ?

  In Nederland lopen de verpleegkundigen WEL regelmatig stage bij ziekenhuizen, maar tijdens hun periode op Curacao doen ze geen enkele ervaring meer op. Een aantal jaren je beroep niet uit kunnen oefenen leidt tot achteruitgang en dan is alles meer dan welkom
  Eindelijk heeft iemand eens wat verder nagedacht en ervoor gezorgd dat de geoefendheid op peil kan blijven door mee te lopen in het Sehos.

  In mijn ogen een perfect idee en het mes snijdt aan 2 kanten.
  Er is dus absoluut geen reden om cynisch te zijn of hier weer wat achter te zoeken.

 3. beetje raar, Min Spies heeft het sehos verboden voor de mensen van Bonaire.
  en nu gaat de marine daar hun verleegkundigen daat te werk stellen.
  je nizal haast denken dat defensie zich gaat indekken omdat ze anders hun militairen ook richting Nederland of Columbia moeten sturen.
  Ik hoop dat het niet een ordinaire bezuiniging is van defensie.

 4. Prima : slimme win/win constructie, ja toch?

 5. Waarom alles nu zo negetief benaderen. Ik weet wel zeker dat de Marine verdraaid goed weten waarmee zij bezig zijn.
  By the way zijn marine verpleegkundigen geen groentjes.

 6. Zou niet graag het proefkonijn willen zijn van die groentjes.

 7. Ik denk dat ik, voor optie 3 zou gaan philipe

 8. Hoe moet ik dit lezen?
  1. Defensie bezuinigt teveel en Sehos schiet defensie te hulp?
  of
  2. Sehos is een rampgebied en dat is nuttige ervaring voor defensie, zo dicht bij huis?
  of
  3. Alletwee een beetje?