• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vergeleken met Helmin Wiels spreekt zelfs Geert Wilders wollige taal. Dit zijn woorden waarmee HP/De Tijd een interview met de Pueblo Soberano-leider uit 2010 opent. Het interview van columnist Boudewijn Geels windt er geen doekjes om en Wiels steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Lees hieronder het interview van Geels met Wiels:
De slavernij is voor u nog steeds een belangrijk issue, hè?
“Reken maar. Waarom heb je zoveel alleenstaande zwarte moeders? Omdat de zwarte man destijds als dekhengst werd gebruikt. Als hij groot en sterk was moest hij nieuwe slaafjes verwekken bij een vrouw die dat ook was.”

Maar inmiddels zijn we eeuwen verder.
“Nog steeds denkt zo’n vrouw dat ze stoer is als ze een kind krijgt van een zwarte man die vervolgens wegloopt. Dat is een erfenis van de slavernij. Alleen spreekt niemand erover. Vaak gaat het om vrouwen met dikke billen en grote tieten. Oók een erfenis van de slavernij.”

Leg uit!
“Vrouwen werden vroeger vetgemest, zodat ze op de markt meer opbrachten, net als paarden en geiten. Dat is nog steeds het paradigma, dat een zwarte vrouw groot en dik moet zijn. En zo’n vrouw is al lang blij als ze de man van een ander in bed weet te krijgen. Dan is ze een ‘complete vrouw’ geworden, vindt ze zelf. Maar denk jij dat een zoon wiens moeder kinderen heeft van vier verschillende mannen die moeder respecteert? Daarom hebben die moeders geen controle over hun puberkinderen. Niet op Curaçao en al helemaal niet in Nederland.”

En nu?
“Ik ken de zwakke punten van mijn volk: de onverantwoordelijkheid en de laissez-faire-mentaliteit. Jongeren kunnen elkaar niks leren. Daarom moeten de ouders de schoolbanken in. Alleen zij kunnen hun kinderen leren hoe het wél moet.”

De bekende Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker, eigenaar van het luxe resort Kura Hulanda in Willemstad, heeft u ‘een zwarte racist’ genoemd.
“Meneer Gelt Dekker is een grote stommerik. Een doodgewone oplichter. Hij verdient veel geld met zijn Slavernijmuseum en met emotionele verhalen over slavernij. Maar hij spreekt maar de halve waarheid. De hele situatie op dit eiland is een erfenis van de slavernij. Gelt Dekker laat in zijn museum alleen toestellen zien waarmee ze zwarten gefolterd hebben. Maar over herstelbetalingen praat hij niet.”

U vindt dat Nederland verplicht is om zoveel eeuwen later…
“Ja! Dat heeft Italië gedaan met Libië. En Sarkozy heeft een paar miljard aan Algerije gegeven. Dan zegt Gelt Dekker: de Antillianen kunnen niet blijven klagen over slavernij. Maar de joden kunnen wel blijven spreken over de holocaust. Dat ging om zes miljoen joden. Bij de slavernij ging het om 28 miljoen Afrikanen. Dan zegt iedereen: nee nee, laat het verleden rusten! Maar de joden worden door niemand tegengesproken. Die kunnen elk jaar de Kristallnacht enzovoorts herdenken. Waarom wij niet en zij wel? Zijn we minder? Ja, volgens de joden zijn we zeker minder. Ze behandelen de Palestijnen in Gaza alsof die minder zijn.”

U voelt zich verwant aan de Palestijnen?
“Ja.”

Heeft u qua herstelbetalingen al een bedrag in uw hoofd?
“Laten we zeggen 200 miljard voor de Antillen in totaal. Waarvan 120 miljard voor Curaçao alleen.”

Hero Brinkman van de PVV heeft gehakt gemaakt van de bestuurscultuur op de Antillen.
“Hij heeft voor vijftig procent groot gelijk. Ik ben niet tegen iemand als Brinkman, want ik ben ook een corruptiefighter. Hij zegt alleen niks over de corruptiezaken in Nederland, zoals de bouwfraude. Corruptiezaken zijn hier een geval van coalitievorming. Partijen tolereren elkaars corruptie, om de coalitie in leven te laten blijven. Een paar rijke families met heel veel zwart geld hebben hier het heft in handen. Zij bemoeien zich altijd met de politiek.”

56 reacties op “‘Het paradigma van de dikke tieten’”

 1. @ Mandi, je vergist je, maar bewijst met deze vergissing dat het ook op Curaçao nooit wat wordt.

 2. En de ex-slaven die zelf weer slaven hadden, wat gaan die dan moeten betalen of krijgen die ook vergoeding. Wat een fantast om alles iedere keer weer bij een ander neer te leggen. En hij houdt dus ook niet van vrouwen, waar gaan deze naartoe als Curacao onder Wiels zelfstandig wordt ; Campo ?

 3. @Mandi,

  Amen…..

  Arrogantie ten top van die personen. Ze hebben niks mee gemaakt en zullen de eerste personen zijn die te lopen bitchen bij de overheid als zij door een Sandy hun hele hebben en houden kwijt zijn geraakt.

  Maar goed net zoals zij Wiels betichten van gestoord zijn, hebben zij zelf net zo onvolledige educatie gehad. Maar ze denken alles wat de blanken hun geleerd hebben is de waarheid.

  De verkiezingen zitten erop maar deze anti Wiels mensen zitten nog met hun bai gana baka in hun kop. Ipv doorgaan blijven ze hangen, net zoals de “slaven” ahahah grappenmakers.

  Ben benieuwd of deze message nu wel doorkomt. Tja het is blijkbaar een gevoelig onderwerp en we moeten vooral niet onze blanke medemens of de uncle tom ******* beledigen.

 4. @ Mandi. Wel wel, als er geen negers (ik herhaal jouw woord) te koop waren geweest bij de negers was er ook geen handel in geweest en zagen de negers er geen kwaad in hun broeders en zusters te verkopen. Ook bestond er geen verdrag over de rechten van de mens en was het in de geest van de tijd normaal. De nakomelingen hoeven absoluut geen dankbaarheid te tonen, maar ik kan me voorstellen, dat ze blij zijn niet in 1 van die Afrikaanse landen ter wereld gekomen te zijn. Elk vergelijk met de Joden gaat mank qua tijd en vanwege een oorlogssituatie en een gek in Duitsland, die soms herboren kan worden zelfs op Curacao.

 5. @wel wel

  Een stommerik die zegt dat de zwarten er beter vanaf zijn na de kolionisatie dan voorheen is een onwetende van de bovenste plank.

  Ga de geschiedenis boeken in!
  Dat is de standaard motto van de onwetende blanke en zwarte oreo.
  Alsof zij de negers een gunst hebben bewezen door ze te kolonialiseren.

  Negers werden gefolterd, onderdrukt, vermoord en afgemaakt. En daarvoor moeten negers alsnog blij zijn.

  De wereld op zijn kop!

  Negers hebben niet gevraagd om uit Afrika verkocht en/of ontvoerd te worden.
  Door de hebberigheid van de blanke om geld te maken en te verdienen is het e.e.a. verricht.

  Jammer!

  Joden werden vergast en bezitten nu de hele wereld.
  Negers werden afgemaakt en bezitten niks!

  Dat is het verschil! Wel wel!

 6. @laura. de joden werden uitgeroeid. de afrikanen werden er beter van, kijk ze hebben civilisatie meegemaakt. en zo beroerd is het niet omdat ze Curaçaoënaars gebruiken om toch in europa te komen.

 7. ‘Maar de joden kunnen wel blijven spreken over de holocaust. Dat ging om zes miljoen joden. Bij de slavernij ging het om 28 miljoen Afrikanen. Dan zegt iedereen: nee nee, laat het verleden rusten! Maar de joden worden door niemand tegengesproken. ‘

  Kom op zeg mr. Wiels. Heb jij de slavernij persoonlijk meegemaakt? Jouw ouders? Dat lijkt me niet. De holocaust is veel korter geleden, veel mensen die nu nog leven hebben dit werkelijk ZELF meegemaakt. De mensen die een schadevergoeding verdienen voor de slavernij zijn allang overleden.

 8. Ach, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!
  Oeps, da’s politiek niet correct, dat ie verkleurd is, dan?

  Laten we wel wezen de slavernij is zonder meer een onmensenlijk toestand geweest.
  Erg jammer, dat er nog steeds nog wel moderne slavernij is.
  Maar daar hoor je eigenlijk weinig over. (want dan moet je iets DOEN ipv alleen maar schreeuwen)

  Maar laten behalve van excuses van Nederland dan ook excuses van Afrika eisen.
  Want zonder de “hulp” van de Afrikanen hadden er nooit zoveel slaven vervoerd kunnen worden door de Hollanders!
  Maar goed, zulke zaken zal meneer Wiels natuurlijk niet rondschreeuwen.
  Overigens zijn er op Curacao ook zwarte slavenhouders geweest.
  Niet veel, maar ze waren er echt.
  Hadden misschien dezelfde mentaliteit als ‘de heren’ van nu.

  JBJ

 9. GESTOORD!!!!

  En op deze man heeft het volk gestemd?
  Echt een belediging voor de Curaçaose mensen!

 10. Monkey,
  120 miljard wordt niet verdeeld per hoofd van de bevolking. Dat wordt verdeeldt alleen onder de nakomelingen van de slaven. Curacao telt wel ongeveer 150,000 bewoners, maar daar zitten natuurlijk ook blanken bij, en Chinezen, Portugezen, Indiers en de grootste deel is gemixed. Men kan stellen dat er niet 1 man zuivere afrikaanse ras is. Behave Wiels dan natuurlijk. Dus die 120 miljard gaat naar Wiels. Geen guldens, maar euro’s. Want hij verhuist meteen naar Europa. Monkey, maak je maar niet lekker, er valt niets te verdelen.

 11. Mannen van andere rassen doen dit OOK op Curacao.

 12. @Dasilva, dus jij hebt totaal geen idee dat de Curaçaose mannen, van hoog tot laag dit losbandige gedrag vertonen? Ja, ook politici vertonen dit losbandige gedrag. Hoogopgeleid en laagopgeleid, het is een pot nat.
  Mannen van andere rassen doen dit op Curacao.
  Gebeurt dit alleen op Curacao of is dit nog een taboe in Nederland?

  Het had Wiels gesierd als hij bij de mannen begonnen was. Weet niet of dat interview gepubliceerd is zoals Wiels het vertelt heeft. Want in zijn radioprogramma moppert hij wel regelmatig over het losbandige gedrag van de Curaçaose mannen.
  Hij wil deze mannen juist helpen door deze mannen op hun verantwoording te wijzen. En dit is positief, want nog nooit heeft iemand aandacht hieraan besteed op Curaçao.

 13. Waar haalt deze man de absurditeiten vandaan die hij keer op keer dag na dag uitkraamt.
  Is hij nou zo ingenomen met zichzelf dat hij denkt alles te weten?
  Is hij zo blind om niet de dingen te zien die er wel om toe doen op dit eiland?
  Hoelang wil hij ‘de slavernij’ voor zijn karretje spannen? Hoelang wil hij de mensen met zijn gebral opzadelen?
  Wanneer houdt hij nou eens een keer op om Alles wat er mis gaat voor de voeten van een ander te gooien, vooral de Nederlanders.
  En pa colmo, nu de Zwarte vrouw beledigen en onder dezelfde noemer zetten als paarden en geiten.
  ook nog eens de Zwarte vrouw uitmaken voor ‘het stelen van ander vrouws man om het bed te delen’.
  Een man als Gelt Dekker beledigen die zo te zien het beste met het eiland voorheeft, zie het opknappen van Otrabanda.
  Dit is de persoon die de laatste tijd de mond vol heeft van Respect! Weet hij wel wat dat woord betekend??

 14. Ongekend wat een onzin deze man uitkraamt, heeft hij ooit echte verantwoordelijkheid in zijn leven gehad? waarom durft hij het echte werk niet aan? ik weet het antwoord al. Als hij echt getest wordt blijkt hij een kletskous te zijn die zijn rug niet recht kan houden. En dat weet hij zelf verdraaid goed. Een slim mannetje, maar ook een laf mannetje.

 15. Hahahahaha, met de droomeis van ons wielsje, 120 miljard voor Cur alleen + de 40 miljard die hij van de Shell wil, he mensen we hoeven niet meer te werken. Hoe zotter kan het worden??

 16. Partijen tolereren elkaars corruptie zegt meneer W, wat heeft hij dan gedaan toen zijn partij in de vorige regering zat? hard schreeuwen dat hij van alles zou doen om die mensen aan te pakken, hij zou onderaan de trap bij de Gouverneur staan met politie om deze corrupte lui op te laten pakken….waarom?…. als zij het in hun hoofd zouden halen de stekker uit de regering te trekken.
  Dus willens en wetens heeft hij de corrupte politici gesteund en zelfs gedreigd om niet te stoppen met hun praktijken.
  Respect heb ik voor Cleopa en Rozier die het niet meer konden aanzien wat er gebeurde en Wel de moed hadden om op te stappen, chapeau!

 17. Hahahahaha, In 1 woord GESTOORD.

  HELLmuth is helemaal klaar voor:

  Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Dr. D.R. Capriles (Klinika Capriles)

 18. Met zijn eis voor 120.000.000.000 (welke valuta?) Laat Wiels zien dat ook hij nog lijdt aan de gevolgen van de slavernij. Op 1 juli 1863 werd immers aan de slaven vertelt dat ze vrij waren; ze hoefden niet meer te werken. Helaas bleek in werkelijkheid het tegendeel waar te zijn.. Dhr. Wiels verkeert nog steeds in shock over deze gorve misleiding vandaar zijn eis voor de 120 miljard (800.000 (euro’s?) per hoofd van de bevolking, ca. 3.200.000 per gemiddeld gezin) voor Curacao; dan hoeven hij en de zijnen eindelijk nooit meer te werken. Helaas is en blijft Curacao in de ban van dergelijke tragikomische fantasten.Hoe zou de schadevergoeding bij toekenning verdeeld worden; krijgen mensen van gemengde afkomst een deel dat rechtevenredig is aan hun afrikaanse afkomst?

 19. Bij nader inzien kom ik tot de volgende theorie; Wiels schiet zichzelf in zijn voet want als die dikke negerinnen met booboos waar je mee over het Schottegat kan stappen en dan hun volgende kindverwekker achterop nemen, vanaf morgen zeggen: Wielsie bai din …. bo mama en er de komende 20 jaar de stop erop zetten, blijft hij verstoken van zijn volgende generatie meelopers. Kort samenvattend, het is een aflopende zaak voor hem, we hebben echter wat meer geduld nodig.

 20. @donkey kong,

  ik vond Ferd zijn uitspraken in vergelijking met de uitspraken van Wiels, zo gek nog niet.
  De uitspraken van Wiels, daar heb ik echt geen woorden voor….

 21. Wiels moet blij wezen dat zijn voor voorouders indertijd hier naartoe zijn gebracht.
  Was dat toentertijd niet het geval gerweest dan liep hij blootsvoets met kruiken op zijn kop naar de rivier om water op te halen.In plaats van in een auto te rijden, moest meneer in de mondi(bush bush) proberen ezels te vangen voor vervoer.
  Kortom Wiels be happy to be here.

 22. @Ferd – het is juist door figuren zoals jij dat Wiels meer aanhang krijgt
  Je hebt het verstand van een achterend van een varken en koe tegelijk, samengevoegd ‘varkoe’ -donder jij maar zelf op naar de hol waar je vandaan bent gekomen

 23. Nu weet ik zeker dat Wiels op les is gegaan bij de zwarte Surinamers. Hij heeft heel vaak de naam van ene Zundert, een econoom uit Suriname, genoemd die een jaar of 5 geleden berekende hoeveel geld Nederland aan de afstammelingen van de Surinaamse slaven dient te betalen.Hij heeft zelf vertelt dat Zundert voor hem zou berekenen hoeveel Nederland aan de Curacaouse Slavernij moet betalen. Hombu Wiels, waarom wordt je geen Surinamer???? 😆

 24. Geachte heer Wiels,

  Vrouwen zijn hier alleenstaand, omdat mannen geen verantwoordelijkheidsbesef hebben. Ze hebben geen verantwoordelijkheidsbesef omdat niemand hen aanspreekt op hun verantwoordelijkheden. En dat kan, omdat er altijd een Andere Grote Schuldige voor handen is, namelijk de Blanke, de Nederlander en De Slavernij. Er zijn geen rolmodellen, alleen bliksemafleiders.

  Begin je volk eens te emanciperen en te wijzen op hun verantwoordelijkheden richting hun kinderen, hun partner, hun ouders, hun dieren, hun leefomgeving en hun naasten. Daarmee help je ze verder, niet door hen steeds een schaamlap te bieden waaronder ze zich kunnen verschuilen voor hun verantwoordelijkheden.

  Je zou een internationale held kunnen zijn als jij de “neger” zou zijn die zijn volk oproept om eindelijk het niet zelf gecreeerde maar wel zelf gecultiveerde juk van de slavernij af te werpen en er eens iets van te gaan maken, van het leven, van jezelf, van je samenleving.

  Doe dat nou eens, man. Gebruik je populariteit eens ten goede.

 25. Slecht werk van deze journalist. De beste man vergeet helemaal aan de kaak te stellen dat er afgelopen decennia reeds Nederlands bedragen met vele nullen weg zijn geraakt op het eiland en zou bovendien moeten vragen waarom Afrika geen herstelbetalingen hoeft te plegen.

 26. “De ouders moeten de schoolbanken in want de jeugd kan elkaar niet opvoeden” Absolute wartaal, wat Wiels hier zegt. Rekenen kan Wiels ook al niet. 28 miljoen slaven in schepen van 500 per schip, is 56000 reizen van Afrika naar het Westen. Hoeveel schepen had men in die tijd ? De boekhouding van de Zeeuwse slavenhandel komt in totaal op 300 reizen, dat betekent 150000 slaven totaal vervoerd.Daarvan zijn er maximaal 6000 in Curacao terecht gekomen. In Aruba zijn nooit meer dat 500 slaven geweest. 120.000.000.000 gulden / dollar / euro als compensatie voor Curacao betekent twee miljoen per persoon. Beetje aan de royale kant, maar het klinkt zo lekker. Als dit soort mensen belast wordt met belangrijke taken, gaat de zaak zeker naar de kelder. Ondanks dikke tieten en uitschuifkonten. Rankschik dit verhaal maar bij de “onze olie en gas voor de kust van Curacao” verhalen. De Efteling volgens Helim Wiels. Straks is Curacao onafhankelijk en iedereen zo slank als in Biafra. Het boodschappenkaartje van Schotte, kan dan wellicht als paspoort dienen.

 27. @Abraham,

  Wiels is idd een tumor, die groeit en groeit tot dat Curacao er dood bij neer valt.
  Jammer dat het volk (zijn pueblo), dat niet kan begrijpen.
  hoewel ik denk dat toch 75% van dit volk ook wel in moet zien dat dit soort uitspraken echt niet kunnen.

 28. Nee Art , het merendeel van curacao heeft geen verstand,want
  ze hebben op wiels gestemd. Nu hebben al deze stemmers ook het iq van
  een kip net als wiels zelf.

 29. Wiels kan je vergelijken met een soort K gezwel dat elke keer weer de kop op steekt,dit moet weg gesneden worden en wel zo snel mogelijk svp.

 30. Zouden de dochters en natuurlijk ook die moeders van die dochters, aan Helmien zijn verwachtingen voldoen, dikke billen, grote tieten en wat er nog meer bijhoort ? Ik heb ook ooit eens een curaçaoenaar (hij schijnt tegenwoordig iets bij de gemeente Purmerend te zijn) horen roepen dat het de schuld van de Makambas is dat onze vrouwen hun haar strijken. Komt dat ook hun marktwaarde ten goede ?

 31. Waarom moet Nederland gaan betalen voor de gehele slavernij? Trouwens de mensen waren al slaven in Afrika.. Ik stel voor dat Wiels de rekening gaat brengen in Afrika.

 32. HELMIN WIELS , you are my heroe, GOD bless you.

  SOBERANO forever !!!!!!!

 33. Dus nu weten we ook, dat hij zich een vrouw voelt en zichzelf vetmest, waardoor Jerommeke bijna net zo breed als lang is. Eigenlijk misvormd volgens de standaards.

 34. ik zeg niets meer……..

 35. Wiels zou eens wat meer respect moeten hebben voor de zwarte vrouw! Als het losbandig gedrag van de zwarte Curacaose man voortkomt uit zijn achterstand opgelopen door de slavernij, waarom komen dan precies dezelfde problemen voor in Afrika?

  http://www.oneworld.nl/bloggen/lezersblogs/de-afrikaanse-super-vrouw

  De zwarte vrouw is de steunpilaar van de Afrikaanse en Curacaose maatschappij!

  Note: gelukkig zijn er heel veel zwarte mannen die hier allang niet meer aan meedoen.

 36. 120 voor curaçao en die 80? heeft die andere eilanden hem toestemming gegeven om namens hen te ¨fixen¨ die kerel is gek stapel gek.

 37. Dit leest als de tekst van een komische one man show van een cabaretier.
  Moet er niet stilaan een IQ-test ingevoerd worden voordat iemand in de politiek toegelaten wordt ?!

 38. en wat gaat hij vragen bij afrika? die hebben verkocht. en wat zal nederland vragen voor het civiliseren van zijn mensen?

 39. Sin beghuensa! Letterlijk alles wat hij zegt is een leugen. Dit krijgen al die kinderen keer op keer te horen in die busjes. Ochtend na ochtend, middag na middag, avond na avond, dag in dag uit. Hoelang moet het nog duren dat een van die bedorven geesten uit naam van Wiels iemand wat aan doet. Dit is geen volksmennerij dit is ophitserij. Dit is een hele generatie klaar stomen als soldaten voor zijn persoonlijke frustraties. Wilders is een koorknaapje vergeleken bij zo’n zieke geest.

 40. Fantastische analyse, als Wiels gelijk krijgt, zijn we straks allemaal miljonair. Stopt iedereen meteen met werken, ook de meisjes van Kentucky, vallen we allemaal kilo’s af van de honger.
  “Ik ken mijn volk” sprak de ziener. Wat een Prisma cultuur analyse. Overigens is zijn nummer twee de schoonzoon van een van de spinnen in het web van de “machtige families” die met zwart geld hun kinderen en schoonfamilie in het zadel helpen.

 41. Wiels toont weer eens KLA i RASPA zijn minderwaardigheidscomplex en denkt met zijn FRUSTRATIES te kunnen beargumenteren waarom het in 23 maanden zo’n GIGA-zooitje is geworden op Kòrsou.
  Hij vergeet maar even dat hij zelf onderdeel hiervan is geweest en NIETS heeft gedaan aan het ontstaan en in stand houden van de CORRUPTE en VERZIEKTE handelwijze van ook zijn COALITIE.
  Vergelijking met Holocaust slaat nergens op want dat was een bewuste genocide strategie terwijl de slavenhandel een tijdsgebonden economische entiteit was (hoe verwerpelijk ook met de wetenschap en normen en waarden van NU).
  Wiels spoort totaal niet en het is ZEER GEVAARLIJK dat deze LUNATIC door zijn volgelingen in deze machtspositie is gemanoeuvreerd!!!!
  KÒRSOU WAKE UP !!!!!

 42. Wiels` beeld op de vrouwen van het eiland is duidelijk. Zullen er afro-curacaose vrouwen zijn die hem durven tegenspreken? In veel landen wordt een man die zo over vrouwen praat gekielhaald…Fijn dat hij ook zo lovend is over het volk van Curacao..Als een makamba hem dat nazegt, dan liggen de bodybags klaar? Hoe zou het komen dat beelden als deze gaan leven? Dank je wel Wiels….Het wachten is nu op citaten “Wiels zegt zelf ook dat……“

  Verder heeft hij vermoedeljk niet door dat in dit opzetje van de NL pers de anti-Curacao sentimenten daar weer worden aangewakkerd. Als Wiels denkt dat hiermee het belang van Curacao wordt gediend, dan mogen we ons zorgen maken.

 43. Gelukkig vindt de man zichzelf ook niet capabel voor de functie van MP 😉

 44. @Ferd Jansen door opmerkingen als die van jou krijgt Wiels meer aanhang.
  Wil jij de premier Betrian en zijn kabinet ook naar Afrika terugsturen? Wil jij de PAR en zijn clubje ook naar Afrika terugsturen? Op Curacao is bijna iedereen van Afrikaanse afkomt.

 45. Meneer Wiels wordt zelf gesteund door een paar rijke lokale families met heel veel zwart geld. Belangrijk is om NL buiten de deur te houden, want die zouden es wat van dat zwarte geld willen innen om dat dan weer uit te geven aan verbetering van de levensstandaard op Curacao. Dan wint Wiels geen enkele verkiezing meer.

 46. 120 miljard, maar voor wie, nazaten van de slaven, het land de inwoners?
  wat als je maar 1/8 slavenbloed heb, moet dan de 7/8 van mij bloed mezelf betalen.

  voor de rest een prima man die Wiels, nu alleen nog maar het legitieme gedeelte.
  waar gaan we het halen, bij Nederland, de regenten, is er een gedeelde aansprakelijkheid
  zoals afrikaanse staten die ook aan de handel meededen.
  word nederland alleen aansprakelijk gesteld voor de periode 1813 tot 1863 of moet belgie ook mee betalen.
  Kunnen we ook Brazilie(portugal) Venuzuela(spanje) enz ook aansprakelijk stellen immers deze namen af.

 47. Ik ben boooos, flappie

 48. Wat een idioot! Dikke konten en tieten doordat vrouwen meer dan 150 jaar geleden vetgemest zouden worden? Ongezond, teveel eten en te weinig bewegen. Er zijn zat voorbeelden van landen met ex slaven, die het lang niet zo goed hebben als op Curacao, minder eten en harder werken met normale figuren.
  Een zoon wiens moeder kinderen heeft van verschillende mannen respecteert moeder niet?? Zou het probleem in 1 generatie zijn op gelost.
  Nee ongebreideld voortplanten zonder verantwoording voor het nageslacht is de reden, duidelijk een keuze van deze tijd.
  Wiels en lotgenoten moeten eens ophouden over herstel betaling. Een visite aan hun land van herkomst zou mogelijk verhelderend kunnen werken over hetgeen hun heden ten dage wordt aangedaan.
  Twee jaar roepen dat de coalitie waarvan hij deel uitmaakte corrupt is en steelt van het volk, maar niet eenmaal een aanklacht indienen. Om de coalitie in stand te houden? Coalitie is al 3 maanden niet meer en nog steeds geen aanklacht??
  Dat de man niet snapt dat hij wat ongeloofwaardig overkomt is het ergste. Psychiaters hebben daar stellig een naam voor.

 49. Gelukkig kan Wiels in zijn eentje geen regering vormen. Lang leve de democratie!

  De winst van PS zal mij ook niet tegenhouden om op termijn naar Curacao te verhuizen. Het meerendeel van het Curacaose volk heeft namelijk wel verstand.

 50. 20 miljard herstelbetaling voor Curacao.

  Kunnen we de afstammelingen van de slavernij niet gewoon terugsturen naar Afrika?

  En dan doen we dat, ik ben de beroerdste niet, business class met 25 kilo extra bagage.

  Per slot van rekening is Wiels inmiddels gewend geraakt aan de luxe van de businessclass, hij vliegt het een paar keer per maand als hij weer zijn kinderen in Nederland gaat bezoeken onder het mom van ‘dienstreizen’.

 51. In totaal waren er ongeveer 6000 slaven, die op Curacao zijn gebleven. Dus die 6000 zouden dan 120 miljard moeten krijgen als het aan Wiels zou liggen ?
  En waar baseert hij dit bedrag op ?
  Heeft hij nog een onderbouwing ?

 52. De man spoort niet

 53. wat een bs story, die vent leeft in een psychose. En de vrouwen krijgen een dikke kont door die gefrituurde kip die ze vreten, en dat komt helaas door welvaart. Kijk maar eens op armere Caribische eilanden. Daar eet men wel fruiten heeft men strakkere figuren. Hebben ook allemaal een slavernij verleden

 54. Dhr. Wiels heeft gelijk. Maar de mannen zijn net zo fout bezig.
  Op Curacao kan je beter ongehuwd zijn dan gehuwd zijn met een man die met iedereen gaat.
  En tegenwoordig voegen ze hun bysides gewoon toe op facebook etc.
  Pas na het overlijden van de man zie je ineens de namen van zijn dozijn kinderen (als het niet meer is).

 55. Hahahhahaaaa sang een spannend verhaal WIELS THEM MAAR DAT IS WEL DE WAARHEID.

 56. Wiels: “…want ik ben ook een corruptiefighter.Hij zegt alleen niks over de corruptiezaken in Nederland, zoals de bouwfraude. Corruptiezaken zijn hier een geval van coalitie-vorming. Partijen tolereren elkaars corruptie, om de coalitie in leven te laten blijven.”

  Wiels, wat heb jij de afeglopen 2 jaar dedaan??? Juist: OOK de corruptie getolereerd om de coalitie in stand te houden en alleenmaar loze dreigementen geuit!!! Dus geen haar beter….