• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tanja Nijmeijer heeft dinsdag voor het eerst tegen enkele media gesproken over de vredesonderhandelingen van de FARC met de Colombiaanse regering. De geboren Denekampse was onder andere te zien op beelden van de Venezolaanse tv.

 
Ze vertelde op een persconferentie over wat vrede betekent voor de FARC. De 34-jarige Nijmeijer kwam maandag aan op Cuba voor de vredesonderhandelingen tussen beide partijen. Die beginnen officieel pas op 15 november. Contact is moeilijk te leggen met Nijmeijer. Het huis waar ze verblijft wordt streng bewaakt en de FARC is selectief in het benaderen van de media. Zo is het onduidelijk welke media naast TeleSUR nog meer waren uitgenodigd voor de persconferentie. De Nederlandse organisatie Pax Christi, die de belangen van de slachtoffers van de FARC behartigt, waarschuwde dinsdag dat de grote aandacht voor de Nederlandse ten koste gaat van die voor de slachtoffers.

Gezocht
Nijmeijer wordt gezocht wegens ontvoering en terrorisme en staat op de opsporingslijst van Interpol. Ze verblijft al ruim tien jaar in de jungle van Colombia als lid van de guerillabeweging. Al die tijd heeft de familie haar niet gezien, op één keer na: in 2005 had moeder Hannie in de jungle een ontmoeting met haar dochter.

Contact
Dinsdagavond hebben Tanja’s ouders telefonisch contact gehad met hun dochter. Het was een kort gesprek, van enkele minuten. Over een mogelijke reis van familieleden naar Cuba zou niet zijn gesproken. De ouders en zussen willen naar Cuba gaan als ze haar daar kunnen ontmoeten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Tanja Nijmeijer spreekt namens FARC op Cuba”

  1. Zo snel mogelijk oppakken en voor het gerecht brengen. Dit soort “vrijheidstrijders” zijn niet anders dan de eerste de beste beroepscrimineel.