CURAÇAO – Volgens Jacinto Ras, medewerker beleidsafdeling, is de hoeveelheid gelekte olie beperkt. Het lek is ontstaan doordat het sproeiersysteem, dat normaal aanslaat wanneer er brand is, om onbekende redenen in werking is getreden.

 
Onder deze sprinklers is er een bak die olie opvangt indien deze zou gaan lekken. Omdat het water van de sprinklers hierin terecht is gekomen en de bak vol is geraakt, is de olie gaan overlopen. Hoe groot de bak is en hoeveel olie er precies in zat, is onbekend. Volgens Ras kan het niet veel zijn.

Alerter sinds Jan Kok
“Door de olieramp op Jan Kok zijn we wel alerter geworden en grijpen we sneller in,” zegt beleidsdirecteur Jeanine Constansia-Kook. “Er wordt gewerkt aan preventie zodat de risico’s geminimaliseerd kunnen worden.” Volgens Constansia-Kook zijn er twee plannen, een lokale en een plan voor het Caribisch gebied waarnaar gehandeld moet worden indien er een olielek geconstateerd wordt. Het is de bedoeling dat deze plannen worden uitgevoerd in samenwerking met stakeholders en andere landen in de omgeving. Momenteel wordt hier geen gebruik van gemaakt. Beleidsmedewerker Ciaretta Profas geeft aan dat de stakeholders binnenkort weer samenkomen om deze plannen op te pakken.

2 reacties op “Olielek in Bullenbaai beperkt”

  1. Aanpakken deze ellende, zo blijven we hier aan de gang in dit mooie natuurgebied!..

  2. Ze zijn alerter geworden na de olieramp van augustus…. M.a.w. Ze geven toe dat ze daar schuld aan hebben?