• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eén dag nadat de schoonmaak van Jan Kok is afgerond na de olieramp van twee maanden geleden, stroomt er weer olie de Bullenbaai in. Dat bevestigt Mark Vermeij van natuurorganisatie Carmabi tegenover Versgeperst.com. Fotografe Bea Moedt vloog met een vliegtuig over het gebied en maakte foto’s.

“Ik kreeg vanochtend een tip van iemand dat er weer olie zou drijven rond de Bullenbaai”, verklaart Moedt. “Ik heb meteen een vliegtuig geregeld. We zijn over het gebied gevlogen, waar ik behoorlijk veel olie zag drijven. Het stonk vreselijk. Ik kreeg de indruk dat de troep van de twee schepen die daar in de buurt lagen kwam, maar ik ben geen expert en weet het dus niet zeker.” Moedt zegt daarnaast dat de olie rond 12.15 uur wel in de Bullenbaai stroomde, maar Jan Kok nog niet had bereikt.

Carmabi
Vermeij van Carmabi zegt op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen rond de Bullenbaai. “Er wordt op dit moment aan gewerkt door degenen die er aan zouden moeten werken: de havendienst en de Maritime Authority of Curaçao (MAC). Wij hebben tot nu toe geen idee waar de olie vandaan komt.”

Rapporteren
Ook de Kustwacht is druk in de weer geweest met de olievervuiling, zo bevestigt woordvoerder Roderick Gouverneur. “Vanochtend hebben wij melding gekregen van de olievervuiling in de buurt van de Bullenbaai. We hebben er direct iemand op afgestuurd, die concludeerde dat er inderdaad olie in het water lag. Nader onderzoek wees vervolgens uit dat de olie ook de Bullenbaai ingestroomd is. Omdat onze taak enkel bestaat uit het rapporteren van dit soort zaken, hebben wij de havendienst geïnformeerd. Zij handelen dit nu verder af.”

 

6 reacties op “Opnieuw olie rond Bullenbaai”

 1. sommige kunnen ook echt niet lezen! Zoals mevr. Moedt het aangeeft zal het waarschijnlijk afkomstig zijn van twee schepen die daar in de buurt waren. Opie hammie zet je bril is op!

  Het lijkt me ook verstandig om professioneler in te grijpen! Ze kijken eerst weer naar elkaar voordat wordt ingegrepen, ze hadden de inham kunnen afsluiten.

 2. als we deze lekkages aanpakken kan de brandstof prijs weer omlaag

 3. Nee toch he!!!!!!, Daar gaan we weer!!!!… Wanneer doen we er iets aan deze elende, is dit mooie gebied een vaste dumpplaats geworden ofzo???.. Dat kan toch zeker niet waar zijn he!.. Aanpakken die ellende!!!!!!!..

 4. Zijn er ook video opnames gemaakt? Straks zeggen ze dat het gephotoshopt is 🙂

 5. Volgens mij zoekt Wiels bevestiging van de aanwezigheid van olie en gas.

 6. Misschien tijd om een vast onderkomen voor de schoonmakers te bouwen bij jan kok of bullenbaai? Plus eenschuurtje om het gereedschap op te bergen, hoeven ze niet elke keer op en neer te rijden. Mooi 80/20 project? Goed voor de werkglegenheid!