SehosCURAÇAO – Het vermoeden van de Inspectie voor de Volksgezondheid dat de verbeterde situatie in het SEHOS, speciaal voor het bezoek van de iunspectie gecreëerd is, klopt niet. Dat zegt medisch directeur Cai Winkel in reactie op de voorwaardelijke aanwijzing van de inspectie.

Winkel ontkent de inspectie voor de gek te hebben willen houden. Volgens de inspectie heeft het SEHOS zich enorm ingespannen om de situatie voor het oog te verbeteren, maar voldoet het ziekenhuis niet aan de eisen die zij stellen aan het OK-complex. Ook een aantal andere punten zijn niet op orde. Zo wordt de OK-kleding ook buiten de OK gedragen en is het luchtcirculatiesysteem niet goed.

Operaties in het buitenland
Het ziekenhuis dient snel verbeteringen aan te brengen om sluiting van bepaalde afdelingen of verbod op bepaalde operaties te voorkomen. Inspecteur Jan Huurman verklaart dat hij niet verwacht dat het SEHOS het zo ver zal laten komen, maar er nu wel echt iets moet gebeuren. Winkel vreest dat. als het SEHOS een aanwijzing krijgt, operaties dan in het buitenland moeten worden uitgevoerd.

Cai Winkel in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

2 reacties op “‘Inspectie niet voor de gek gehouden door SEHOS’”

  1. Gefeliciteerd mijnheer Huurman. Na jarenlang hunkeren hebben wij eindelijk een daadkrachtige inspecteur. Container inspectierapporten zijn er geschreven. Een vervolg is nooit of heel zelden gegeven aan de bevindigen. Hiep hiep hoera voor dhr. Huurman. Kom terug en blijf een poosje.

  2. Nu ik bovenstaande foto zie, vraag ik me af waarom men dat rechtse gebouw niet sloopt en dat terrein gebruikt om de nieuwe ziekenhuis op te bouwen.
    Dat gebouw staat al meer dan 60 jaar(?) al zo.
    Het is net een spookhuis zonder ramen etc. Heb begrepen dat het na de oorlog als tbc sanatorium werd gebruikt of zo iets. Het is meer een vieze ruïne pal naast de ingang van het ziekenhuis. Weg met dat ding, we hebben de ruimte hard nodig.

    Of valt dat spookgebouw onder ”monumenten”? Het is meer een uitzicht vervuilende troep.