• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang heeft poolshoogte genomen op de SGO Goslinga nadat de leerlingen afgelopen vrijdag de straat opgingen om te protesteren. De leerlingen hebben maandag bij de ministerraad een lijst met klachten, over slechte infrastructuur en gebrek aan materiaal, ingeleverd.

“Als lid van het parlement en woordvoerder voor onderwijs, heb ik de SGO Goslinga na het protest bezocht”, zegt Leeflang. “Na een uitvoerig gesprek met de algemeen directeur Michael Franklin, heb ik de tijd genomen om samen met hem rond te lopen door de school. De eerste indruk van de deplorabele staat van de toestand van de school kreeg ik in het kantoor van de directeur. Een directeur verdient een representatief kantoor.”

Conditie
Franklin geeft er echter de voorkeur aan meer aandacht voor de ruimtes van zijn personeel en leerlingen. “De conditie van de infrastructuur laat inderdaad veel te wensen over”, constateert het Statenlid. Leeflang somt een aantal problemen op: “Barakken in slechte conditie, er wordt een kelder gebruikt om les in te geven, wat gevaarlijk is omdat het geen ramen heeft. Het dak van klassen lekt. Er is onvoldoende geld voor onderhoud aan het erf van de school.”

Gratis onderwijs
Het Statenlid vindt het droevig dat het gratis onderwijs is ingevoerd en dat de school geen geld gekregen voor boeken. “Jammer dat het land Curaçao is geboren met een overschot van 50 miljoen gulden en de  Belastingregeling voor het Koninkrijk (BKR) ruim honderd miljoen voor scholen heeft gelaten, terwijl de scholen in 2012 nog steeds in een slechte toestand verkeren.”

Willekeur
In onderstaand fragment van Telecuraçao reageert ook Pueblo Soberano leider, Helmin Wiels, op de staat van de school. Hij zegt onder andere dat de school al jaren op nummer één staat voor herstel en renovatie. Volgens Wiels is dit nog niet gebeurd omdat Dienst Openbare Scholen (DOS), die hier verantwoordelijk voor is, andere scholen prioriteit geeft die later op de lijst zijn gekomen. “Het is een kwestie van willekeur”, aldus Wiels.

12 reacties op “‘Goslinga in deplorabele staat’”

 1. Ook de scholen zijn debet aan het feit dat er slecht onderhoud gepleegd wordt. Diverse schoolbesturen leggen geen verantwoording af aan de overheid. Waar blijft het geld dat door subsidies wordt verkregen?
  Jaarverslagen over diverse jaren ontbreken! Waarom worden die niet op tijd ingediend? Is er iets te verbergen? En maar klagen. Men vergeet echter dat het ten koste van de leerlingen gaat.
  Men kan de schuld wel op de overheid afwentelen maar verantwoording begint bij de scholen zelf. Misschien moet er eens een diepgaand onderzoek plaatsvinden waar de centjes aan uitgegeven zijn? Of moet de overheid maar eens beslissen “GEEN FINANCIEEL VERSLAG, GEEN GELD!” Dan zijn de rapen gaar!
  De algemene rekenkamer heeft adviezen uitgebracht t.a.v. het op tijd indienen van de jaarverslagen die door accountants gecontroleerd moeten zijn. Het schijn dat er voor een half miljard over de periode 2004-2009 GEEN verantwoording is afgelegd.
  Het is nu de vraag of er tot en met 2011 wel verslag is gedaan!!
  Wanneer worden de verantwoordelijken ter verantwoording geroepen? Of wordt er een zoveelste beerput opengetrokken?

 2. @ Chopie. De gedeputeerde van onderwijs destijds Alcala-Walle had 100 miljoen van de BRK voor de scholen gereserveerd, maar Jamaloodin heeft dat voor zijn tekorten gebruikt, terwijl kinderen les kregen in een KELDER. De regering Schotte heeft een vermogen gespendeerd aan parken en speeltuintjes, terwijl kinderen onderwijs kregen in een KELDER. Dezelfde regering heeft een vermogen aan snoepreisjes zonder enige opbrengst uitgegeven, terwijl kinderen onderwijs kregen in een KELDER. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 3. @ Chichi. en what about de 23 miljoen die Omayra Leeflang gejat heeft,

  Ik hoop, dat je weet dat je leugens en nonsens probeert te verkopen, maar dat zal je niet lukken met alle uitspraken van het OM

 4. Chichi,

  Het opleidingsschip de Omayra Leeflang was inderdaad een mislukking, maar er is geen fraude bij gepleegd en ook geen geld onder de tafel geschoven. Sommige projecten gaan goed, andere mislukken, dat kan allemaal. Het is erg goedkoop om dat tegen politici te gebruiken die hun nek hebben uitgestoken voor het volk.

  Zo ben ik fel anti Schotte, echter het mislukken van de wekelijkse afsluiting van de Emancipatieboulevard reken ik hem niet aan. Het was een aardig initiatief, waar de burger helaas niet geinteresseerd in is. Vind het niettemin goed geprobeerd.

 5. @Zorro, en what about de 23 miljoen die Omayra Leeflang gejat heeft, door zogenaamd een wrak op te kopen, een verfje en toen naar de schroothoop in Maleisie? de Carla Omayra ligt nog steeds op de schroothoop in Maleisie. en die 5 arme jongens op dat oud wrak werden gearresteerd door de Maleisische politie.. Heeft ze die kinderen ook haar excuses aangeboden? Nee heeft ze nooit gedaan. Of was dat ook al een LEERMOMENT?

 6. Hoeveel scholen hadden er niet opgeknapt kunnen worden met de 17 miljoen, die Wiels van RdK heeft gejat om schoolboeken voor de kindertjes van rijke en zeer rijke ouders te betalen? Weet je het antwoord al, Chopie?

 7. Deze school heeft de naam de afvalbak te zijn waar scholieren die elders niet terecht kunnen als laatste nog hun toevlucht tot kunnen nemen. Zeg maar wat de MFK is voor politici die door andere partijen worden uitgekotst.

  De staat van deze school verrast dan ook niet en zal ook niet veel anders zijn dan de thuissituatie van haar scholieren.

 8. @Dat wilde ik ook zeggen Chopie, in haar tijd, nog geen 2 en een kwart jaar geleden was de goslingaschool al in die deplorabele situatie. En niet alleen de Goslinga, maar nog een flink aantal scholen zaten in dezelfde deplorabele situatie. Ze heeft er nooit iets aangedaan.

 9. @ Chopie. DOM DOM DOM DOM DOM DOM. Dan had ze een bank moeten beroven.

 10. Kom nou, Wiels! DOS valt onder de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport. Had de PS maar betere ministers moeten leveren dan Rosalia en Jansen. Het managen van onderwijs op Curacao is meer dan het veranderen van een schoolnaam of “kort door de bocht” laten ontstaan van “gratis onderwijs”. Er moet gewerkt worden aan de zaken die er echt toe doen en dat kan niet alleen met kretologie of stokpaardjes..
  Gaat de PS voor dit belangrijk(st)e onderdeel straks wel minsisters vinden die hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen scheiden. Waar was de PS controle rol in de Staten? O nee, die mocht van PS -Asjes niet meer vergaderen.
  Is het raar dat we Wiels c.s. kritisch volgen hier?

 11. @chopie,

  de laatste 2 jaar waren er andere bestuurders……….
  Vriend Schotte en vriend Wiels (dezelfde die nu zo een ophef maakt).
  zij hebben er ook niets aangedaan…………
  deze komedie spelers zijn daar dus ook schuldig aan……..
  jouw vrienden waarschijnlijk??????????

 12. Toen zij er iets aan kon doen had ze niets gedaan…. en nu wilt ze interessant lopen doen.

  One way ticket back to where you came from…. Liplang