CURAÇAO – Bewoners van Jan Thiel en toeristen in de resorts in dat gebied kunnen binnenkort hun hart ophalen met Albert Heijn (AH) producten. De Van de Tweel Groep is druk bezig met een vestiging op Jan Thiel. “De vestiging is een derde van de AH op Zeelandia”, zegt Rens Mulder, directeur AH Zeelandia.

De Van den Tweel vestiging komt in het gebouw van het Papagayo Hotel, onder de Challenge Sportschool. Al komt er geen Albert Heijn bord boven de deur, er worden wel Albert Heijn producten verkocht.

Formule
“Op Bonaire werkt dit ook goed, we hebben daar een Van den Tweel supermarkt met AH-producten”, zegt Mulder. “Voor de AH-formule moet je betalen, maar je moet er ook iets terug voor krijgen. Aangezien Van den Tweel het daar niet over eens kon worden met Albert Heijn, is er voor deze formule gekozen. Op de voormalige Antillen geldt toch een speciale situatie.”

Beloftes
De Van den Tweel Groep is de eigenaar van Albert Heijn op Zeelandia, de Van de Tweel supermarkt op Bonaire en de Arubaanse supermarkt Ling & Sons IGA Supercenter. De nieuwe locatie op Jan Thiel heeft plek voor 30 à 40 lokale medewerkers en een Nederlands management. Wanneer de supermarkt de deuren opent, is nog niet duidelijk. “Ik kan daar geen uitspraken over doen. Het ligt eraan wanneer de containers arriveren en of de planning goed verloopt. We willen geen beloftes doen die we vervolgens niet kunnen nakomen”, zegt Mulder. “De tegels liggen er in ieder geval al in.”

39 reacties op “Van den Tweel supermarkt op Jan Thiel”

 1. Een mooi en ongetwijfeld winstgevend initiatief! Het zal vele van de toeristen in de resorts aantrekken, zij kunnen nu lopend een paar boodschappen halen i.p.v. tijden te wachten op een busje naar de Vreugdenhil. En de prijzen? Vakantiegangers maakt het niet veel uit of ze iets meer moeten betalen. Als je in NL in de zomer naar Terschelling gaat dan betaal je ook veel meer dan op het vaste land, so what?

  Grootste voordeel? De (makamba) directie van AH / Van den Tweel leert z’n personeel om een klant een gevoel van gastvrijheid te geven en dat is een wisselwerking. De klanten waarderen dit en daar worden de medewerkers ongetwijfeld ook weer blij van. Beter dan in die vreselijk Centrum, waar je drie keer keihard bon dia moet roepen voordat je eens een reactie krijgt… Toitoitoi, Van den Tweel!

 2. Curacao heeft al jaren getoond dat ze alleen maar willen profiteren van Nederland en zelf niet in staat zijn om zoals hier een eiland te kunnen managen met de voor hen beste mensen. Telkens zijn ze weer dichtbij een faillisement indien Nederland niet te hulp komt. Het is daarom aan te bevelen om buitenlanders, hoeven niet alleen nederlanders te zijn, kunnen ook belgen, duitsers, amerikanen zijn, maar liever geen YDK voor een redelijk resultaat!

 3. Bij Albert Heijn zijn de prijzen alles behalve klein.

  En bij van der Tweel betaalt iedereen teveel!

 4. Zooo vermoeiend soms die negativiteit, waarom stoppen we daar nu niet een keer mee en proberen, let wel, proberen we niet met elkaar en naast elkaar te leven. Dat maakt het leven zoveel prettiger. Als elk van ons zich om onze directe naaste medemens zou bekommeren, want let wel meer dan 1/4 van de YdK leeft ver onder de armoedegrens, dan zouden mensen als Wiels geen poot hebben om op te staan.
  Sorry, maar moest het even kwijt.

  Helemaal eens met @John.

 5. Ik volg al een tijd dit forum, heb nooit de behoefte gevoeld om te reageren maar nu wel. Wat opvalt is dat alles in het negatieve wordt getrokken, initiatieven worden afgekraakt en zaken enorm worden opgeblazen. Mensen die reageren doen voorkomen op Curacao te wonen en er geboren te zijn, ik prik daar zo doorheen> het zijn Nederlanders, sommige opereren onder wel 5 verschillende namen. Niet allemaal he, begrijp me niet verkeerd. Mensen die verstandig en onderbouwd reageren worden verdienen een echte discussie. Buiten dat, ik juich ondernemers toe, of ze nu van NL, China, Venezuela enz komen, ondernemen betekend ontwikkelin, en dat is alleen maar goed, ongeacht in welk land je woont.

 6. jammer genoeg geen YDK, maar als ik de kranten lees kunnen de hotels ook al geen goed personeel krijgen.
  door onze diverse regeringen moeten we 7 dagen in de week werken, dus dit soort banen zijn noiit populair

 7. Geef mij maar Vreugedenhil en Centrum Supermarket (Bon sorti)of zoals vroeger Central Madeirense en Ferreira Supermarket. AH komen we (soms)al in Nederland.
  Nederlands management? Ik probeer toch de mensen in hun eigen taal aan te spreken, krijg je de leukste reacties!! Heb in Nederland een documentaire gezien over (Ned)training
  van personeel van AH op Curacao, tenenkrommend!!
  Ik verheug me op 20 Dec. als we weer voor 2 weken komen genieten van Curacao en haar bewoners…
  Gosa e dianan di fiesta.

 8. Toch boeiend hoe een kleine supermarkt voor toeristen heel andere reacties oproept dan de familie Cohen met Centro Sambil in Veeris. Zou Centro Sambil onder YDK management komen? Durven we niets meer te zeggen over Venezuelanen die ook ons eiland met ISLA vergiftigen en de olie in Jan Kok laten lopen? Denk dat Venezuelanen hun schouders ophalen voor Curacao. Nederland heeft gelukkig nog een calvinistisch schuldgevoel, daarom blijven ze in dialoog ook als we in de hand bijten die ons voedt…

 9. Wat een rare discussie of het management wel of niet Nederlanders zijn.
  Elke AH-shopper weet dat het grootste deel van het AH-personeel lokaal is.

  Nu komt er weer een supermarkt bij met extra werkplekken en we klagen serieus omdat de de investeerder en manager/woordvoerder een Nederlandse naam draagt???

  Ik ben blij met deze extra supermarkt en de extra werkgelegenheid.
  Punt.

 10. Je kan wel starten met een Nederlandse Management en hopelijk integreren ze in de loop van jaren ook ydk in het management. Alles heeft zijn tijd! Ik hoef in banda abou geen supermarkt! Laat hier lekker groen blijven en laat ze maar lekker vol bouwen bij Jan Thiel. Gaan de Nederlanders weer klagen over hen uitzicht….

 11. @ vele reactiegevers;
  Een Nederlands management? Bij AH op Zeelandia wisselt men regelmatig van management en weet u waarom?
  Men denkt op Curaçao naar Nederlandse maatstaven te kunnen werken. Vandaag bestellen, morgen in huis? Vergeet het maar. Op Zeelandia verkoopt men “lege rekken” Hoe vaak komt het voor dat artikelen er wekenlang niet zijn? Besteltechniek heeft dit Nederlandse management beslist niet onder de knie en ook in Nederland schijnbaar niet. Als je ziet hoeveel bekende merkartikelen er nu uit vestigingen in Nederland naar Curaçao verscheept worden en hier in de uitverkoop gaan tegen gereduceerde prijs dan vraag je je af waar men daar mee bezig is geweest.
  Voor wat de prijzen is AH zeker de goedkoopste niet! Maar als Hollander koop je toch bij Appie want dat “staat”.
  Als je jaren geleden met een kleine Portugese of Chinese toko bent begonnen en nu een grote supermarket runt (zonder Hollands management) dan heb je iets voor elkaar gekregen toch?
  Bent u de “Hollandse” supers vergeten? Henderson, Zuikertuintje, Toko Regina, allemaal failliet gegaan!
  Vreugdenhil? Ja, de naam, maar een echte yiu di Korsow!
  Nee, dhr v.d. Tweel moet ondanks zijn supermarketervaring toch nog veel leren van de lokale markt. Hopelijk voor hem zal het niet gebeuren maar de vestiging op Zeelandia wordt in de volksmond het “supermarketkerkhof” genoemd. Er zijn er velen voorgegaan die het daar niet gered hebben.
  Vraag me wel het volgende af; als de lokale supermarkets eens een forse reklameaktie gaan voeren hoe lang AH (v.d.Tweel) het dan nog volhoudt met hun hoge prijzen.
  @Daniëlla, Er is totaal geen vestigingsbeleid op ons eiland!

 12. Zie dat de mensen het nog steeds niet snappen. Een willekeurige YDK zal nooit een supermarkt kunnen starten. Hiervoor is een vergunning nodig. En ja voor een vergunning moet je bij de regering langs. Gezien het verkrijgen van een vergunning heel erg afhankelijk is van wie je kent of hoeveel geld je onder de tafel schuift zal een YDK nooit een supermarkt kunnen starten. Dat is de realiteit jammer genoeg.

  Maar ben er wel mee eens. more overpriced dutch crap. Gezien de ligging en de doelgroep zal di een dure supermarkt worden. Maar zal toch als een tierelier draaien!!

 13. @ marije, je hebt gelijk….degene die slecht worden bejegend roepen dat vaak over zich af door hun hooghartige houding. Hebben ze vaak niet eens in de gaten, dat meten ze zich aan zodra ze hier voet op bodem zetten.
  @ Henk van Westenbroek: ik hoop toch echt niet dat jij hier op Curacao woont. Jij bent de reden dat sommigen negatief naar de Nederlander kijken. Bah bah! Wat een arrgogante attitude……

 14. K Lopes, op 07-11-2012, More overpriced dutch crap

  Apparently still preferable above cheap curaçao crap !

 15. Het kan aan mij liggen, maar het enige dat ik in de AH koop is de Euroshopper, de rest is simpelweg 2 x teveel betalen voor hetzelfde product.
  Sterker nog, af en toe heeft Centrum aanbiedingen met Euroshopper melk en die is dan maar liefst 50 cent goedkoper dan in de AH !!!!!????

  Rara hoe kan dat, want alle Euroshopper komt doorgaans via AH binnen.

  Wie een beetje op de prijzen let weet precies waar hij/zij welk product moet kopen. Dat scheelt dan geen dubbeltjes, maar gewoon hele guldens. Daar kan ik dan later toch weer een biertje van drinken.

 16. Daniella, supermarkten vestigen zich waar ze winst kunnen maken en dat kunnen ze blijkbaar niet in jouw Bandabou.

  Ik denk dat de koopkracht in Jan Thiel ook wat hoger is dan op Bandabou waar men, zo heb ik vernomen, nog water van de cactusplant drinkt een in plaats van een pondje lomito te halen bij de super zelf een leguaan omlegt.

 17. @Roeland

  Wat apart, waarom heb ik daar nu nooit last van. Ik woon toch al zo’n 20 jr hier.

 18. Er zijn genoeg andere mogelijkheden dan een Nederlands Management…alsof Nederlanders de hele wereld in handen hebben. Het zijn slechts kontelikkers en proberen daarvan te leven…

  Maar goed ik vind het sowieso een beetje misplaatste opmerking, alhoewel natuurlijk iedereen hier een Nederlands paspoort heeft 🙂

 19. Leuk experiment: zet er nu eens wel een ydk management in met goede mensen en laat aantonen dat ze minstens zo goed zijn als zeelandia, leuke uitdaging. Moeten zeker gemotiveerde mensen voor te vinden zij !

 20. Concurrentie voor Vreugdenhil. Het is daar de laatste tijd al zo rustig sinds de nieuwe Mangusa. Overigens is dat mijn supermarkt.

 21. Even een reactie over de vreemde discussie of het management team nou NL of YDK moet zijn.
  Mijn bescheiden mening zou zijn dat het totaal niet uit moet maken.
  Ik denk ook dat van der Tweel zakenman genoeg is om dat ook totaal onbelangrijk te vinden.
  Het zou zelfs goedkoper zijn als het team uit YDK zou bestaan.
  Omdat NL personeel waarschijnlijk uit NL moet komen met alle kosten van dien.
  Ik weet ook dat het leiden van een supermarkt heel wat opleiding vereist.
  Gespecialiseerde opleidingen en zware cursussen.
  Het betreft een commercieel bedrijf met zware verantwoordelijkheden.
  Dus niet een land, dat je met mavo 3 kan regeren.

 22. inderdaad een NL management. Het moet immers gaan om een correcte aansturing, kwaliteit, capaciteit, correcte bejegening zonder aanziens des persoon/afkomst of huidskleur.

  Inderdaad, dat zie je wel bij AH in tegenstelling tot bijvoorbeel Centrum Piscadera. Let maar eens op hoe de gemiddelde makamba behandeld wordt. Let maar eens op de inpakkers daar, die willen het liefst van te voren je geld hebben.

  Discrimineren ? Nee gewoon iedereen gelijk behandelen in de winkel. Het is idd jammer dat het management uit NL moet komen, hoop dat tzt eigen mensen dit overnemen. Tot die tijd……kwaliteit van buiten halen dus. (hmmmm doet het Hyatt ook al niet zoiets ?)

 23. Er zijn idd. Yu di Korsou die kunnen “managen” alleen laat de Yu di Korsou zich niet makkelijk “managen” door een ander Yu di Korsou… triest maar waar…

 24. peggy omdat een ydk manager het zal managen zoals ze aqualecta hebben gemanaged.

 25. @peggy,

  lees even het commentaar van Danielle, dan weet je alvast een goede locatie.

 26. Kunnen “yu di Korsou” niet managen? Waarom specifiek een Nederlands management?

 27. @ Peggy Wiels. Ja, Curacaos management met 2 jaar MAVO. Ze voldoen ruim aan de 80/20 regeling, die nog niet eens officieel bestaat, dus count your blessings.

 28. Peggy, ik denk dat deze supermarkt het langer dan 3 maanden vol wil houden. Daarom dus.

 29. @Sander, je neemt me de woorden uit de mond 🙂

  @Peggy, stoppen met klagen, zet het zelf op!

 30. Wat denk jezelf Peggy?

 31. @ Sander, hoezo luie r***t? Lees ik hier een stereotype?
  Ik hoop voor je dat je toch ergens begrijpt wat Peggy bedoelt.

 32. Overpriced crap indeed. Voor die prijs kun je beter biologisch voedsel elders op het eiland kopen.

 33. Waarom nu juist weer dáár. Volgens mij vragen de bewoners van Banda Abou al jaren om een supermarkt aan hùn kant. Daar wordt geen gehoor aan gegeven. En daar waar de mensen het eigenlijk het minst nodig hebben (supermarkten genoeg aan die kant) komt weer een supermarkt. Schiet mij maar lek!

 34. Iedereen kiest in VRIJHEID wáár hij graag wil gaan winkelen! Een ondernemer kiest in alle VRIJHEID voor de nationaliteit / kwaliteit van het management waar HIJ het meeste (!) vertrouwen in heeft. Nou en?

 35. @ Peggy…omdat het de keuze van de directie is?!

 36. @Peggy,

  doe er dan wat aan…………
  begin ook een supermarkt……….
  blijf niet zitten op je luie r….t

 37. Erg goed initiatief Mulder en Van den Tweel 🙂

  Zeker weten dat heel Jan Sofat, Brakkeput, Jan Thiel, Vista Royal, Bottelier, Zuurzak en een deel van Montanja + de resortengroep van Jan Thiel niet kan wachten hier te winkelen!!
  Het zal een van de drukst bezochte supermarkte worden, hopi fijn!!

 38. More overpriced dutch crap

 39. Waarom een NEDERLANDS management.. we zitten op Curacao dus Management van YDK!