• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De topcrimineel met Curaçaose roots, Gwenette Martha, is vorige week opgepakt. Dit bevestigt zijn advocaat Nico Meijering aan Crimesite.nl. Martha, die een lange criminele CV bezit, zit vast in het huis van bewaring in Haarlem en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Martha staat in Nederland bekend als een ‘alerte en professionele’ topcrimineel die de politie ‘vaak te slim af’ is. Dit schreef misdaadverslaggever John van den Heuvel vorige maand nog in De Telegraaf.

Beroepscrimineel
“Regelmatig hadden rechercheurs het nakijken als ze Gwenette Martha trachtten te volgen”, aldus Van den Heuvel. “In politiekringen geldt de veertigjarige als een ABC’er, ofwel een Amsterdamse beroepscrimineel. Trede voor trede beklom hij de criminele ladder en leerde kennelijk snel van de fouten van zijn beroepsgenoten.” Vorige maand werd de Amsterdamse crimineel Najib B. (34), die behoorde tot de kring van Martha, geliquideerd in Antwerpen. Of de arrestatie van Gwenette Martha iets te maken heeft met de liquidatie, is niet bekend.

12 reacties op “Topcrimineel Gwenette Martha opgepakt”

 1. En wie zei dat Curacao geen export producten had ?

 2. Wie zegt dat Curacaoenaren geen ambitie hebben???

 3. Misschien kan er een “gevangene ruil” geregeld worden. Weet zeker dat men in Koraal Specht deze vooraanstaande Curaçaoenaar graag onderdak zal willen verlenen, zeker als moraal booster voor al die wannabe criminelen die er nu zitten. Rijkswet personenverkeer biedt misschien ook een oplossing.

 4. Ja mijn familie zit hier al 300 jaar op het eiland, maar zij zullen nooit zoiets doen.

 5. Monk en Wilsoe kunnen weer in de pen klimmen om deze jongen vrij te krijgen..

 6. De foto is duidelijk, maar aan wie doet hij mij nu denken?

 7. @ uit het land……onmogelijk ze zou in NL niet door de screening komen. Gezien het internationale arrestatiebevel zal ze waarschijnlijk nog een paar jaar in Cuba kunnen blijven voor ze verdwijnt achter de Amerikaanse tralies. Zo hoort dat. Ook voor andere criminelen waar ook ter wereld.

 8. @ Rene, Sander, Kwame

  Later kan Tanja Nijmeijer ook aan de slag bij het vredespaleis!

 9. Als Schotte (in 2010) door de screening kon komen moet Martha het zeker ook kunnen.

 10. @Rene,

  dat geldt ook voor Schotte.
  Die heeft best talenten en inzet.
  maar als je als boef/leugenaar geboren wordt, dan blijft dat.
  jammer want als ze eerlijk aan de slag zouden gaan hadden ze ook carriere kunnen maken.

 11. Jammer en juist deze meneer was een functie bij de MFK beloofd.

 12. En dan nóg in Nederland durven te beweren dat die Antillianen niets kunnen.. Het is echter wél jammer dat deze meneer zijn talenten buiten de wet om, inzet. Weliswaar niet zo senl, maar meneer had ook in het bedrijfsleven een goede carriere kunnen maken.