• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tanja Nijmeijer en haar collega’s van de FARC-delegatie zitten in een streng bewaakt complex aan de westkant van de Cubaanse hoofdstad Havana. Het complex waar de Colombiaanse rebellen zitten, is voor niemand toegankelijk die geen toestemming heeft van de delegatie zelf.

De enige voertuigen die er binnenrijden, hebben geblindeerd glas. Het reusachtige terrein bevindt zich aan de kant van de stad waar alle ambassades zitten. Er worden belangrijke staatsfestiviteiten georganiseerd en het ligt in de buurt van het conventiecentrum, waar alle belangrijke besprekingen met buitenlandse delegaties worden gevoerd.

Vredesbesprekingen
Tanja Nijmeijer kwam maandag aan in Cuba, als laatste van de delegatie van de FARC. Dinsdag voerde de FARC-delegatie voorbesprekingen met de Colombiaanse regering over de vredesbesprekingen, die 15 november beginnen. Colombia is in gespannen afwachting van de vredesbesprekingen tussen de regering en de FARC, in Cuba leeft de kwestie niet. Het dagelijkse overleven en geldproblemen is wat mensen bezighoudt. Een hoogleraar verdient in Cuba minder dan een taxichauffeur die toeristen rondrijdt.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “Nijmeijer streng bewaakt in Havana”

  1. @Henk van Westenbroek, die verdient het niet maar krijgt het. Dat is wat anders

  2. In Cuba verdient een taxichauffeur meer dan een hoogleraar?

    Hier verdient een fraudeur met MAVO3 ongescreend meer dan een gescreende doctorandus die directeur van een groot bedrijf is.