CURAÇAO – Paul Stokkermans, de directeur van de Curaçaose natuurorganisatie Carmabi, heeft van 6 tot 15 september meegedaan aan de World Conservation Congress (WCC) van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) in Zuid-Korea. De IUCN is de grootse natuurorganisatie ter wereld.

De UICN zet zich onder meer in voor het vinden van oplossingen voor natuur- en milieuproblemen over de hele wereld. Carmabi is het enige lid van de organisatie op Curaçao.

Jeju
Het WCC wordt één keer in de vier jaar gehouden op verschillende plekken op de wereld. Dit jaar vond het congres plaats op het Zuid-Koreaanse vulkanische eiland Jeju, dat door zijn bijzondere natuur op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De president van Zuid-Korea, Mr. Lee Myung-Bak, opende het congres. Ban Ki-Moon, de Secretatis Generaal van de Verenigde Naties, sprak de vierduizend deelnemers uit 175 landen via een videoboodschap toe.

Motie
Tijdens het congres kwamen bijna tweehonderd moties aan de orde. Stokkermans, die tevens penningmeester van het IUCN Regional Caribbean Committee is, was met name betrokken bij de motie waarin meer steun wordt gevraagd voor het IUCN-programma voor het Caribisch gebied, het zogeheten Caribbean Initiative. De motie is aangenomen. Dat houdt ook in dat er een eigen IUCN-kantoor in het Caribisch gebied komt. Nu valt het gebied nog onder de regio Noord- en Midden-Amerika.

2 reacties op “Carmabi bij congres IUCN”

  1. Wie denk je?

  2. Maar wie betaald die reis?