• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – De verhoudingen tussen beide Koninkrijkspartners zijn door de uitspraak op het beroep tegen de aanwijzing duidelijker geworden en daar hoeft Curaçao niet onverdeeld blij mee te zijn. Dat zegt Douwe Boersema, de advocaat van de Raad van Ministers, tegenover Radio Hoyer 2.

Boersema reageert op de beslissing over het beroep van de Raad van Ministers van Curaçao tegen het besluit van 13 juli 2012, waarmee een aanwijzing aan het bestuur van Curaçao werd gegeven.

Aanpassingen
De beslissing van de Raad van State houdt in dat de aanwijzing deels in stand blijft, zij het op onderdelen aangepast en geactualiseerd. Uit de uitspraak blijkt dat de meeste beroepsgronden die op procedurele bezwaren berusten, van tafel zijn geveegd door de Raad van State. In het voordeel van Curaçao werd geoordeeld dat Curaçao voortaan niet maandelijks aan de Rijksministerraad hoeft te rapporteren en overheidsnv’s niet meer verplicht zijn een plan van aanpak in te dienen.

Toezicht
Door de beslissing is het volgens Boersema duidelijker geworden dat het toezicht bij Binnenlandse Zaken in Nederland terecht is gekomen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft door de uitspraak nog bredere bevoegdheden dan de bedoeling was van de consencus-rijkswetten. Toch staat Boersema nog steeds achter het beroep.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Douwe Boersema:

7 reacties op “‘Door afwijzing meer bevoegdheden naar Nederland’”

 1. @ Marie M. Je hoeft geen jurist te zijn om te zien dat Boersma geen goede is.

  Er zal desondanks toch een aardig bedrag op zijn bankrekening overgemaakt worden en weer op het conto van de regering Schotte.

 2. Je hoeft geen jurist te zijn om te zien dat Boersma geen goede is.
  Hij laat regelmatig steekjes vallen, spreekt zichzelf constant tegen en wordt hard neergeslagen door feiten aangedragen door andere staatsjuristen.
  Een veel geblaat weinig wol type

 3. Schotte dacht zeker, dat een beroep alleen maar strafvermindering kent en hij droomt maar door. Ook het land Curacao (lees Cooper) heeft het proces tegen DAE verloren en moet rectficeren. Weer een verloren proces voor de regering Schotte en als DAE een schadeclaim gaat indienen kost het nog meer geld.

 4. En door wie wordt Douwe nu weer gefinancierd ?

 5. Boersema. Tja, ik weet nooit waar ik hem moet plaatsen. Soms denk ik dat hij is opgenomen is in de MFK-kliek en dus deelgenoot is van………en betaald wordt door……
  Ik kan hem vooralsnog niet als onafhankelijke en rechtschapen advocaat zien.

 6. We lezen…

  “In het voordeel van Curaçao werd geoordeeld dat Curaçao voortaan niet maandelijks aan de Rijksministerraad hoeft te rapporteren en overheidsnv’s niet meer verplicht zijn een plan van aanpak in te dienen.“

  Je mag toch hopen dat een maandelijks financieel overzicht ook in ons eigen belang door het ministerie aan de Staten geleverd zal worden. Hebben we toch zelf ook nodig?

  Datzelfde geldt voor de overheid NV`s. Als daar geen plan van aanpak naar de Staten gaat, hoe weten we dan hoeveel risico`s we daar lopen?

  Dus.. wat maakt dat uit allemaal?

 7. Ok,

  Dus als ik het goed begrijp heeft dat beroep, dat men nooit in had moeten stellen, er nu ook nog voor gezorgd dat Curacao NOG minder te vertellen heeft !

  Schotte………..goed gedaan jochie !