CURAÇAO –Automobilisten stonden vorige week voor een dichte deur bij het keuringslokaal. Aangezien de sluiting niet was aangekondigd, wendden de automobilisten zich tot demissionair interim-minister Dominique Adriaens om hun beklag te doen. De minister besloot op onderzoek uit te gaan.

Uit het onderzoeksrapport van Adriaens bleek dat personeelstekort een belangrijke oorzaak was van de gesloten deuren. Ook slechte communicatie tussen de departementen en het automatiseringssysteem waren boosdoeners. Als klap op de vuurpijl zorgde de zware regenval ervoor dat de deur vast was komen te zitten.

Structurele oplossing
“Het keuringslokaal kampt met een personeelstekort en door de aanwijzing van Nederland is het niet mogelijk gekwalificeerd personeel aan te trekken”, laat Adriaens weten. Momenteel is er maar één persoon beschikbaar om het loket te bedienen. “Wanneer deze afwezig is, helpt de Landsontvanger door een medewerker beschikbaar te stellen. Hier ben ik dankbaar voor, maar er moet een structurele en duurzame oplossing komen.” De minister gaat kijken of er extra personeel kan worden toegewezen.

11 reacties op “Problemen bij keuringslokaal”

 1. Er zijn teveel ambtenaren. Ook bij keuringslokaal. Geen van hen presteren ooit normaal 8 uur werk. Er moet een keer maatregelen genomen worden tegen deze parasieten. De helft ontslaan. Naar huis sturen. Dan aan de andere helft vragen of zij nog steeds denken dat er een personeels tekort is. Indien hun attitude niet verandert, dan moeten ze maar allemaal naar huis. Keuringslokaal is overbodig. In Florida bijvoorbeeld, met miljoenen auto’s, is de keuring allang afgeschaft. Waarom moeten nieuwe auto’s gekeurd worden? Weten die ambtenaren het beter dan de fabrikant?

 2. Zoiets mag geen keuringslokaal heten, wat een afgang daar! Gesloten laten is een subliem idee!

 3. Het ligt aan Nederland dat een keuringslokaal is gesloten… Hmm… Je kunt zeggen wat je wilt maar de verklaring wint zonder meer de originaliteitsprijs!

 4. Als je met een paard door de keuring gaat wordt het nog goedgekeurd. De hele keuring is een lachertje.

 5. Niet voldoende personeel of helemaal geen personeel ?
  Stel dat bij keuringslokaal 10 man werkt, de helft is ziek, met vakantie of wat dan ook. Er is personeels tekort, dus niemand werkt en de deur is dicht. Wat doen de resterende 5 man dan?
  Wanneer de minister dit soort zaken gaat onderzoeken, zou ze er goed aan doen om “steel toe” veiligheids werkschoenen aan te trekken waarmee ze die ambtenaren een goede trap onder de hol kan geven.

 6. Gewoon met personeel schuiven zonder extra kosten of mensen met wachtgeld laten uitrukken.

 7. @Ongerust
  Remmen, ruitenwissers en verlichting controleren zijn wat mij betreft zat, we hebben hier geen snelwegen waar je 120 km/h rijdt en een paar mm speling in een wiel een probleem op zou kunnen leveren. In NL heb ik me altijd staan ergeren bij de apk keuring, de eisen zijn vooral streng om de automonteurs van inkomsten te verzekeren. Mijn auto die maar een paar jaar oud was toen ik hem kocht heeft eigenlijk nooit mankementen gehad, maar elk jaar bij de keuring moest ik wel weer 100 euro aan een pietluttig afkeuringspuntje betalen.

 8. Als je auto met lichten aan door die garage rijdt en de richtingaanwijzers doen het ook, wordt hij goedgekeurd. Houden zo.

 9. Kijk es bij dienst arbeidszaken. Laatst mijn bedrijf in proberen te schrijven. Van de honderd man die daar werkt, kon er slechts 1 die inschrijving doen. Die was echter niet op kantoor en nam ook geen telefoon op. De rest van het personeel had grote lol, zat krantje te lezen (computers stonden om half 10 in de ochtend nog uit). Daar moet dus wel iemand weg te halen zijn… maar ‘gekwalificeerd’…. oeps…

 10. Mijn auto is twee weken geleden ook weer gekeurd; wat een wassen neus. Remmen, ruitenwissers en verlichting en. . . gaan met die banaan, pfff. Moet je in NL mee aankomen, wordt zo’n auto helemaal binnenste buiten gekeerd, maar ja, dan heb je dus wel veilige auto’s op de weg.

 11. En het ligt weer aan nederland…