• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het beroep dat regering Schotte tegen de aanwijzing van Nederland aantekende is verlengd, Curaçao moet nog steeds het begrotingstekort van 2010 en 2011 binnen een paar jaar wegwerken. Minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft het besluit vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

De aanwijzing die op 13 juli werd gegeven wordt in beroep wel aangepast door de commissie van de Raad van State. Omdat Curaçao niet in staat is geweest zijn visie te geven, vervallen verschillende onderdelen van de aanwijzing. Zo hoeft Curaçao niet meer maandelijks een liquiditeitsoverzicht aan te leveren of maandelijks het College Financieel Toezicht (Cft) schriftelijk te informeren.

Leningen
Verder zijn overheidsnv’s niet meer verplicht een plan van aanpak in te dienen. Curaçao mag nog steeds geen nieuwe leningen aangaan in de begroting van 2012. Daarnaast mag Curaçao niet uitgaan van besparingen vanwege het dividendbeleid en moeten maatregelen genomen worden om oplopende tekorten adequaat op te vangen.

Aanwijzing
Curaçao kreeg op 13 juli een aanwijzing van Nederland, nadat het College Financieel Toezicht (Cft) dit had geadviseerd aan Nederland. Curaçao werd sinds de aanwijzing maandelijks gecontroleerd door het Cft en de regering mag als gevolg ook geen nieuwe leningen afsluiten. Het kabinet had tot 1 september om de begroting op orde te krijgen, in augustus tekende de regering Schotte het beroep aan.

[scribd id=112347815 key=key-1visjbbhku6glvdeznpk mode=scroll]

4 reacties op “Aanwijzing verlengd en aangepast”

 1. @Ongerust

  Ik zie in Spies zeker geen “halve zachte”. Ze heeft het prima gedaan, het land zoals ook de bedoeling is de gegevens aan te leveren. Als zij eerder had ‘laten ingrijpen’ waren de rapen helemaal gaar geweest en Ned. echt n het koloniale hoekje gezet.
  Plasterk is een bijster intelligente man, die de zaak zekr niet zal laten zoals voor de aanwijzing.
  Ik denk dat je te vroeg roept in dit geval.
  Hoogstens zou Donner eerder aan de bel hebben moeten trekken, maar D. was een echte slapjanus die meer bezig was met de RvS dan de eilanden.

 2. Nog zo’n jaar MFK/PS en MAN en onze “ouderen” hadden kunnen fluiten naar hun AOV. Zelfs nu blijkt dat de reserves geplunderd zijn en wie weet wat er nog verder boven tafel komt waardoor onze AOV-ers op korte termijn al helemaal niets meer krijgen met dank aan die wannabe regering.

 3. het is nogal wat dat de svb geplunderd is.

 4. Ik zou zeggen, laat de aanwijzing maar lekker zoals het is en laat de nieuwe regering hier achteraf haar “visie” maar laten horen. Lijkt erop dat die plasterk net zo’n halve zachte is als die Spies was. Denk alleen niet dat de Tweede Kamer het dit keer gaat pikken.