CURAÇAO – Het nieuwe computerbesturingssysteem Windows 8 kan niet worden gedownload op Curaçao, omdat het eiland niet in het landenlijstje van het installatieprogramma is opgenomen. Lezer Henk Pasman attendeerde Versgeperst.com hierop en stuurde eveneens alle Statenleden een e-mail.

In de e-mail legt Pasman het probleem aan de Statenleden voor en verzoekt hij hen Microsoft zo snel mogelijk te benaderen, om zo tot een oplossing te komen.

Nederlandse Antillen
De downloadversie van Windows 8 kost momenteel 39,99 dollar en is daarmee flink goedkoper dan de versie op CD, die 69,99 dollar kost. Wanneer een bewoner van het eiland de downloadversie wil kopen, heeft hij echter slechts de mogelijkheid ‘Nederlandse Antillen’ aan te vinken bij de landkeuze. Het programma geeft dan een foutmelding. Aruba is wel opgenomen in de lijst met landen.

16 reacties op “Downloaden Windows 8 onmogelijk op Curaçao”

 1. PPPfffffff,

  Heb je die Pasman weer die alles weet.

  Kan iemand die man stoppen?

 2. Wat is die Pasman een vreselijke irritante vent zeg. Die heeft dus echt niks te doen de hele dag, als alleen maar mailtjes naar de overheid sturen.

 3. Ook na twee jaar Schotte is hier geen verandering in gekomen. Heel handig , in een land wonen wat niet bestaat. Zeker voor Schotte.

 4. @maria: kleine correctie: bij “city” gewoon ‘Willemstad’ invullen, want er zijn nog andere plekken die Curacoa heten of iets dat daarop lijkt. Klinkt lullig, maar heb het een keer meegemaakt, schijnt een van de Palm Islands eilandjes te zijn. Nou, zie daarvandaan je spullen maar eens hier te krijgen, haha.

 5. Hier staan de Nederlandse Antillen er tenminste nog tussen! Bij de grootste bedrijven (Google, Apple, Facebook) is Curacao al jaren niet meer te bekennen. De optie voor de Nederlandse Antillen is verdwenen en er is niets voor teruggekomen…! Heel vervelend en de politiek zou hier echt iets aan moeten doen!!

 6. Ongerust weet alles weer beter…. En heeft zelfs 3 berichten nodig….

 7. Als we straks onafhankelijk worden staan we op geen enkele lijst meer. Ik heb het over de lijst die je op internet moet invullen wat betreft ‘land’ als je iets wilt kopen. Nu lukt het inderdaad soms nog met “Netherlands Antilles” en dan moet je bij ‘city’ invullen “Curaçao”.

 8. Curacao kom je in bijna geen enkel lijstje tegen als land, ook niet bij Apple bij voorbeeld, erg lastig, betekent dat je ook geen I Phone account kunt aanmaken met betalingsmogellijkheid hier., goed punt dus van Pasman, maar wie pakt het op?

 9. De Nederlandse Antillen bestaan niet meer en is dus als land ook niet meer gekoppeld aan sommige betalingsystemen en dan krijg je inderdaad een foutmelding. Wat vaak helpt is om bij “State” of “Provincie” Curacao in te vullen en dan NA bij “Country/Land”.

 10. Als het overigens blijft gaan zoals het de afgelopen twee jaar is gegaan, durft geen enkele leverancier iet via het Internet met Cur te doen, zoals ook bepaalde credit card betalingen via Cur worden geblokkeerd en je ook geen betalingen kunt ontvangen in je PayPal account, als je op Cur woont! Dat heeft een reden, meneer Pasman. . .

 11. Bekend probleem. Veel websites gebruiken de officiele (aangepaste) lijst van de VN. De VN maakt een onderscheid tussen officieel erkende onafhankelijke staten (als zodanig dan ook lid van de VN) en niet-onafhankelijke gebieden (die wel autonoom kunnen zijn), zoals Aruba, St Maarten en Curacao. Curacao is dan wel een autonoom land, maar geen onafhankelijke staat en als zodanig geen lid van de VN en daardoor ook niet opgenomen in DE lijst. Dat Aruba tegenwoordig wel veel in het lijstje voorkomt, heeft te maken met de populariteit van Aruba onder met name Amerikanen en het feit dat Aruba al veel langer een autonoom rijksdeel is.

 12. Pasman, get a life

 13. Zo lekker belangrijk zijn wij dus…

 14. Op Bonaire lukt het evenmin om windows 8 te downloaden

 15. Misschien wel zo goed. Windows 8 Pro is een onhandig product wat nog lang niet af is.
  Ik raad iedereen aan eerst te kijken bij iemand anders die al Windows 8 Pro heeft voordat je upgrade.

 16. Ironisch..