• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De familie Nijmeijer is van plan af te reizen naar Cuba zodra duidelijk wordt dat ze hun dochter Tanja Nijmeijer daar kunnen ontmoeten. Dat zei Tanja’s oom Paul Olde Dubbelink vandaag tegen het ANP. Er is echter nog geen contact geweest tussen Tanja en haar familie, zegt haar oom.

Als de reis doorgaat, zullen de ouders en zussen van Tanja op het vliegtuig stappen, vertelt Olde Dubbelink. Tanja Nijmeijer is gisteren op Cuba aangekomen, zo meldde een FARC-delegatie. Ze is daar als lid van de onderhandelingsdelegatie van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC).

Beelden
Op internet circuleren inmiddels beelden van de FARC-strijder uit het Twentse Denekamp vlak nadat ze geland is op het vliegveld van Havana. Op het filmpje is te zien hoe ze zich lachend bij de FARC-leiders voegt. Nijmeijer verblijft al ruim tien jaar in de jungle van Colombia als lid van de FARC. Volgens haar oom heeft de familie Tanja al die tijd niet gezien. Wel had moeder Hannie in 2005 een ontmoeting met haar dochter in de jungle.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Nog geen contact tussen Tanja en familie’”

  1. Tja, ze zou zich hier thuis voelen. . . Ze heeft overigens een vrijgeleide van de VN, dus de VS laat haar met rust. Het vliegtuigje met deze “heren” is trouwens niet zo maar naar beneden gehaald. De drie “heren” die werden gegijzeld waren namelijk “high profiled American mercenaries” oftewel huurlingen oftewel huurmoordenaars, ingehuuurd door het Coombiaanse leger en gestuurd met medeweten van de VS! Ze hadden dus gewoon pech dat ze bij de FARC beter schieten, dan dat hun piloot kon vliegen. Tja, de pot verwijt de ketel en het leven is niet altijd zo simpel als het lijkt!

  2. Gezocht voor moord en kidnapping. Laat ze maar niet te dicht bij USA komen want ze schoot ook een klein vliegtuig van dat land uit de lucht. Een ordinaire crimineel met een leuk bekkie.