• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Interim-minister Jardim zou er nu sprake zijn van een verlaging in de benzine- en dieselprijzen als deze al eerder was verhoogd. Versgeperst.com is benieuwd naar de mening van het volk en vroeg voorbijgangers: had het verschil gemaakt als de verhoging al eerder was doorgevoerd?

De 48-jarige Millitza denkt dat het beter was geweest als de verhoging al eerder was doorgevoerd.  “Op die manier had je je er beter op kunnen budgetteren.”

Diesel
De verhoging van de dieselprijzen zorgt er voor de 62-jarige Johanna voor dat het rijden in een diesel ineens een stuk minder aantrekkelijk wordt. ” Je hebt een auto en het is een diesel. Nu wordt het verschil tussen benzine en diesel rijden kleiner. De wegenbelasting kost 1200 gulden per jaar voor een diesel. Je moet, om dat compenseren, ongeveer 900 gulden in kilometers rijden om er profijt uit te halen. Nu het verschil tussen benzine en diesel kleiner wordt, is dat voor mij ongunstiger. ”

Portomonnee
De 30-jarige Nigel wacht af wat de toekomst brengt. “We zullen de aankomende tijd zien of het verschil had uitgemaakt.” Voor nu vindt hij dat de plotselinge verhoging goed merkbaar is. “Je gaat het nu ineens goed merken in je portemonnee. In één keer zoveel is erg veel.” Ook de 44-jarige Boudina deelt deze mening. ‘”Ze hadden het toen structureel met kleine stukjes kunnen doen, want dan valt het niet zo hard. Nu komt het ineens zo hard aan.” Het voltanken van haar kleine autootje wordt met deze verhoging ook steeds beter voelbaar in de portemonnee. “Ik heb een heel klein autootje en die tank ik meestal helemaal vol. Dit wordt nu steeds duurder.”

5 reacties op “‘We gaan het aankomende tijd merken’”

 1. Benzine duurder dus dan gaan alle winkels ook hun prijzen omhoog gooien en de consument mag betalen.. net als de extra ob!

 2. Over de gehele wereld wordt helaas alles duurder en niet alleen bij ons. Om de inkomsten te garanderen voor de regering zullen er impopulaire maatregelen genomen moeten worden, nu kan het nog, zodadelijk als er een nieuwe regering is worden er weer alleen maar populaire beslissingen genomen om hun kiezers tegemoet te komen ipv dat het land een goede financiële basis gaat krijgen !

 3. kijk eens wat er in Nederland gebeurd zoals aangegeven in het regeerakkoord : dramatisch ! Gaat op Curacao ook komen, Houd u maar vast . Armoe troef !
  ( nog eens versterkt door 2 jaar geld smijten ,= vergroten van de schulden, van onze crimineel).

 4. Helaas is dit nog maar het begin,we gaan het nog veel zwaarder krijgen.

 5. Alles zal duurder worden. Mits de nieuwe regering zijn werk goed doet.
  Eerst zal er iets aan geld terug moeten komen ivm de schulden.
  Het is niet leuk, maar als de nieuwe regering het geld goed besteedt… dan is het beter voor Curacao.

  Zo, weer iets positiefs dit keer 😉