• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Consumentenbond Bonaire heeft bezwaar ingediend tegen de prijsstijging van het drinkwater en elektriciteit. De bond is van mening dat de prijsstijgingen ruim van te voren aan de consumenten had moeten worden meegedeeld. “Op deze manier had de consument zich hier beter op kunnen voorbereiden.”

De verhoging is een direct gevolg van de onlangs uitgebrachte, bindende, uitspraak van een arbitragecommissie in een langlopend conflict tussen Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) en Ecopower, de exploitant van het windmolenpark die stroom levert aan WEB. De nieuwe tarieven zijn sinds 1 oktober van kracht.

Verkeerde tarieven gehanteerd
De consumentenbond vindt dat WEB de verhoging geleidelijk had moeten doorvoeren. Daarnaast heeft de bond geconstateerd dat nota’s van 1 november het nieuwe tarief hanteren voor zowel water als elektriciteit. “Het betreft hier water en elektriciteit dat in de maand september is gebruikt. Dit is in strijd met het besluit van het Openbaar Lichaam om de tarieven per 1 oktober te verhogen”, zegt de bond. De bond gaat ervan uit dat het nutsbedrijf de nota’s gaat corrigeren en nog te verzenden nota’s aanpast. De consumentenbond laat weten dat, wanneer dit niet mocht gebeuren zij verdere stappen gaan ondernemen.

1 reactie op “Consumentenbond Bonaire dient bezwaar in nutsprijzen”

  1. Het moet natuurlijk een vergissing zijn als een prijsverandering per 1 oktober wordt berekend over het gebruik van de maand ervoor. Het is goed dat de consumentenbond aan de bel trekt. Zou zij dat ook doen als er sprake was geweest van een prijs verlaging?
    Overigens is een prijsverhoging met aanvankelijk mogelijk zelfs 50% als maanden geleden aangekondigd. Hoezo de consument niet van te voren meegedeeld?